maritbet girişmaritbet
Büyükhanlı Grubu Avrupa Birliği için ofis yapacak

Büyükhanlı Grubu Avrupa Birliği için ofis yapacak

İnşaat ve turizm alanında yatırımlarıyla dikkat çeken Büyükhanlı Grubu, Ankara-Çankaya’da Avrupa Birliği (AB) için 20 bin metrekare alan üzerinde 10 katlı ofis yapmaya hazırlanıyor

Kaynak: Kezban Gebetaş / Hürriyet Emlak
 

İnşaat ve turizm alanında yatırımlarıyla dikkat çeken Büyükhanlı Grubu, Ankara-Çankaya'da Avrupa Birliği (AB) için 20 bin metrekare alan üzerinde 10 katlı ofis yapmaya hazırlanıyor. Projeyi kuzenleriyle ortak yapacaklarını belirten Büyükhanlı Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Büyükhanlı, “AB temsilcileri Ankara'daki mevcut ofislerinden taşınmak istiyorlar. Arsamızın olduğu yeri çok beğendiler. 2-3 aydır görüşmelerimiz devam ediyor. Netleşirse 2011 başında AB için ofis yapmayı planlıyoruz” diyor.

Turizm ve inşaat alanındaki yatırımlarıyla adından söz ettiren Ankara kökenli Büyükhanlı Grubu, Avrupa Birliği(AB) için Ankara'da ofis yapmaya hazırlanıyor. Dört kardeş tarafından kurulan ardından da ailenin genişlemesiyle yollarını ayıran Büyükhanlı Ailesi'nde yönetimde etkin olmaya başlayan ikinci kuşaktan kuzenler, aynı iş kollarında, aynı soyadıyla farklı şirketlerde faaliyet gösteriyor. Bazen ortak projelere de giren Büyükhanlı'lar şimdi de Ankara'da AB için birlikte ofis yapacaklar.
 
İstanbul-Anadolu yakasındaki Marriott Oteli'nin yanı sıra Ankara'daki Büyükhanlı Park Otel'nin de yatırımcısı olan Büyükhanlı Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Büyükhanlı, Ankara-Çankaya'da AB kiraya vermek üzere 10 katlı bir ofis yapmaya hazırlandıklarını belirtiyor.
 
Ofis projesini kendi arsaları üzerinde Büyükhanlı Ailesi olarak birlikte yapacaklarını anlatan Ömer Büyükhanlı, “Amcamlarım Ömer Büyükhanlı, Mehmet Büyükhanlı ve babam Mustafa Büyükhanlı üç kardeş olarak bu işe girecek. Kuzenlerimizle birlikte yapacağız” diyor. AB yapılacak ofisin bulunduğu arsa, Çankaya'da Cumhurbaşkanlığı Köşkü Muhafız Alayı'nın hemen yanında, Simon Bolivar Caddesi üzerinde bulunuyor. Ofisin yapılacağı arsa, aynı zamanda Büyükhanlı Kardeşler İnşaat'ın işletmesini yürüttüğü Park Otel'in hemen yanında yer alıyor.
 
8 ay içinde inşaata başlayabiliriz
Oturum alanı 6 bin, toplam inşaat alanı ise 20 bin metrekare olacak ofis, 10 katlı olarak inşa edilecek. Ofisin kiralanabilir alanı ise 10 bin metre kare olacak. 2-3 aydır AB temsilcileriyle görüşme halinde olduklarını belirten Büyükhanlı, şöyle devam ediyor: “AB temsilcilerinin Ankara'daki mevcut ofisi küçük geliyor. Daha büyük bir ofise taşınmak istiyorlar. Bizim arsanın olduğu yeri çok beğendiler. Ankara'da hem o kadar büyüklükte hem de merkezi bir yer yok. Kendilerine uygun vaziyette, sıfırdan yaptıracakları bir yere taşınmayı düşünüyorlar” diyor.  En son geçen hafta AB'nin Brüksel'den gelen temsilcileriyle görüştüklerini kaydeden Büyükhanlı, görüşmelerin sonuçlanması durumda 7-8 ay içinde ofisin inşaatına başlayabileceklerini belirtiyor.
 
30 milyon dolarlık yatırım yapacak
Anadolu yakasının ilk beş yıldızlı oteli Marriott'u üç yıl önce iki kardeşiyle hizmete açan Ömer Büyükhanlı, bir yandan da patronu olduğu Büyükhanlı Kardeşler İnşaat'ta yatırımlara devam ediyor.
Büyükhanlı, Anadolu yakasında, 30 milyon dolar maliyetle rezidans ve iş merkezi yapmaya hazırlanıyor. Yatırım için kolları sıvayan Büyükhanlı, ilk etapta Kozyatağı'ndaki Marriott Oteli'nin hemen yanındaki boş arsaya iş merkezi yapacak. İnşaata ekim ayında başlayacaklarını belirten Ömer Büyükhanlı, bölgede ofis ihtiyacının artması üzerine, otelin bulunduğu boş arsaya ofis yapmaya karar verdiklerini söylüyor.
Zeminle birlikte 14 kattan oluşacak iş merkezinin oturum alanı bin 200 metrekare. Ofisi kiraya vereceklerini ifade eden Büyükhanlı, kiraya verilebilir inşaat alanının ise 15 bin 756 metrekare olacağını belirtiyor.
13 katlı ofis, 52 bağımsız bölümden oluşacak, kiralayacak şirket, isterse bu bölümleri birleştirebilecek.
 
