maritbet girişmaritbet
Mütekabiliyet Yasası ile Araplar, İstanbul’da geniş konut aramaya başladı!

Mütekabiliyet Yasası ile Araplar, İstanbul’da geniş konut aramaya başladı!

Yabancılara mülk satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası ile İstanbul’a en büyük ilgi Körfez ve Orta Doğu ülkelerinden gelirken, Araplar’ın kentte lüks ve büyük konutlar aradığı belirtiliyor

 

Yabancılara mülk satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası ile İstanbul'a en büyük ilgi Körfez ve Orta Doğu ülkelerinden gelirken, Araplar'ın kentte lüks ve büyük konutlar aradığı belirtiliyor. Avrupalı kıyı bölgelerinden, Körfez ve Orta Doğu ülkelerinden gelenler ise İstanbul ve Bursa'dan alım yapıyor.

Mütekabiliyetin, etkisini 2013 yılının ikinci çeyreğinden sonra göstermesi bekleniyor. Bugüne kadar gayrimenkul sektörü vasıtasıyla Türkiye'ye giren yıllık 2,5 milyar dolarlık sermaye miktarının, mütekabiliyetin etkisiyle 2013 yılından sonra 4-5 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor.

Boğaz'daki yalıları soruyorlar

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Işık Gökkaya da, yaptığı açıklamada, yabancıların daha çok kıyı bölgelerine ilgi gösterdiğini ifade ederek, Hollandalı ve Almanların da aralarında bulunduğu Avrupalıların daha çok kıyı bölgeleri, Körfez ve Orta Doğu ülkelerinden gelenlerin ise İstanbul ve Bursa'yı tercih ettiğini söyledi.

Işık Gökkaya, ”Boğaz'daki köşk ve yalıları soranlar da var. Araplar büyük ve lüks konutlar seviyor. Türkiye'de yabancıya, zenginlere yönelik projelere ihtiyaç olduğu için zengin yabancıyı çekecek büyük projeler üretmemiz gerekiyor” diye konuştu.       

‘Türkiye güvenli liman'

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da Türkiye'nin, bölgesinde ‘güvenilir bir liman' olarak görüldüğüne işaret ederken, tanıtımını yapacakları projeler için gelip görüşen yabancılar olduğunu bildirdi.

Yasanın çıkmasının ardından yüklenici firmalarıyla yurt dışı fuarlarda tanıtımlar yapmayı planladıklarını kaydeden Kurum, ”Oradaki yatırımcıyı bilgilendirecek girişimlerde bulunmak gerekiyor. Orta ve üst gelire hitap eden konutlarımız olduğu için Orta Doğu ve Avrupa'da tanıtımlar yapmayı düşünüyoruz” dedi. İstanbul'un daha çok Orta Doğu ve Körfez ülkeleri tarafından tercih edildiğini belirten Kurum, Arapların özel proje talepleri olduğunu duyduğunu da bildirdi.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mütekabiliyet tasarısı tamamlandı
  • 05.12.2011 17:43

Mütekabiliyet tasarısı tamamlandı

Yabancıların mülk satın alabilmesini sağlayan mütekabiliyet tasarısı tamamlandı. ...

2b yasa taslağı hazırlandı
  • 17.11.2011 12:57

2b yasa taslağı hazırlandı

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli 2B arazilerinin satışıyla ilgili tas ...

Iraklıların Türkiye'deki konutlara olan ilgisi devam ediyor!
  • 26.09.2017 12:02

Iraklıların Türkiye'deki konutlara olan ilgisi devam ediyor!

Irak vatandaşları, 2017 yılının Ağustos ayında Türkiye'den 317 konut satın alara ...

Yabancıların gayrimenkul alırken dikkat edecekleri 5 nokta
  • 02.09.2015 16:09

Yabancıların gayrimenkul alırken dikkat edecekleri 5 nokta

Türkiye’de yabancıların gayrimenkul edinimleri emin adımlarla ilerliyor. Beklene ...

Yabancıya konut satışında İstanbul bir adım önde!
  • 24.03.2015 14:25

Yabancıya konut satışında İstanbul bir adım önde!

Mütekabiliyet Yasası ile Türkiye’de yabancıya gayrimenkul satışı arttı ve İstanb ...