maritbet girişmaritbet
Yeni projeler tam gaz! İnşaatçılar harekete geçti!

Yeni projeler tam gaz! İnşaatçılar harekete geçti!

Küresel krizin etkisiyle 2009 yılında yeni projeler konusunda temkinli davranan ve daha ziyade eldeki stoklarını eritmeye yönelen üreticiler, kriz etkilerinin azalmasıyla beraber yeni projeler için kolları sıvadı

Kaynak: SELMA ŞENOL / BUGÜN

 
Konut satışlarının en yoğun gerçekleştiği dönem olan ilkbahar, konut şirketlerini harekete geçirdi, yeni projeler ve kampanyalar canlandı. Talebin yavaş yavaş canlılık göstermesiyle krizin etkisini aşmaya çabalayan yatırımcılar bu baharı boş geçirmemek için düğmeye bastı. Vitrine binlerce yeni konut çıkmaya hazırlanıyor.

Kriz etkisinin azalması ve kredi faizlerinin yüzde 1'in altına gerilemesi, gayrimenkul sektörü için umut ışığı yaktı. Yatırımcılar temkinli ilerlese ve gerçek toparlanmanın iki yıl sonra başlayacağı öngörülse de sektörün en hareketli satış dönemini yaşadığı bahar ayları es geçilmiyor. Geçmiş yıllara kıyasla vitrine çıkan proje sayısının azalmasına rağmen, 2010'un ilkbaharı için de pek çok yeni yatırım sahneye çıkmak için sırasını bekliyor. Bahar aylarının ilk projeleri Dumankaya ve Sinpaş GYO'dan geldi.
 
Dumankaya, İstanbul Avrupa yakasındaki ilk projesi Dumankaya Modern'i tanıtırken, Sinpaş GYO da uzun süredir merakla beklenen İstanbul Sarayları'nın satışını resmi olarak başlattı. Her iki projeye de gelen yüksek talep, tüketicinin konut alma iştahının yerinde olduğunu işaret etti.
Bu baharda yeni projelerini görücüye çıkarak şirketler arasında Sur Yapı, Teknik Yapı ve Ağaoğlu da bulunuyor. Soyak da uzun zamandır beklenen 4 bin konutluk Bahçeşehir projesini bu yılın ikinci çeyreğinde satışa çıkaracağını duyurmuştu.
 
AĞAOĞLU
Şirket Ataşehir'deki ofis projesi My Office'i eylül ayında tamamlıyor. Emlak GYO ile hasılat paylaşımı yapılan projenin açık artırmayla satışı 20 Nisan 2010'da gerçekleşecek.
Ayrıca Emlak GYO'nun ihalesinde alınan İstanbul Ayazma'daki arazide 3 bin 500 konut inşa edecek. Proje, Kayabaşı yerleşim bölgesine komşu, yeni bir uydukent olarak planlanacak.
Doğu Ataşehir'de inşa edilen My Towerland'in 4 bin konutluk yeni etabı devreye girecek.
 
ANT YAPI
Şirket, yılın bu döneminde otel projelerine ağırlık veriyor. Radisson Blu'nun işletmecisi olacağı bir otel projesi İstanbul Ataşehir'de hayata geçirilecek. 194 odalı otel 2011'in sonunda faaliyete geçecek. Bunun dışında, Alaçatı'da da butik bir otel projesi gerçekleştirilecek. 
 
ARTAŞ İNŞAAT
Ispartakule mevkiinde 600 konuttan oluşacak yeni bir projeye kazma vuracak. Konutların satışına bu ay başlanacak.
 
AŞÇIOĞLU İNŞAAT
Eğer yargı süreci sona erer ve projenin önünde engel kalmazsa, İstanbul Mecidiyeköy'deki Likör Fabrikası arazisinde gerçekleşecek projeye yazın başlaması planlanıyor. İsminin, Selenium of İstanbul olarak kararlaştırıldığı projede 100 bin metrekare konut, 40 bin metrekare AVM alanı var. Yatırım bedeli 200 milyon dolar.
 
DUMANKAYA İNŞAAT
Şirket, Avrupa yakasına ilk defa 2010'da geçti. Buradaki ilk yatırımı da Bahçeşehir'de başlattı. 716 konutluk Dumankaya Modern adlı projenin yatırım bedeli 100 milyon TL dolayında.
Kartal'daki Vizyon projesinde yer alan 158 ofisin satışı başlayacak.
Anadolu yakası Gizli Bahçe bölgesinde 750 konutluk yeni proje devreye girecek. Yatırım maliyeti 90 milyon TL.
 
İHLAS YAPI
İlkbaharda başlayacak projelerin ilki Ispartakule'de inşa edilecek. Bölgede bin 500 konut hayata geçirilecek. Aynı dönemde Beylikdüzü'nde de 500 konutluk bir projenin satışı başlayacak. Projelerde AVM ve ofis alanlarına da yer verilmesi planlanıyor. Bu arada Ispartakule'de 724 konutluk Bizimevler 1'i tamamlayan, ardından 522 konutluk Bizimevler 2'yi de bitirme aşamasına gelen İhlas İnşaat, TOKİ ile bir ortaklığa daha gitti ve aynı bölgede 676 adetlik Bizimevler 3'e start verdi. Firma lansman ve reklam kampanyasına başlamadan önce 15'lük bir süre için 'uygun' satış kampanyası yapıyor. İlk 150 daire için, 120 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 677 TL'den başlayan taksitlerle önemli bir avantaj sunuyor. Bu fırsat günleri lansman ve reklam kampanyası başlayana kadar devam edecek.
 
SOYAK
Bahçeşehir'de gerçekleştireceği merakla beklenen projesini yılın ikinci çeyreğinde satışa çıkaracak. Soyak, bölgeye 4 bin konutluk dev projesiyle girecek.
 
SUR YAPI
İstanbul Çamlıca'da bin 500 lüks konutun yer aldığı karma bir proje gündemde. Projede AVM ve ofis blokları da yer alacak. 400 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Aynı dönemde, İstanbul Kağıthane'de 30 bin metrekare büyüklüğünde bir AVM inşa edilecek.
 
TEKNİK YAPI
2010'da İstanbul Kartal'da, Uğur Mumcu bölgesinde inşa edeceği ilk konut projesine yılın ikinci çeyreğinde başlayacak. Rezidans tarzındaki projede 400 daire olacak. Satışlar nisan sonunda ya da mayıs başında başlayacak. 3-4 ay sonra yine aynı büyüklükte Kartal'da bir başka proje daha satışa çıkacak. Bu arada şirket Kartal'daki Uptwins ve Upcity projelerinde ilkbahar kampanyası başlattı. Marka, Kartal'ın merkezinde homeoffice olarak kullanılmaya uygun Uptwins ile Uğur Mumcu'da Upcity projelerindeki dairelerdeki yüzde 1 peşinat ve sıfır faiz oranıyla satışına başladı. Kampanya kapsamında 12 aylık vadeyi seçen müşteriler, yüzde 1 peşinat ödemeleri halinde, daire tutarının yüzde 80'lik kısmına faiz  ödemeyecek. Müşteriler sadece daire tutarının yüzde 19'luk kısmı üç eşit parça halinde 6 ayda bir ara ödeme şeklinde yapacak.  İsteyenler ise 120 aya yayılan vadede, 650 TL taksitle konut sahibi olabilecek.
 
KİLER GRUBU
Levent'te inşa edilen Türkiye'nin en yüksek binası Sapphire'de ikinci fazda yer alan 50 daire daha satışa çıktı. Yaşamın eylül ayında başlayacağı proje içindeki alışveriş merkezi de yine ay hayata geçecek.
 
HAN İNŞAAT
Şirket mayıs sonunda teslim edilecek Caddebostan Konutları'nda 162 ve 170 metrekare büyüklüğünde 4+1 tipinde normal ve dubleks konutlar 800 bin dolardan başlayan fiyatlarla satıyor. Mimar Muzaffer Mutlu tarafından tasarlanan Caddebostan Konutları'nda 5 yıl boyunca hem inşaat hem de malzeme garantisi veriliyor.
 
AYDINLI GRUP
Grup Türkiye'nin geri dönüşümlü tek konut projesi Solarkent'te, peşinatsız 500 TL taksitle ev sahibi yapan yeni kampanya düzenledi. İlk 12 ay 500 TL taksitli kampanya kapsamında; 13. aydan itibaren sabit taksitlerle yüzde 0 faiz ve 60 ay vade imkanı sunuluyor. Kampanya nisan sonuna kadar devam edecek. 
 
TİMUR GAYRİMENKUL
Alman DIK ile ortaklığa giden şirket NEF Flats 163 Levent'i inşa ediyor. Şehir merkezinde çalışan ve 2 bin-3 bin TL arası maaş alan profesyonellerin yine şehir merkezinde ödeyebilecekleri kira bedelleri ile oturabilecekleri nitelikli projeleri kapsıyor. Kağıthane'de, Talat Paşa Caddesi üzerinde ve yüzde 95'i 1+1, yüzde 5'i 2+1 dairelerden oluşan, hacimsel daire mantığı güdülerek brüt 4m ila brüt 6m tavan yüksekliğine sahip dairelere yer vererek, toplam 131 metre yükseklikte sıra dışı bir projeyi hayata geçiriyor. Şirket ayrıca aynı konseptte Anadolu yakasında Göztepe'de yeni bir projeye de başlamak üzere. Kemerburgaz Göktürk'te ise NEF Kemerburgaz Apartments projeleri de devam ediyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz