maritbet girişmaritbet
Al Hassan Group ve BBMRED'den 175 milyon dolarlık yatırım

Al Hassan Group ve BBMRED'den 175 milyon dolarlık yatırım

Katarlı Al Hassan Group ve BBMRED öğrenci yurtlarına 175 milyon dolar yatırım yapacak

Katarlı Al Hassan Group'un ortaklığında kurulan BBMRED'in Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yetki Türkiye'de 2014 yılı içerisinde 175 milyon dolarlık yatırım için hazırlıklarının tamamlandığını ve nitelikli öğrenci yurtları geliştirip işletmek ile ilgili çalışmalarının mevcut olduğunu söyledi. Bahadır Yetki, BBMRED'in 2013 Mayıs ayında uluslararası taahhüt ve gayrimenkul geliştirme sektörlerinde 20 yılı aşkın üst düzey yönetim tecrübesi sahibi Türk profesyonel Mehmet Özdemir ve kendisi ile Katar'ın önde gelen gruplarından Al Hassan Group Yönetim Kurulu Başkanı Jumah Eisa Al Hassan Al Mohannadi tarafından Türkiye başta olmak üzere; Körfez Ülkeleri, Afrika ve Doğu Avrupa'dan oluşan geniş bir coğrafyada ekonomik ve sosyal katma değer yaratacak gayrimenkul projelerine yatırım yapmak, geliştirmek ve hayata geçirmek amacı ile kurulduğunu söyledi. Ana amaçlarının gayrimenkul geliştirme sektörüne doğrudan yatırım yaparken, geliştirecekleri ve hayata geçirecekleri yatırım platformları ile Türkiye'de finansal ve stratejik açığı bulunan projelerin hayata geçmesine imkan sağlamak olduğunu belirten Yetki, "Bizim çatısını kurduğumuz ve kaynak aktarımı yapacağımız platformlara başta Katar ve Körfez ülkelerinden olmak üzere uluslararası ortaklarımızın da katılımlarını sağlayarak projelerin sağlıklı fonlanmasına imkan sağlayacağız.

Bu imkanları kullandığımız tüm projelerin sağlıklı geliştirilmesi, imalat ve satış süreçlerinin yönetilmesi, satış sonrası hizmetlerin tedariki konularında ise yine kendi tecrübe ve kaynaklarımızı seferber ederek yatırımların hem yatırımcısı hem de kullanıcısı adına başarılı ve sürdürülebilir olması hedefimiz. Sadece bakir projeler değil, gerek finansal gerek ise yönetimsel sebepler ile geliştirilmesi ya da hayata geçirilmesi mümkün olmayan projeleri olan yerli ve yabancı gayrimenkul geliştirme firmaları ile de ortak başarı imkanlarını değerlendirmeye açık olacağız. Aynı şekilde yola çıkmış ancak rotasından şaşmış, ekonomik ya da hukuki olarak geçerliliğini yitirilmiş, ‘Rehabilitasyon' ihtiyacı olan projelerin de sağlığına kavuşması için de iş birliktelikleri ile ilgileneceğiz. Her iki konunu da sağlıklı yürütülebilmesi için tek şartımız şeffaflık olacaktır. Projenin hayata geçmesini ya da hayatını sağlıklı bir süreçte tamamlamasını engelleyen faktörler doğru ve açık şekilde tespit edilebilir ise yeniden yapılanma süreçlerinde başarı sağlanır" dedi.

Nitelikli öğrenci yurtları yapacaklar
Türkiye'de nitelikli öğrenci barınma ihtiyacının uzun süredir farkında olan bir ekip olduklarını söyleyen Yetki, "A+ öğrenci yurtları geliştirmek ve işletmek ile ilgili çalışmalarımız mevcut. Ancak son günlerde tesadüfen eş zamanlı gelişen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yurt açığını kapamak için başlatılan kiralama ihalelerinin varlığında adımlarımızı daha temkinli atmak istiyoruz. Çok kısa zamanlı bir ihaleye yeteri hazırlığı yapmadan girmemiz doğal olarak söz konuşu olamayacağından bu ihaleler ile ilgilenmemiz mümkün olmadı ancak sonuçlara göre stratejimizi yeniden belirleyerek bu girişimimizi yola çıkaracağız. Türkiye'de bu girişim altında hayata geçecek projelerin geliştirilmesi ve işletilmesi için ‘ BBMRED Student Housing Investment Platform - TR' ismi altında ayrı bir platformumuzun hızla oluşumunu tamamlayacağız. Kısa zaman içerisinde kuvvetli ve önemli bir fon yapısına kavuşmasını amaçlıyoruz" dedi.

