maritbet girişmaritbet
Bu ofisler talep görüyor!

Bu ofisler talep görüyor!

İstanbul'un Şişli bölgesi, Manhattan namlı Maslak bölgesi ile yarışır hale geldi

Şişli Bomonti'nin sıkışık kent dokusu içinde yükselmeye izin veren dönüşüm süreci bölgenin iş ve konut yaşam tarzını yeniden tanımlıyor. 

Yüksekte çalışma, yüksekte konut sahibi olmaktan daha önce girmişti hayatımıza. Açık kat planlarının üst üste yığıldığı yüksek bloklar 90'lı yılların favori çözümleri olarak Levent, Mecidiyeköy, Merter hattını doldurmuştu. Ofis yaşantısından beklenti 2000'li yıllarda değişti. Yüksek bloklarda tasarım parametreleri de teknoloji, enerji etkinliği ve konfor gereklerine göre yeniden tanımlandı.

Yeterlilik daha az tüketen bir bina olması ve çalışanları mutlu etmesi ile ölçülüyor. Sekreter, kargo, konferans, toplantı mekânları ortak işletilen, bu nedenle maliyet etkin, kabuktaki doğal havalandırması mekanik sistemler ile birlikte çalışan enerji etkin ofisler talep görüyor. 

Teknoloji yüksek

Peker Grup'un 25 bin 962 metrekarelik bir alan üzerinde yükselen Bomonti Business Center'ı, merkezdeki konumu ve 4 metre tavan yüksekliği avantajı ile dikkat çekiyor. Yaklaşık 800 metrekarelik ofis katlarından oluşan ve istenildiğinde 4 bağımsız birime dönüşebilen 29 katlı bina 9.8 büyüklüğündeki depreme ve özel cephe kaplamaları sayesinde patlamalara karşı dayanıklı olarak tasarlanmış. Ofislerin boğaz, tarihi yarımada ve Haliç manzarasına sahip olduğu blokta, güvenlik, 'concierge', sekreterlik, muhaberat, spor alanı, resepsiyon, toplantı odaları ortak kullanılabilir birimler. Cam giydirme cephelerde iç ortam hava kalitesinin yanı sıra ses yalıtımı için önemli bir eleman. Ofis binalarında dış gürültünün yanı sıra iç ortam ses kontrolü de sağlanmalı. Binada, asansörlerin çalışma prensiplerinde zorlama işletmede tasarrufa yönelik, en sessiz donanıma sahip olması da konfor için tercih edilmiş. 

İki adet jeneratör, 130 tonluk şebeke suyu, 20 tonluk arıtılmış ve 160 tonluk yangın söndürme amaçlı su depoları bulunan iş merkezi, yüksek blok yönetmeliklerine uygun altyapıya sahip. 

'Malzeme doğal ifade modern' derseniz

Mangan İnşaat tarafından, Türkiye Müteahhitler Binası için yapılan mermer zemin kaplaması, modern çizgiler ve sade kullanımı ile heykelimsi merdiveni ortaya çıkarıyor.

Taş ya da çakıl değil sırrı başka

Interface firmasının Human Nature serisin de sunduğu Planks karo halı, dökülmüş çakıllardan yeni biçilmiş çimenlere kadar değişik doku çeşitleri sunuyor. Bu çeşitlilik de farklı çalışma alanlarının tasvir edilmesine olanak sağlıyor. 

Deko yorum

Genel mekânlarda, özel tasarlanmış motifli mermer veya granit zemin kaplamaları dekorasyonda ağır bir dil isteyenlerin vazgeçilmez tercihi. Ofis binalarında asansör holleri, koridorlar, giriş hacimlerinde doğal malzemeler gerek dayanım gerek hijyen açısından çok tercih ediliyor. 

Özellikle prestijli iç mekânlar, granit veya mermer kaplı zemin ve duvarlar ile ifade ediliyor. Bomonti Business Center, genel mekanları, prestij katı, asansör hollerinde mermer zemin kaplamalarını dekorasyonun klasik havasına uygun olarak kullanmış. 

Yüksek binalarda acil durumlar

Yüksekliği 51.50 metreden fazla yapılarda, en az 1 asansörün acil hallerde kullanılmak üzere düzenlenmesi şart. Yüksekliği 30.50 metreden fazla olan konut haricindeki bütün binalarda yağmurlama sistemi yapılması zorunlu olup 51.50 metrenin üzerinde olan binaların ortak alanlarında duman kontrol sistemi yapılması ve asansör kapılarının yangına karşı en az 60 dakika dayanıklı olması gerekir. 

Açık ofisler değersiz hissettirebilir

Açık ofis alanlarında çalışmak, özel alana sahip olamama sorunu yüzünden değersizleşme sendromuna neden olmakta. Araştırmalar bilgisayar ekranları genel mahallere dönük pozisyonda yapılan ofis ortamlarında iş veriminin düştüğünü gösteriyor. 

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bu ofisler talep görüyor!
  • 10.09.2014 15:58

Bu ofisler talep görüyor!

İstanbul'un Şişli bölgesi, Manhattan namlı Maslak bölgesi ile yarışır hale geldi ...