maritbet girişmaritbet
2017 birinci çeyrekte İstanbul ofis kiraları azaldı!

2017 birinci çeyrekte İstanbul ofis kiraları azaldı!

Ofis Kira Endeksi'ne göre İstanbul geneli ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek dönem verilerine göre üst fiyat segmentinde yüzde 0.54 azaldı.

REIDIN Ofis Kira Endeksi'ne göre, İstanbul geneli ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek dönem verilerine göre üst fiyat segmentinde yüzde 0.54, alt fiyat segmentinde ise yüzde 0.23 oranında azalış yaşandı. Ofis binalarının yoğunlaştığı 14 bölge için hesaplanan metrekare kira değerleri baz alındığında, Anadolu Yakası'nda üst fiyat segmentinde metrekare değerlerine göre 28.11 dolar, alt fiyat segmentinde ise 18.81 dolar ile en yüksek kira değerine sahip bölge Ataşehir Ofis Bölgesi oldu.

En düşük kira gelirine sahip bölgelerde ise, üst fiyat segmentinde 11.96 dolar, alt fiyat segmentinde ise 6.65 dolar ile Kurtköy Ofis Bölgesi öne çıktı.

İstanbul Merkezi İş Alanı (MİA) üst fiyat segmenti metrekare değeri 34.18 dolar, alt fiyat segmenti ise 18.84 dolar olarak ölçüldü.

Avrupa Yakası'nda ise MİA dışındaki ofis bölgelerine bakıldığında Maslak Ofis Bölgesi üst fiyat segmentinde metrekare değerlerine göre 29.87 dolar, alt fiyat segmentinde ise 20.58 dolar ile en yüksek kira değerine sahip bölge oldu.

En düşük kira gelirine sahip bölge ise, üst fiyat segmentinde 7.04 dolar, alt fiyat segmentinde ise 5.86 dolar ile Beylikdüzü-Esenyurt ofis bölgesi oldu.

İstanbul ofis bölgelerinin yoğunluk haritasında kırmızı alanlar ofis binalarının yoğun olduğu bölgeleri gösterirken, sarı-yeşil alanlar ikincil ofis bölgelerini ve gelişmekte olan ofis bölgelerini göstermektedir.

Avrupa Yakası'nda İstanbul Merkezi İş Alanı en yüksek kiralanabilir alana sahip bölge olmuştur. Bu bölgede kiralanabilir alanın yüzde 91.32'sinin dolu olduğu ölçülmüştür.

Anadolu Yakası'nda ise en yüksek kiralanabilir alan Ümraniye Ofis Bölgesi olmuştur. Bu bölgedeki kiralanabilir alanın yüzde 93.57'sinin dolu olduğu saptanmıştır.

REIDIN Ofis Kira Endeksi'ne göre, Ankara Merkezi İş Alanı (Ankara MİA) ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek dönem verilerine göre üst segmentte yüzde 0.19, alt segmentte ise yüzde 0.52 oranında azalış yaşandı. Ankara Merkezi İş Alanı ofis binalarının doluluk oranı bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 2.95 artarak yüzde 82.92 oldu.

Ankara ofis bölgelerinin yoğunluk haritasında kırmızı alan ofis binalarının yoğun olduğu Ankara Merkezi İş Alanı'nı, sarı ve yeşil alanlar ise gelişmekte olan ofis bölgelerini göstermektedir. REIDIN Ofis Kira Endeksi'ne göre, İzmir Merkezi İş Alanı (İzmir -MİA) ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek dönem verilerine göre üst segmentinde yüzde 2.69 artış, alt segmentinde ise yüzde 0.46 oranında azalış yaşandı. İzmir Merkezi İş Alanı ofis binalarının doluluk oranı bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 12 artarak yüzde 76.94 oldu.

İzmir İkincil Ofis Bölgesi olarak belirlenen Konak Ofis Bölgesi'nde ise üst segmentinde yüzde 0.09 azalış, alt segmentinde ise yüzde 1.14 oranında artış saptandı. Konak Ofis Bölgesi'nde ofis binalarının doluluk oranı bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 0.83 azalarak yüzde 94.04 oldu.

İzmir'deki ofis yoğunluğu iki ana bölgede toplanmıştır. İzmir ofis bölgeleri yoğunluk haritasında kırmızı ile gösterilen alanlar, ofis binalarının en yoğun olduğu İzmir MİA ve İzmir Konak ofis bölgeleridir. Sarı ve yeşil alanlar ise İzmir'deki gelişmekte olan ofis bölgelerini göstermektedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ofis kiraları dolar cinsinden açıklanmaya başlandı
  • 23.02.2022 16:17

Ofis kiraları dolar cinsinden açıklanmaya başlandı

PROPIN tarafından hazırlanan Istanbul Ofis Pazarı Genel Bakış Raporu’nda; COVID- ...

"Pandemiyle fabrika kiraları arttı, ofis kiraları düştü"
  • 26.05.2021 17:08

"Pandemiyle fabrika kiraları arttı, ofis kiraları düştü"

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, pandemini ...

Nippon Paint ve AYDA'dan "Jüriye Sor" etkinliği!
  • 22.03.2021 17:11

Nippon Paint ve AYDA'dan "Jüriye Sor" etkinliği!

Asya’nın prestijli tasarım yarışması AYDA ile ilgili merak edilenler “Jüriye Sor ...