Al Hassan Group ile ortaklık
Al Hassan Group Katar
'da faaliyet gösteren bir şirket olduğunu belirten Bahadır Yetki, "Al Hassan ve Al Mohannadi ailelerinin üyelerinin kaynaklarını doğru alanlarda yatırımlar ile değerlendirmek amacında bir aile kuruluşu. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Jumah Al Mohannadi, gerek benim, gerek ise CEO'muz ve kurucu ortağımız Mehmet Özdemir'in eski patronlarımızdan. Şöyle ki, ben Sn. Mohannedi'nin o dönem yönetim kurulu üyesi olduğu, Qatar devletine ait, Qatar'ın en büyük gayrimenkul geliştirme kuruluşu olan Qatari Diar ‘ın Türkiye'deki ortaklığının genel müdürü olarak görev yaptım. Mehmet Özdemir ise kendisinin iki Türk iş adamının ortaklığı ile Katar'da kurduğu şirketi Constrall'ın genel müdürlüğünü yaptı. Dolayısı ile eskiye dayanan samimi, güvenilir bir dostluğumuz ve tabiri ile birbirimizi ast/üst ilişkisinde denemişliğimiz var. Kendi ailesi adına iyi tanıdığı Türkiye gayrimenkul pazarına yatırım yapmak isteği vardı, her ikimiz de son profesyonel görevlerimizden ayrılınca bu isteği ortak tecrübe ve imkanlarımızı birleştirerek gerçekleştirmemiz mümkün oldu" dedi.

Yatırım yapma sebepleri
Al Hassan Group'un Türkiye'ye yatırım yapma sebepleriyle ilgili olarak Yetki, "Son 6 yıldır çok ilerleyen, özel bir statü altında gelişen Katar-Türk yakınlaşmasının, hükümetlerimizin arasındaki yakın anlayış ve dostluğu ile ortaya çıkan konjonktürel işbirliği seferberliğinin çok büyük etkisi var.Zira bu süreçte Katar'ın ülkemizde gerçekleştirdiği ilk direk yatırımlardan birinin sorumlularından birisi olarak ülkemizi ve özelinde gayrimenkul piyasamızın dinamiklerini 5 senedir içinden yaşıyorlar. Bu özel ve samimi yatırım, ki dönemin en büyük arsa alımlarından biri idi, vesilesi ile tanıştığı ve Katar'da faaliyet gösteren bir ortaklık kurdukları birbirinden değerli iş adamlarımızın ve onların nezdinde firmalarımızın üstünde bıraktığı intiba da çok ama çok önemli rol oynuyor. Yani Türkiye ile doğru ortaklıklarla tanışmış bir iş adamı. Ülkemizi ayrıca çok seviyor ve burada kendini çok rahat hissediyor. Her iki ülkenin de duygusal sermaye ile hareket ettiğinin de gayet farkında diğer taraftan rasyonel olarak da ülkemizde gayrimenkul geliştirme sektörünün önünün uzun süre daha çok açık olduğu ve burada edinilen tecrübe ve kaynakların ileride global alanda çok büyük fayda sağlayacağını düşünüyor. Ben de kendisine kesinlikle katılıyorum. Bu ülkeden 10 yıl içerisinde dünyanın tüm ileri pazarlarında gayrimenkul yatırımcısı olarak başarılı operasyonlar yapacak en az bir düzine firma çıkacak. Bunlardan birisi olmak gayreti içerisinde olacağız" dedi.

