maritbet girişmaritbet
Business İstanbul, LEED Platin'e aday oldu!

Business İstanbul, LEED Platin'e aday oldu!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Business İstanbul projesi LEED Platin'e aday oldu.

İstanbul Anadolu yakasının en değerli lokasyonu olan Göztepe E-5 üstünde yer alan, merkezi konumu, mimari tasarımı ve ileri teknolojik ofis donanımı ile fark yaratan Business İstanbul, dünyada kabul edilebilirliği en yüksek yeşil bina sertifikası olan LEED'in en üst kategorisi LEED Platin'e aday oldu. 

Türkiye'nin en büyük A plus ofis projesi Business İstanbul, Green Business Certification Instute (GBCI) tarafından verilen, dünyada tanınırlığı ve kabul edilebilirliği en yüksek yeşil bina sertifikası olarak bilinen LEED sertifikasının adayı oldu. GBCI tarafından çevreci faktörler, ekonomik kullanım ve sağlıklı yaşam koşulları kriterleri doğrultusunda verilen LEED yeşil bina sertifikasının en üst kategorisi olan LEED Platin sertifikasına aday olan Business İstanbul, iş dünyasına prestij kazandıran projelerin başında geliyor. 

Proje için ideal konumlama

LEED sertifikası kriterlerini sürdürülebilir arazi, su verimliliği, malzeme ve kaynaklar, enerji ve atmosfer, iç mekan kalitesi, tasarımda inovasyon ve bölgesel öncelik oluşturuyor. Bu çerçevede Business İstanbul, sürdürülebilir arazi kriteri kapsamında sahanın sulak alan ve koruma bölgesi olmayan bir konumda seçilmesi, inşaat esnasında erozyon ve sediment kontrol planı uygulaması ve ısı adası etkisinin azaltılması için peyzajda ve çatı kaplamalarında açık renkli materyal kullanımını gerçekleştiriyor. Bununla birlikte projede, otopark sayısı minimum seviyede tutularak düşük emisyonlu araçlar için öncelikli park yeri imkanı sağlanıyor, bisiklet park alanları düzenlemesi yapılarak alternatif ulaşım sistemleri artırılıyor. Bulunduğu konum itibariyle ise tüm toplu ulaşım seçeneklerine yürüme mesafesinde erişim sağlanıyor. 

Enerjiden %26 tasarruf 

Business İstanbul'da LEED'in enerji ve atmosfer kriteri kapsamında iklimlendirmede yüksek verimli VRF sistemleri, yüksek ısı yalıtım özelliğine sahip cephe sistemleri, frekans konvertörlü pompalar ve ısı geri kazanımlı havalandırma uygulamaları yapılıyor. Bu nitelikler sayesinde Business İstanbul'da %26 düzeyinde enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

İnşaatın %20'si geri dönüştürülmüş malzemeden

Business İstanbul'da LEED'in malzeme ve kaynakların kullanımı doğrultusunda %20 oranında geri dönüştürülmüş  malzeme kullanımı ve %20 oranında yerel malzeme kullanımı hedefleniyor. Malzemelerin ulaşımından kaynaklanan karbon emisyonunun minimum düzeye düşürülmesi de sağlanıyor. 

Diğer yandan, Business İstanbul'un inşaatı sırasında çıkan inşaat çeliği, beton, moloz, ambalaj atıkları ve evsel atıkların, atık yönetim planı kapsamında ayrı ayrı toplanarak geri dönüşüm tesisine gönderilmesi planlanıyor. Ayrıca projede, bina kullanıcılarının rahatlıkla ulaşabilecekleri alanlarda geri dönüşüm çöp kutuları bulundurulması ve çıkan atıkların atık yönetimi kapsamında geri dönüşüm tesisine gönderilmesine yer veriliyor.

İç mekanlarda yüksek hava kalitesi

Sağlıklı yaşam koşullarının oluşturulması amacıyla Business İstanbul'da düşük uçucu organik bileşik içerikli yapıştırıcı ve boyalar kullanılarak iç ortam hava kalitesinin artırılması, iç mekan hava kalitesi kontrolü için bina açıklarına yakın alanlarda sigara kullanımın yasaklanması ve mekan kullanımına uygun mekanik havalandırma sistemi gerçekleştiriliyor. Yüksek standartlarda havalandırma ve termal konfor sağlanırken, kanserojen içeriği düşük boya ve kaplamalar gibi uygulama malzemeleri kullanılıyor. Projede ayrıca %75 oranında gün ışığından yararlanarak doğal aydınlatma sağlanması ve yaşam alanlarının %90 oranında manzaralı olması hedefleniyor. 

İstanbul Anadolu yakasının en değerli lokasyonu olan Göztepe E-5 üstünde yer alan, merkezi konumu, mimari tasarımı ve ileri teknolojik ofis donanımı ile fark yaratan Business İstanbul, LEED Platin sertifikası adayı olarak da iş dünyasına çok daha yüksek bir prestij sağlamayı hedefliyor. Business İstanbul'un ilk iki bloğu Haziran ayında, üçüncü bloğu ise Eylül ayında tamamlanıyor. Business İstanbul, 2017 Haziran ayından itibaren dekorasyonu da bitirilmiş olarak iş dünyasına hizmet vermeye başlayacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2017‘de doğru lokasyonda olan ofisler satıldı
  • 04.01.2018 12:45

2017‘de doğru lokasyonda olan ofisler satıldı

Aksun İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hazreti Akdemir, doğru lokasyonda geliştiril ...

Business İstanbul, LEED Platin'e aday oldu!
  • 06.06.2017 16:05

Business İstanbul, LEED Platin'e aday oldu!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Business İstanbul projesi LE ...

Business İstanbul'un C bloğu, ETS Tur'a satıldı!
  • 18.05.2017 15:04

Business İstanbul'un C bloğu, ETS Tur'a satıldı!

Türkiye'nin en büyük A plus ofis projesi Business İstanbul'un C bloğu, ETS Tur t ...

Çuhadaroğlu, 3 projeyi daha her mevsime hazır hale getirecek
  • 05.12.2016 09:19

Çuhadaroğlu, 3 projeyi daha her mevsime hazır hale getirecek

Çuhadaroğlu, inşaat sektörünün önde gelen projelerine özgü çözümler, kaliteli ür ...

Bilgi’li öğrenciler Business İstanbul için yarışacak!
  • 07.12.2015 14:59

Bilgi’li öğrenciler Business İstanbul için yarışacak!

Business İstanbul ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği ile "İç Mekan Tasarım ...

Business İstanbul, bölgenin değerini zirveye taşıyacak
  • 24.11.2015 15:05

Business İstanbul, bölgenin değerini zirveye taşıyacak

İstanbul'un en değerli lokasyonlarından Kadıköy Göztepe'de E-5 üstünde inşa edil ...