maritbet girişmaritbet
YEM’den 'Çizimlerle Taşıyıcı Sistemler' kitabı raflarda yerini aldı

YEM’den 'Çizimlerle Taşıyıcı Sistemler' kitabı raflarda yerini aldı

YEM Yayın’ın yeni kitabı Çizimlerle Taşıyıcı Sistemler / Şemalar, Sistemler ve Tasarım raflardaki yerini aldı

YEM Yayın'dan çıkan Çizimlerle Taşıyıcı Sistemler / Şemalar, Sistemler ve Tasarım kitabı, mimari tasarım/bina bilgisi, taşıyıcı sistem/yapı bilgisi konularında çoksatan eğitim kitaplarının yazarı Francis D.K. Ching ve meslektaşları tarafından hazırlanmış temel bir başvuru kaynağı niteliği taşıyor. 

Çizimlerle Taşıyıcı Sistemler / Şemalar, Sistemler ve Tasarım, mimari tasarım/bina bilgisi, taşıyıcı sistem/yapı bilgisi konularında çoksatan eğitim kitaplarının yazarı Francis D.K. Ching ve meslektaşları tarafından hazırlanmış temel bir başvuru kaynağı. 

Bina yapım sürecinin temel unsurlarından olan taşıyıcı sistemler, mimarların hâkim olması gereken zorlu konular arasında yer alıyor. Mimari tasarım projelerinin uygulama süreçleri inşaat ve statik mühendislerinin danışmanlığında yürütülse bile, bina tasarımı yapmak için mimarların da taşıyıcı sistem kuramı ve analizi konusunda yeterli bilgiye sahip olması gerekiyor. Çizimlerle Taşıyıcı Sistemler / Şemalar, Sistemler ve Tasarım kitabı, binanın taşıyıcı sisteminin –yapı elemanlarının sistem içinde şema, oran ve ölçekle bütünleşmesinin– mimari tasarımın temel unsurlarıyla olan ilişkisine dikkat çekerek taşıyıcı sistem tasarımına yeni bir bakış açısı getiriyor. Kitapta konular üç ana başlık halinde ele alınıyor: 

– Taşıyıcı sistem tasarımı için uygulamaya yönelik karşılaştırmalı rehberlik
– Bina tasarım sürecinin bir evresi olarak taşıyıcı sistem tasarımı
– Yapı malzemelerinin ve yapı elemanlarının tarihsel gelişimi

“Biçimsel ve mekânsal kompozisyon”, “bina programına uygunluk”, “farklı bina yapım sistemleriyle uyumluluk”, “yönetmeliklere uygunluk” gibi konuların kapsamlı olarak incelendiği kitap, mimarlık öğrencilerine ve meslek profesyonellerine mimari tasarımla ilgili bilinçli kararlar alma imkânı sunuyor. Ele alınan konular, taşıyıcı sistemlerin esaslarını gösteren Francis D.K. Ching imzalı çizimler eşliğinde kolayca kavranabilir hale getiriliyor.

Kitap şu bölümlerden oluşuyor: “Taşıyıcı Sistemler”, “Taşıyıcı Sistem Şemaları”, “Yatay Açıklıklar”, “Düşey Boyutlar”, “Yanal Kararlılık”, “Geniş Açıklıklı Yapılar”, “Yüksek Yapılar”, “Sistemlerin Uyumu”.

Kitaba tüm seçkin kitabevlerinden, YEM Kitabevi'nin Beşiktaş ve Fulya'daki mağazalarından ve www.yemkitabevi.com internet adresinden ulaşılabilir.

Francis D.K. Ching'in YEM Yayın tarafından yayımlanmış diğer yapıtları:

Mimarlık: Biçim, Mekân ve Düzen (2002; 5. baskı: 2011), Çizimlerle Bina Yapım Rehberi (2006; 5. baskı: 2013), İç Mekân Tasarımı / Resimli (2004; 4. baskı: 2011), Mimarlık ve Sanatta Yaratıcı Bir Süreç: Çizim (2003; 3. baskı: 2010).

Kısaca yazarlar hakkında:

Francis D.K. Ching serbest mimardır. Aynı zamanda Washington Üniversitesi'nin emekli profesörlerindendir. Wiley yayınevi tarafından yayımlanan mimari tasarım/bina bilgisi, taşıyıcı sistem/yapı bilgisi konulu çalışmaları çoksatan eğitim kitapları kategorisindedir. Kitapları 16 dile çevrilmiş ve başarılı grafik sunumlarıyla mimarlık/eğitim kitapları klasikleri arasındaki yerini almıştır.

Barry S. Onouye serbest mühendistir. Aynı zamanda Washington Üniversitesi'nin emekli öğretim üyesidir. College of the Built Environment'ta taşıyıcı sistem tasarımı dersleri vermektedir. Statics and Strength of Materials for Architecture and Building Construction kitabının yazarıdır.

Douglas Zuberbuhler serbest mimardır. Aynı zamanda Washington Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak mimari tasarım dersleri vermektedir. College of the Built Environment'ın da dekan yardımcısıdır.

Çizimlerle Taşıyıcı Sistemler / Şemalar, Sistemler ve Tasarım
Francis D.K. Ching, Barry S. Onouye, Douglas Zuberbuhler
Çeviren: Neslihan Güçmen
Editör: Bahar Demirhan
YEM Yayın
Ekim 2013
312 sayfa, karton kapak
21,5 x 27,7 cm

Kısaca YEM Yayın hakkında:

Mimarlık, yapı, inşaat mühendisliği, sanat alanında dergi, katalog ve teknik kitaplar yayımlayan YEM Yayın, Yapı-Endüstri Merkezi'nin önemli yapıtaşlarından biridir. YEM Yayın, 1973 yılından bu yana kesintisiz olarak sürdürdüğü çalışmalarıyla ülkemizin mimarlık yayıncılığı alanındaki önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Mimarlık ortamına kalıcı katkılarda bulunmak, düşünsel ve teknik konularda yaygın bir bilgi paylaşım ortamı sağlamak YEM Yayın'ın kuruluş amacını oluşturmaktadır. Mimarlık, şehircilik, kültürel miras, arkeoloji, fotoğraf, sanat, endüstri ürünleri tasarımı vb. konu başlıkları altında, bugün sayısı 200'ü aşkın ansiklopedi, sözlük, kitap, dergi, katalog vb. ürünleriyle YEM Yayın, profesyoneller için olduğu kadar bu konulara ilgi duyan tüm okurlar için de ayrıcalıklı bir yayınevidir. Eklenecek yeni başlıklarla yayın yelpazesini genişleterek hizmetlerini sürdürmek YEM Yayın'ın ana hedefidir. 

Yapı-Endüstri Merkezi “Yapı Dünyasının 45 yıldır Bilgi Merkezi”

1968 yılında kurulan Yapı-Endüstri Merkezi, 45 yıldır yapı dünyasına bilgi merkezi olarak hizmet vermektedir. YEM sektördeki üreticilerle, bu ürün ve hizmetlere ihtiyaç duyanları bir araya getirecek platformlar oluşturmakta, sektöre özel hizmetler üretmektedir. Bilgi hizmetleri ve sektörel araştırmalarla sektörü aydınlatan YEMAR, teknik, kültür-sanat yayınları ile YEM Yayın, yerli yabancı geniş yelpazede sektöre yönelik yayınların satışa sunulduğu YEM Kitabevi, yapı malzemeleri ve teknolojilerinin sergilendiği, bölgenin en büyük buluşmaları YAPI Fuarları - Turkeybuild, YEM Etkinlik ile gerçekleştirilen yıl bütününe yayılan organizasyonlar, yapı dünyasının bilgi portali yapi.com.tr, mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, ülkemizin en kapsamlı yapı ürün kataloğu Yapı Kataloğu, mimarlık, tasarım, kültür, sanat dergisi YAPI, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org, Tasarım ve Yenilikçi Malzeme Danışmanlık Merkezi Material ConneXion® İstanbul ve sektörün ihtiyacına yönelik oluşturulan diğer pek çok ürün ve hizmetle Yapı-Endüstri Merkezi yapı dünyasının temel taşlarını oluşturmaktadır.

www.yem.net

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mimar Selim Velioğlu’nun ‘Bir açılış olarak mekan’ adlı kitabı çıktı
  • 28.11.2013 16:19

Mimar Selim Velioğlu’nun ‘Bir açılış olarak mekan’ adlı kitabı çıktı

Selim Velioğlu’nun Bir açılış olarak mekân adlı kitabı YEM Yayın’dan çıktı ...

YEM’den 'Çizimlerle Taşıyıcı Sistemler' kitabı raflarda yerini aldı
  • 06.11.2013 12:33

YEM’den 'Çizimlerle Taşıyıcı Sistemler' kitabı raflarda yerini aldı

YEM Yayın’ın yeni kitabı Çizimlerle Taşıyıcı Sistemler / Şemalar, Sistemler ve T ...

YEM Kitabevi’nin online satış sitesi www.yemkitabevi.com yenilendi!
  • 02.09.2013 10:44

YEM Kitabevi’nin online satış sitesi www.yemkitabevi.com yenilendi!

Türkiye’nin mimarlık, tasarım, kültür, sanat ve şehircilik alanlarında uzmanlaşm ...

YEM Yayın’dan Projeler/Yapılar 7: Ulaşım Yapıları raflarda yerini aldı!
  • 10.05.2013 16:48

YEM Yayın’dan Projeler/Yapılar 7: Ulaşım Yapıları raflarda yerini aldı!

YEM Yayın tarafından okurları ile buluşturulan Projeler/Yapılar 7: Ulaşım Yapıla ...

YEM Yayın’dan çıkan Mimari ve Kentsel Koruma, raflarda yerini aldı!
  • 06.05.2013 15:44

YEM Yayın’dan çıkan Mimari ve Kentsel Koruma, raflarda yerini aldı!

YEM Yayın’ın, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi emekli öğretim üye ...

YEM Yayın’dan Bir İletişim Platformu Olarak Kitap çıktı!
  • 10.04.2013 10:37

YEM Yayın’dan Bir İletişim Platformu Olarak Kitap çıktı!

YEM Yayın’ın yeni kitapları Bir İletişim Platformu Olarak Kitap ve Bir İletişim ...