maritbet girişmaritbet
Yatırım yapmak isteyenler dikkat! Bu bölge uçuşta!

Yatırım yapmak isteyenler dikkat! Bu bölge uçuşta!

İstanbul Anadolu Yakası'nın cazibe merkezi Kartal, bugünlerde değerine değer katıyor

İstanbul, büyüyen Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat ve gayrimenkul sektörünün gözdesi olmaya devam ediyor. Avrupa ve Anadolu Yakası'nda hayata geçirilen projeler sektördeki hareketliliğin artmasına neden olurken, sunulan cazip ödeme koşulları ev sahibi olmak isteyenlerin iştahını kabartıyor. Bölgenin, özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakınlığı, bölgenin cazibesini artırmakta.

Cazibenin yeni merkezi

Gayrimenkul sektörünün gözde bölgelerinden birisi de Kartal, Anadolu Yakası'nın yükselen yıldızı, ev sahipliği yaptığı projelerle dikkat çekiyor. Devlet tarafından gerçekleştirilen ulaşım yatırımları bölgenin değerine değer katarken, kentsel dönüşüm çalışmaları da inşaat sektörünün buraya odaklanmasına neden oldu. Geniş alanlarla birlikte, birçok ticari alanın kentsel dönüşüm kapsamına alınmasıyla Kartal, bugün İstanbul'da en çok konut projesinin yer aldığı lokasyon oldu.

Hem tarih hem bugün bir arada

Tarihi Bizans İmparatorluğu'na kadar dayanan Kartal sosyal aktivite alanları, deniz yakın konumu ve sahil ilçesi olması nedeniyle yatırım yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında. Başta İş GYO olmak üzere birçok gayrimenkul firması bölgede yatırım yapmak için sıraya girmiş durumda.

Metro ile Kartal kaç dakika?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun bir şekilde devam eden ulaşım yatırımları Kartal'a adeta piyango niteliğinde piyango gibi geldi. Büyük bir kentsel dönüşüm alanına sahip olan bölge, yapılmış ve yapılacak olan projelerle ilerleyen yıllarda büyük bir değere sahip olacak. Ayrıca 2012 yılında hizmete açılan Kadıköy-Kartal metrosu 21,7 kilometre uzunluğa sahip. Bölgeye büyük rahatlık getiren bu yatırımla yolculuk 32 dakika sürüyor.

2013 yılında yapılan yatırımlarla Kartal-Taksim arası 52,5 dakika, Kartal-Maslak arası ise 69,5 dakikalık uzunluğa sahip. 2014 yılında gerçekleştirilecek projeyle Kartal- Atatürk Havalimanı 81 dakika olacak. İstanbul'un dev yatırımı Marmaray ise tamamen hizmete açıldığı tarihte Halkalı ile Gebze arasında hizmet verecek. Kartal'da bu yatırımın meyvelerini şimdiden toplamaya başladı.

Kartal Konut Projeleri

İst Marina Kartal

Dap Yapı'nın Emlak Konut GYO arsasında inşa ettiği proje 1463 konutla birlikte 258 ticari birim, 500 yat kapasiteli marina, helikopter pisti, özel okul ve özel hastane gibi seçeneklerden meydana geliyor. 2017 yılının Nisan ayında teslimleri gerçekleştirilecek olan projede fiyatlar 293 bin lira seviyelerinden başlıyor. Projede 720 metrekare büyüklüğe sahip 5 milyon liralık daireyi Dap Yapı'nın patronu Ziya Yılmaz alacak. Proje cazip ödeme seçenekleriyle dikkat çekiyor.

Loft Dragos

25 milyon liralık yatırımla, Erguvan İnşaat-Demirbaş Yapı ortaklığında inşa edilen proje 100 konuttan meydana geliyor. 4 bin 500 metrekare arsa üzerinde yükselen projede yaşam Mayıs 2016'da başlayacak. 3 metrelik tavan yüksekliğiyle dikkat çeken projede daireler dışında 350 metrekarelik ticari alan bulunuyor. Loft Dragos, 55 metre uzunluğa sahip.

Rönesans Konut Sayfiye

Rönesans Konut imzasıyla hayata geçirilmekte olan Sayfiye projesinde satılık dairelerin fiyatları 185 bin liradan başlıyor. 14 bin metrekare alan üzerinde yükselen, 3 blokta 276 daireden meydana gelen proje konumu, estetiği ve çizgileriyle konut almak isteyenlerin dikkatini çekmiş durumda. 2015 yılı sonunda tamamlanacak olan projenin yatırım değeri 75 milyon dolar olarak belirlendi.

