maritbet girişmaritbet
Yastık altındaki altınlardan Altın Vadi Konakları çıktı

Yastık altındaki altınlardan Altın Vadi Konakları çıktı

Rafineri Yapı'nın İAR işbirliğinde inşa ettiği Altın Vadi Konakları, Temmuz ayında bitecek

Rafineri Yapı, İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) işbirliği ile yastık altındaki altınları yüzde 10 fazlasına alarak Beylikdüzü'nde yapımı bu yılın temmuz ayında bitecek Altın Vadi Konaklarından ev sahibi yapıyor.

Rafineri Yapı ve İstanbul Altın Rafinerisi işbirliği ile gerçekleştirilen proje sayesinde yastık altındaki altın tasarrufları gayrimenkul yatırımlarına dönüşebilecek.

Alanında dünyanın sayılı firmalarından birisi olan İstanbul Altın Rafinerisi'ne getirilen yastık altı altınlar, değerinin yüzde 10 fazlası ile nakde çevrilip Rafineri Yapı'nın gayrimenkul projelerinde değerlendirilebilecek. "Yastık altı" altınların ekonomiye kazandırılmasına ve durgunluk yaşayan gayrimenkul piyasasının hareketlenmesine katkıda bulunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rafineri Yapı AŞ Başkanvekili Orhan Savaş, yastık altındaki 5 bin ton altının ekonomiye kazandırılmasına katkıda bulunacak projenin detayları ile ilgili Türk halkının geleneksel tasarruf aracının altın olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin dört bir yanındaki vatandaşlarımız tasarruflarının çok önemli bir kısmını altın ile yapar. Bu yüzyıllardır alışılagelmiş bir şeydir. Yaptığımız araştırmalara göre Türkiye'de hane halklarının 5 bin ton civarında yastık altı altın tasarruflarının olduğunu tahmin ediyoruz. Bu gerçekten çok önemli bir rakam. Bu ülkemizin bir zenginlik kaynağı, ancak yastık altında bekleyen bunca altının ekonomiye herhangi bir katkısının olmaması son derece üzücü. Ekonomi yönetiminin, yastık altında bekleyen bu büyük miktardaki birikimin ekonomiye kazandırılması amacıyla attığı bir takım adımlar sonuç vermeye başladı. Yastık altındaki altının ekonomiye kazandırılması ve nispeten durgunluk yaşayan gayrimenkul sektörüne örnek teşkil etmek amacıyla İAR ile ortak bir projeye imza atmaya karar verdik. İstanbul Altın Rafinerisi ile gerçekleştirdiğimiz  ortak proje kapsamında, tasarruflarını getiren yatırımcıların altınlarını, piyasa değerinin yüzde 10 fazlası ile nakde çevirecek ve Rafineri Yapı'nın gayrimenkul projelerinde değerlendireceğiz."

Rafineri Yapı'nın yapımına devam ettiği ve Temmuz 2014'de teslimatını yapacağı Altın Vadi Konakları hakkında da bilgi veren Savaş, projelerinin 6 bin 90 metrekare arsa üzerine 5 katlı 8 blok ve toplam 102 daireden oluştuğunu belirtti. Proje kapsamında 82 metrekare-233 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 dubleks ve 5+1 dubleks daireler, açık ve kapalı yüzme havuzu, kapalı oto park, fitness, sauna ve daire sahiplerinin kullanımına özel yaklaşık 4 bin metrekare peyzaj alanı yer alıyor.

Savaş, projenin lokasyonunun önemli bir noktada olduğunu belirterek, Altın Vadi Konakları'nın ulaşım açısından da merkezi bir lokasyonda bulunduğunu metrobüs, hastane, üniversite, okul ve alışveriş merkezi gibi hayatın önemli noktalarına maksimum 10 dakika mesafede yer aldığını sözlerine ekledi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altınvadi Konakları proje galerisi
  • 03.01.2014 10:42

Altınvadi Konakları proje galerisi

Beylikdüzü'nde inşa edilen Altınvadi Konakları'ndan proje görselleri ...

Beylikdüzü Altınvadi Konakları örnek daire
  • 03.01.2014 10:30

Beylikdüzü Altınvadi Konakları örnek daire

Beylikdüzü'nde inşa edilen Altınvadi Konakları örnek dairesinden kareler ...

Altın Rafineri'si bu konaklarda hayat bulacak
  • 19.08.2014 14:40

Altın Rafineri'si bu konaklarda hayat bulacak

İstanbul Altın Rafinerisi işbirliği ile gerçekleştirilen projede konut teslimler ...

Rafineri Yapı Beylikdüzü projesinde teslimler başlıyor
  • 19.07.2014 17:45

Rafineri Yapı Beylikdüzü projesinde teslimler başlıyor

Ağustos'ta teslimlerin başlayacağı Altın Vadi Konakları, 6 bin 90 metrekarelik a ...

Altın Vadi Konakları'nda yaşam Ağustos'ta başlıyor
  • 25.06.2014 16:24

Altın Vadi Konakları'nda yaşam Ağustos'ta başlıyor

Ağustos'ta teslimlerin başlayacağı Altın Vadi Konakları'nda 325 bin liradan başl ...

Beylikdüzü Altın Vadi Konakları'nda yaşama bir adım kaldı
  • 19.05.2014 11:13

Beylikdüzü Altın Vadi Konakları'nda yaşama bir adım kaldı

Kolay ulaşılabilir bir lokasyonda yer alan Altın Vadi Konakları, metrobüs, hasta ...