175 milyon dolarlık yatırım
2014 yılı Türkiye'de 175 Milyon dolarlık yatırım için hazırlıklarının olduğunu ve onaylarının tamamlandığını belirten Bahadır Yetki, "BBMRED prensip olarak başladığı projelerin yatırım değerlerinin karşılığını teminat altına aldıktan sonra yola çıkacak. Ülkemizde gayrimenkul pazarı hali hazırda inşaat sürecinde satışa imkan verdiği için satış avanslarının nakit akışını pozitif destekleyeceği beklense de kesintisiz ve tavizsiz imalat için gerekli fonların satış avans katkısı gözetmeden hazırlanması esastır. 2014 içerisinde üretilen ilave fonlar 2015 yatırım bütçesine ilave edilerek yeniden değerlendirilecektir. Bu Ankara için oluşturduğumuz platformumuz. BBMRED Student Housing Investment Platform - TR adı altında oluşturacağımız platformun başlangıç değerinin 80-100 Milyon dolar aralığında olmasını, bunu 2015 yılında 150 200 M'luk bir ikinci platformun takip etmesini planlıyoruz. Gayrimenkul tarafı şimdilik bu ölçekte. Tabi bunlar bizim platformlara katkılarımızın derinliği. Söylediğim gibi amaç platformlar üzerinden ilave yatırımcılar ile bu kapasiteleri genişletmek. Gayrimenkul haricinde LNG nakliyatı ve liman yatırımları ile ilgili, ki ailenin ana iştigal konusudur, yatırım olanağı olursa bu konudaki yatırım ihtiyacı çok daha cüsseli olacaktır. Bunu zaman gösterecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Ortadoğu sermayesi
ABD ve akabinde Avrupa'dan Ortadoğu sermayesinin görülür şekilde uzaklaştığını belirten Yekti, "İstikrarlı ve kalabalık genç nüfusa sahip bir Türkiye ikame olarak geçici de olsa bu anlamda her türlü yatırım olanağını yaratıyor. Gayrimenkul başta gözükse de aslında gayrimenkul alanına Ortadoğu sermayesinin katkısı hala çok az. Sanayi ve hizmet alanlarında daha aktif duruyorlar. Sağlık işletmeleri, finansal kuruluşlar, global pazara ulaşma imkanı olan sanayi kuruluşları her zaman gözde. İnşaat ve gayrimenkul kurumsallaşma sürecinde ve özellikle şeffaflıkta çok gerideler. Türkiye'nin Müslüman bir ülke olması yeterli değil, şeffaflık ve iyi niyet şart" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BBMRED Türkiye'ye yapacağı 175 milyon dolarlık yatırımı askıya aldı
  • 14.02.2014 11:39

BBMRED Türkiye'ye yapacağı 175 milyon dolarlık yatırımı askıya aldı

Türkiye’de gayrimenkul projeleri ve öğrenci yurtları yapmak için 175 milyon dola ...

Al Hassan Group ve BBMRED'den 175 milyon dolarlık yatırım
  • 03.01.2014 16:10

Al Hassan Group ve BBMRED'den 175 milyon dolarlık yatırım

Katarlı Al Hassan Group ve BBMRED öğrenci yurtlarına 175 milyon dolar yatırım ya ...

Al Hassan International Group Türkiye'deki yatırımlarını Bbmred ile yürütecek!
  • 04.10.2013 11:28

Al Hassan International Group Türkiye'deki yatırımlarını Bbmred ile yürütecek!

Enerji, inşaat, gayrimenkul geliştirme ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren ...

Kulak İnşaat, Cannes Mipim Fuarı'nda 2 projesini tanıttı!
  • 15.03.2013 11:16

Kulak İnşaat, Cannes Mipim Fuarı'nda 2 projesini tanıttı!

Kulak İnşaat, Cannes Mipim Fuarı'nda bu yıl içinde satışa çıkacağı 2 projesinin ...

Bahadır Yetki: Kentsel dönüşümün arsa sorununu çözecek!
  • 28.12.2012 13:49

Bahadır Yetki: Kentsel dönüşümün arsa sorununu çözecek!

KLK Gayrimenkul Genel Müdürü Bahadır Yetki, 2013 yılının inşaat, özellikle de ga ...

Bahadır Yetki, KLK Yapı Gayrimenkul’le inşaat sektöründe!
  • 23.07.2012 15:46

Bahadır Yetki, KLK Yapı Gayrimenkul’le inşaat sektöründe!

KLK Yapı Gayrimenkul Geliştirme Şirketi, 1 milyon liralık sermayesiyle inşaat se ...