Twinstar Yakacık

Demirli Yapı'nın Kartal Yakacık bölgesinde konumlandırdığı Twinstar projesi Haziran 2015'de teslim edilecek. 6 bin 113 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilen proje Kartal Yakacık'ta yükseliyor. 120 daire bulunan ve Aydos Ormanları'nın kıyısında inşa edilen projenin yatırım değeri 20 milyon lira. Banka kredisi kullanımına uygun olan Twinstar içerisinde barındırdığı lükslerle göz kamaştırıyor.

Deniz Yıldızı Kartal

DKY İnşaat'ın yeni projesi Deniz Yıldızı Kartal'da 173 konut bulunuyor. 5 bin 200 metrekare alana kurulan projede teslimlerin Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. 2+1, 3+1, 4+1 evlerden oluşan proje İbrahim Dumankaya Holding bünyesinde yükseliyor. Deniz Yıldızı, lüks sosyal seçenekleriyle dikkat çekiyor. Proje Pendik Marina'ya 2 kilometre mesafede konumlanıyor.

Gökdeniz Kartal

Kartal'da Astsubaylar Sitesi'nin yerine inşa edilen proje 204 daireden meydana gelmekte. 7 bin 80 metrekarelik arsa üzerinde konumlandırılan projede daireler 71 metrekare ile 239 metrekare arasında değişiyor. 35 bin metrekarelik inşaat büyüklüğüne sahip olan proje Ömer Çamoğlu tarafından tasarlandı ve yaşam 2015 sonunda başlayacak.

Metsan Nexus

Metsan İnşaat'ın 430 konutluk projesi 24 bin metrekare arsa üzerinde yükseliyor. 2015 yılı sonunda teslimleri gerçekleştirilecek olan proje dünyaca ünlü mimar Daniel Libeskind tarafından tasarlandı.Deniz ve Adalar manzaralı olan projede konutlar haricinde ofislerde yer almakta.

Residence Eagle

4 bin 193 metrekare arsa üzerinde inşa edilen ve Selimoğlu imzası taşıyan projede 134 daire birlikte 10 dükkan bulunuyor. Mi,marisiyle dikkat çeken proje denize 5 dakikalık mesafede konumlanıyor. Marinaya 2 dakikalık mesafede inşa edilmekte olan projede teslimler 2015 yılının ikinci yarısında gerçekleştirilecek. Lüks sosyal donatı alanlarıyla dikkat çeken projede evler 52 metrekare ile 130 metrekare arasında.

Dumankaya Horizon

2015 yılının ikinci yarısında teslimleri gerçekleştirilecek olan Horizon projesi 5 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılıyor. A bloğu 13 ticari birimle 109 konut, B bloğu 22 ticari birimle 34 ofisten meydana gelen projede toplam bağımsız bölüm sayısı 178 olarak belirlendi. Sosyal donatı alanlarıyla dikkat çeken proje denize sıfır konumuyla yerli ve yabancı yatırımcıların kıskacına girmiş durumda.

Çukurova Tower

7 bin 68 metrekarelik arsa üzerinde hayata geçirilmekte olan Çukurova Tower projesi 253 daireden meydana gelmekte. Bu yıl içerisinde tamamlanacak olan projede inşaat alanı 33 bin 462 metrekare olarak belirlendi. 36 katlı tek bloktan meydana gelen projenin altında Çukurova Gayrimenkul imzası yer almakta. Kredi kullanımına da uygun olan proje deniz manzaralı daireleri ve ferah yaşam alanlarıyla göz dolduruyor.

Mesa Kartall

10 bin 200 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilmekte olan projede fiyatlar 250 bin lira seviyelerinden başlıyor. Daire sayısının 286 olarak belirlendiği projede cazip ödeme seçenekleri sunuluyor. Konut kredisi kullanımına uygun olan Kartall Mesa'da yüzde 5 indirimle ev sahibi olmak mümkün. Tago Mimarlık tarafından tasarlanan projede Adalar manzaralı konutlar bulunmakta.

Pega Kartal

Ege Yapı'nın 40 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa ettiği proje Bünyamin Derman tarafından tasarlandı. 80 milyon liralık yatırım değeriyle dikkat çeken projede 200 rezidansın yanı sıra 11 mağaza ve 28 home ofis bulunuyor. 2015 yılının ikinci yarısında teslim edilecek olan Pega Kartal'da daireler 64 metrekare ile 204 metrekare arasında farklılık gösteriyor.

Safi Espadon

Safi Holding'in Kılıçbalığı mimarisine sahip olan projesi Espadon'da 136 konut bulunuyor. Eşsiz deniz manzarasına sahip olan proje yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor. Özellikle Arap yatırımcıların kıskacında olan proje 4 bin 967 metrekarelik arsa üzerinde hayat buluyor. Espadon, 101 metre uzunluğuyla Kartal'ın en yüksek projeleri arasında yer alıyor.