Marriot Otel'in yanına iş merkezi 
A plus müşterilere hitap edeceklerini söyleyen Büyükhanlı, iddialı konuşuyor: “Anadolu yakasının hatta İstanbul'un en prestijli ofis projelerinden biri olacak. Ofis projemiz otelimizin hemen yanında olacağı için burada toplantı salonlarından fitness salonlarına kadar birçok fonksiyondan faydalanacak. Ofisin metrekare kiralık fiyatının 23-25 dolar civarında olacak” diyor. İş merkezinin maliyetinin yaklaşık 15 milyon dolar civarında olacağını belirten Büyükhanlı, inşaatını ise 18-24 ay arasında bitirmeyi planladıklarını söylüyor. Düşük bir ihtimal olsa da arsanın bulunduğu alana dört yıldızlı bir otel yapılması da gündemde. Projeyi her iki ihtimale uygun bir şekilde yapacaklarını anlatan Büyükhanlı, otele karar vermeleri durumunda Marriott grubunun alt zinciri olan Courtyard ismiyle hizmete açabileceklerini belirtiyor.
 
Avrupa yakasında Marriott açmak istiyoruz
Şehir otelleri alanında büyümeyi planladıklarını dile getiren Büyükhanlı, Marriott'a kardeş oteller açmayı istediklerini de belirtiyor. Büyükhanlı, “Marriott'la yaptığımız işbirliğinden memnunuz. Onlarla devam etmek istiyoruz. Zaten onların başka yerde Marriott olsun diye çok talepleri var;  yeni otel açmamız için sürekli bastırıyorlar. Yakın dönemde Avrupa yakasında kıymetli ve uygun bir yer bulursak beş yıldızlı otel yapılabiliriz” diyor. Anadolu yakasının otel yatırımlarına doyduğunu vurgulayan Büyükhanlı, “Anadolu yakasında gereğinden fazla otel yapılmaya başlandı. Burada bu kadar potansiyel yok. Anadolu yakasının turistik olmamasından dolayı özellikle hafta sonları iş hacmi düşük. Şimdilik idare ediyoruz ama yeni otellerin gelmesiyle rekabet daha da artacağı için işler sekteye uğrayabilir. Oysa Avrupa yakası hem iş hem turizm merkezi olduğu için oteller daha dolu” diye konuşuyor. 
 
Rezidans yapmak için arsa arıyor
Ömer Büyükhanlı, bir ay içinde ise Göztepe'de 46 konutluk lüks bir projeye başlayacak. 4 bin 25 metre kare alan üzerinde gerçekleştirecek konut projesi, 23 kattan oluşacak. Büyükhanlı, dairelerinin metrekare satılık fiyatlarının 5 bin 500 dolar civarında olacağını belirtiyor. Yaklaşık iki yıl içinde bitirilmesi planlanan konut projesinin yatırım maliyeti ise 15 milyon dolar civarında. Büyükhanlı Kardeşler İnşaat, konut işinde büyümeyi de planlıyor. Anadolu ve Avrupa yakasında arsa baktıklarını belirten Ömer Büyükhanlı, “En fazla 150-200 dairelik rezidans tarzında projeler düşünüyoruz. Büyük çaplı projeler yerine butik, A plus'a hitap eden konutlar yapmayı planlıyoruz. Anadolu ve Avrupa yakasında arsa bakıyoruz” diyor.  Avrupa yakasında üst gelir grubuna hitap eden yerler bulmanın daha zor olduğunu ifade eden Büyükhanlı, Anadolu yakasında Ataşehir ve Bağdat Caddesi civarında yoğunlaştıklarını dile getiriyor.
 
27 kuzen inşaat ve turizm işinde…
Turizm ve inşaat alanında faaliyet gösteren Ankara kökenli Büyükhanlı Ailesi, işe tuğla ticaretiyle başlamış. Ardından dört kardeş inşaat sektörüne adım atmış. Yıllarca birlikte çalışan kardeşler, ailenin genişlemesiyle yollarını ayırmışlar. Bugün ikinci kuşağın yönetimde ağırlığını hissettirdiği ailede, 27 kuzen inşaat ve turizm alanındaki yatırımlarıyla adından söz ettiriyor. Aynı iş kolunda aynı soyadı taşıyan kuzenler, farklı şirketleriyle işlerine devam ediyorlar. İkinci kuşaktan Ömer Büyükhanlı'yla iki kardeşinin ortak olduğu Büyükhanlı Kardeşler İnşaat, İstanbul'da Marriott Otel ve
Ankara'daki Büyükhanlı Park Hotel&Residance'ın sahibi.
 
Ömer Büyükhanlı'nın kuzenleri ise, Justiniano Hotels zinciri altında Alanya, Belek, Bodrum, Ankara'da; Wish Hotels&Resorts zinciri altında Wish Hotels& Resorts Grand Kemer ve Wish Hotels&Resorts Long Beach'le ilgileniyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz