maritbet girişmaritbet
Ziya Yılmaz, emlaktasondakika’ya konuştu!

Ziya Yılmaz, emlaktasondakika’ya konuştu!

Yabancıya satış konusunda yıllık 15 milyar dolarlık seviyeye ulaşılabileceğini söyleyen Ziya Yılmaz, yeni proje hazırlığında olduklarını açıkladı.

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu. Kağıthane-Çağlayan aksında konut ve ofis geliştirmeye devam edeceklerini açıklayan Ziya Yılmaz, Kartal-Maltepe aksında ise fiyatların daha da yükseleceğini söyledi.

Yabancıya satış konusunda istenilen seviyeye gelinemediğini belirten Yılmaz, 3-4 yıllık süreç içerisinde 12-15 milyar dolar büyüklüğe sahip bir pastaya sahip olunabileceğini söyledi.

Kartal bölgesini çok iyi biliyorsunuz. Burada yeni yatırım planlarınız var mı? İstanbul genelindeki yatırım projeksiyonunuz nedir?

İstanbul'un şu anda yatırım değeri en yüksek bölgesiKartal. Kartal'ı ve çevresini bu denli değerli kılan en önemli etken Sabiha Gökçen Havalimanı… Bu sayede dünyaya erişim çok kolay. Türkiye'nin büyük şirketlerinin yönetim yerleri Kartal ve çevresinde. İş dünyasının yanında, markalı konut projelerinin merkezi de Kartal oldu. İnsanlar Kartal'dan sadece yatırım yapmak için değil, ailesiyle birlikte yaşamak için de ev ve ofis satın alıyorlar. Dragos'ta geliştirdiğimiz Adam Kule projemiz dışında Kartal'da bir proje daha planlıyoruz.
Validebağ Korusunun tam karşısında konumlanan arsadamuhteşem bir konut projesi geliştireceğiz. Taksim Petek projemizi de 4-5 ay sonra bitiriyoruz. Beykoz'da geliştirdiğimiz çok özel bir projemiz daha olacak. Onun çalışmaları da bir taraftan sürüyor. Bütün bu projeler için bu yıl 1 milyar 800 milyon liralık bir yatırım planlıyoruz. 

Ofis yatırımlarına devam edecek misiniz? Kağıthane-Çağlayan bölgesi merkez üssünüz oldu bu anlamda. Aynı lokasyonda yeni bir plan var mı?

DAP Holding olarak bir yandan yeni iş alanları oluşturarak, daha çok istihdam sağlamaya çalışırken, diğer yandan her zaman olduğu gibi ülkemizin vitrinini güzelleştiren projeler geliştirmeye gayret ediyoruz. Bölgenin ihtiyacına göre konut ve ofis projeleri geliştirmeye devam edeceğiz. 

İstmarina'da satışlar nasıl gidiyor, ne kadar prim yaptı, ilgi nasıl?

İstMarina önünde mega yat marina alanı bulunan, içinden hızlı tren geçen, özel okulu, hastanesi, deniz manzaralı açık ve kapalı alanlardan oluşacak alışveriş merkezi, deniz manzaralı çarşısı, restoranları ve oteliyle donanmış çok özel bir proje. 2014-2015 yılında Dünyanın En İyi Yapı Geliştirme projesi seçilmesi de bunun kanıtı oldu. Bu tür özel projeler hem oturum hemde yatırım amaçlı çok tercih ediliyor. Konut satışlarımızın neredeyse tamamı satılmış durumda. İstMarina Ofis ve İstMarina AVM'de ise satış ve kiralamalar devam ediyor.

DAP Yapı olarak sadece proje geliştirmiyoruz; know how da geliştiriyoruz. Kendi üretim yöntemlerimizi teknolojiye dönüştürüyor, bilgi birikimimizi insanlığın hizmetine sunuyoruz. Projelerimizi satın alanları maksimum kazandırmayı hedefliyoruz. Yerli ve yabancı gruplarla çözüm ortaklıkları ve işbirlikleri sağlıyoruz.

İstanbul'un her iki yakasında da yatırım yapan bir firmasınız. Karşılaştıracak olursanız iki yakada öne çıkan detaylar neler?

Artık insanlar, daracık sokaklarda, yeşil alanı, otoparkı olmayan yerlerde yaşamak istemiyor. Avrupa Yakasından kaçıp, Anadolu yakasında Kartal, Maltepe ve Dragos gibi yerlere taşınıyorlar. İş dünyası da Anadolu yakasına yöneldi. Büyük şirketler, genel merkezlerini Anadolu Yakasına taşıyor. Doğusunda Anadolu Yakası'nın sanayi ve üretim merkezi, batısında sürekli gelişen bir hayatın olduğu Kartal'dan günde 1 milyon kişi geçiş yapıyor. 

Kartal, Pendik ve Maltepe bölgesine yapılan yatırımların, bölgede edinilen gayrimenkullerin değerini yükselteceği muhakkaktır. Bölgeye adeta talih kuşu kondu. Keyifli bir hayatın tüm kriterleri bir araya toplandı. Yeşil alanlı, otoparklı, balkonlu-bahçeli modern binalar, şehrin stresinden uzak kalmak isteyenleri çekti. Üstelik şehrin stresinden uzak kalmak, şehirden de uzak kalmak anlamına gelmiyor. Metroyla, metrobüsle ulaşım kolaylaştırıldığı için artık istediğiniz yere kısa sürede gidebiliyorsunuz. Mesai için değilse belki gitmenize bile gerek kalmadı; aradığınız her şeyi bulacağınız şekilde yanı başınıza okullar, hastaneler, alış veriş merkezleri de yapıldı. En önemlisi, gayrimenkulünüz değerlendi. 20-30 yıllık binalarda değil yeni üretilmiş konutlarda yaşıyorsunuz. Deprem gerçeğini dikkate alıp ailenizin can güvenliğini önemsediniz. Kartal-Pendik-Maltepe aksına yönelerek, fiziksel ömrünü tamamlamış bir konuta yatırım yapmak yerine, yıldızı parlayan bir bölgede, modern bir projede yaşamayı tercih ettiniz. Hem hayat kaliteniz arttı, hem paranız değerlendi. Her yönden kazançlısınız.

Kartal'da, dönüşümün ve yeni yatırımların etkisiyle yenilenen siluet, beraberinde birçok avantaj sunuyor.Kartal-Maltepe hattında edinilen gayrimenkullerin değerleneceğini ve önümüzdeki 7-8 yıl içerisinde katlanarak artacağını öngörüyoruz. Şu anda fiyatlar, henüz Kartal'ın hak ettiği oranlarda değil. İlçeyi 3-5 basamak yükseğe çıkaracak tüm bu projelerin hayata geçmesiyle fiyatlar, sahil şeridi başta olmak üzere katlanarak artacak.

Yabancıya satış rakamları 2015'te arttı. Sizin bu konuyla ilgili görüşleriniz neler? Yabancıya satışların artması için neler yapılmalı?

Her ne kadar artış yaşansa da yeterli olduğunu düşünmüyorum. Ülkemizin bu anlamda çok daha fazla potansiyeli olduğuna inanıyorum. Devletin himayesinde, özel sektörün de katılımıyla çok daha büyük satış rakamlarına ulaşmak mümkün. Bunu, milli bir politika haline getirmek gerekiyor. Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortak fonuyla, TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun katılımlarıyla oluşacak büyük bir yapıya önemli proje geliştirici şirketler de dahil olarak güç birliğine gidilse, yurt çapında bir kampanya organize edilebilir. 30-40 ülkede ülkemizi tanıtan, başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'yi tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkaran lobi çalışmaları yapılsa, 3-4 yıl sonra 12-15 milyar dolarlık satış rakamları yakalanabilir. Bu para, kentsel dönüşüm için önemli bir kaynak oluşturabilir

Önümüzdeki yıllarda nasıl bir gayrimenkul pazarı bekliyorsunuz?

Türk inşaat sektörünün geleceğinin önümüzdeki yıllardaki en önemli belirleyicisi ülkenin içinde bulunduğu ortam olacaktır. Bu ortam eğer istikrarlıysa sektör hızlı büyüyecektir. Siyasal istikrar ülkemizde sürebilir, hatta kalıcı biçime kavuşturulabilirse bunun ekonomik istikrara da çok ciddi katkısı olacaktır. İstikrar ortamı sağlandığı takdirde inşaat sektörünün geleceği parlak olacaktır. Çünkü inşaat, uzun vadeli iyimser beklentilerle başlatılan fabrika, altyapı ya da sosyal yapılar demektir.

Yakın gelecekte inşaat sektörünü ülke içinden etkileyecek, yegane değilse de, en önemli etken ekonomik ve politik istikrardır. Şu anda güçlü bir iktidar ve hükümet var. En azından insanlar dört yıl seçim olmayacağından dolayı net olarak önünü görebiliyorlar. Bu da direkt olarak piyasayı hareketlendiriyor ve canlandırıyor; alım içgüdüsünü tetikliyor. Son zamanlarda talepte yükselme var, bunu çok rahat görebiliyoruz.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı
  • 25.02.2022 08:52

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı

Dap Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye baş ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''
  • 14.01.2022 15:23

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Küresel Konut Fiyat Endeksi'nin ...

Validebağ Konakları basına tanıtıldı
  • 02.10.2017 14:20

Validebağ Konakları basına tanıtıldı

DAP Yapı, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Validebağ’da gelişt ...