Mai Residence

Fer Yapı'nın konut ve ofis konseptine sahip olan projesi 11 bin metrekare arsa üzerinde inşa ediliyor. 2015 yılının ikinci yarısında teslim edilecek olan projede toplam daire sayısı 357 olarak belirlendi. 33 bin 646 metrekarelik satılabilir alana sahip olan Mai Rezidans'ta ev almak isteyenler banka kredisi kullanabiliyor.

Vadikule Kartal

Estanbul Yapı ile Kelkit Vadisi Petrol ortaklığında hayat bulan 98 konutluk Vadikule Kartal projesinde teslimlerin 2015'in ilk yarısında gerçekleştirilmesi planlanıyor. 4 bin 223 metrekare arsa üzerinde konumlandırılan Vadikule Evleri'nde ofis seçenekleri de sunulmakta. Proje konumu ve lüks seçenekleriyle dikkat çekiyor.

Kartal Ofis Projeleri

Kartalkule

Bu yıl içerisinde teslimleri gerçekleştirilecek olan proje EA İnşaat imzasıyla hayat buluyor. 5 bin 200 metrekare arsa üzerinde inşa edilmekte olan Kartalkule'de 205 adet ofis bulunmakta. “International Property Awards” Avrupa Gayrimenkul Ödülüne layık görülen Kartalkule projesi 25 katlı tek kuleden meydana gelmekte. Proje Kartal Adliye Sarayı'na 600 metrelik mesafede konumlandırılıyor.

Kuriş Kule

2015 yılı Mayıs ayında tamamlanması planlanan proje Delta Yapı- Kılıçoğlu Group ve Yetişkin Yapı ortaklığında yükseliyor. 60 bin metrekare alanda konumlandırılan projede 190 ofis bulunmakta. 29 katlı tek bloktan meydana gelmekte olan projede ofis sahibi olmak isteyenler banka kredisi de kullanabiliyor. Projenin tamamlandığında yüzde 80 prim yapması bekleniyor.

Gürallar Lapis Han

Gürallar Yapı'nın 160 ofislik ticari projesinde teslimler devam ediyor. 57 metrekare ile 216 metrekare arası değişen birimlerin bulunduğu proje Kartal Adalet Sarayı'na 700 metre mesafede konumlandırılıyor. 6 bin 900 metrekare alana kurulan proje 200 milyon liralık dev yatırımla inşa edildi. Nevzat Sayın tarafından tasarlanan proje 32 bin metrekarelik inşaat alanına sahip.

Helis Metro Ofis

77 ofislik proje Helis Yapı imzasıyla yükseliyor. Metro istasyonuna beş adımlık mesafede konumlandırılan Helis Metro Ofis projesi mimarisiyle de farkını ortaya koyuyor. Projeden ofis almak isteyenlere özel cazip fırsatlar sunulmakta.

Monumento Kartal

Home ofis konseptine sahip projede teslimler hemen gerçekleştiriliyor. 90 home ofis ile birlikte 42 rezidans daire ve 4 ticari birimden meydana gelen projede arsa büyüklüğü 5 bin 111 metrekare, inşaat büyüklüğü ise 13 bin 883 metrekare olarak belirlendi. Proje Chapmon Taylor tarafından tasarlandı.

İz Park

Ege Yapı'nın Kartal'daki ofis projesi İzpark 102 birimden meydana gelmekte. Sabiha Gökçen Havalimanı'na 10 kilometre, Kartal Adliye Sarayı'na 1,5 kilometre mesafede konumlandırılan proje Kartal Titanic Otel'in hemen yanında yükseliyor. 8 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılmakta İzpark'ta ofis sahibi olmak isteyenlere cazip ödeme seçenekleri sunulmakta.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadıköy ve Ataşehir, Kartal'a büyük ilgi gösteriyor!
  • 02.06.2016 17:37

Kadıköy ve Ataşehir, Kartal'a büyük ilgi gösteriyor!

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, AND Pastel projesine Ataşehir, Kadık ...

Zer Kartal'da 120 aya kadar alternatif ödeme seçenekleri
  • 23.08.2017 10:25

Zer Kartal'da 120 aya kadar alternatif ödeme seçenekleri

Ceylan İnşaat ve Artuklu İnşaat adi ortaklığı ile Kartal’da hayat bulan Zer Kart ...

Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi başladı
  • 25.04.2017 17:08

Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi başladı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün ev sahipliğinde, Kartal’a Yatırım ...

Kartal'ı markalı konut projeleri uçurdu!
  • 24.03.2017 09:31

Kartal'ı markalı konut projeleri uçurdu!

Emlaktasondakika.com verilerine göre derlenen Kartal Bölge Raporu'nda bölgenin m ...