maritbet girişmaritbet
YARISI TAMAMLANDI!

YARISI TAMAMLANDI!

ESBAŞ tarafından inşa edilen ve toplamda 2 bin 250 konuttan oluşan Yüksek Vadi Evleri'nin yarıya yakını tamamlanarak sahiplerine teslim edildi.

Projede neler var

Önceliklerinin İzmir'e yakışan bir konut projesi üretmek  olduğunu dile getiren Tuncer, ilk etapta projeyi sağlam bir zeminde inşa etmek istediklerini anlatarak, "Yüksek Vadi Evleri şu anda İzmir'in depreme en dayanıklı zemininde inşa ediliyor ve muhteşem bir körfez manzarasına sahip. Satış Ofisi'ndeki arkadaşlarımız 'Manzara için para almıyoruz' diyorlar. Tabi ki güvenlik ve sosyal yaşam da önemli. Projede 3 kademeli bir güvenlik sistemi kurduk. Yüksek Vadi, içinde özel AVM'si olan bir site. Proje geliştikçe sosyal yaşam alanları da çeşitlenecek ve çoğalacaktır" ifadesini kullandı.

EGE Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi (ESBAŞ) tarafından İzmir'de hayata geçirilen 'Yüksek Vadi Evleri'nde 4'üncü etabı bitme aşamasına geldi. 4'üncü etap ile Yüksek Vadi Evleri'nde konut sayısı bine ulaşmış olacak.
Yüksek Vadi Evleri projesi hakkında bilgi veren ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer, "Ben İnşaat Mühendisiyim. Dünyanın en büyük inşaat şirketlerinden biri olan Bechtel'de en üst düzey yöneticilik tecrübem oldu. Mega projeler yaptık, büyük çaplı komple şehirler kurduk. İzmir'in en değerli endüstri merkezi olan Ege Serbest Bölgesini kurarken, ülkem ve İzmir'e olan sevgim beni başka alanlarda da proje gerçekleştirmeye yönlendirdi. Konut inşa etmek ve insanlara çağdaş bir yaşam ortamı sunmak her girişimciyi mutlu eder" dedi.

Bin aile yaşıyor
Şu anda bitmek üzere olan 4'üncü etap ile bin konuta ulaşacaklarını aktaran Tuncer, konutların çok büyük kısmını sattıklarını, toplamda 2 bin 250 konutluk projenin yarıya yakınını tamamladıklarını ifade etti. Projenin toplamda 8 etaptan oluştuğunu söyleyen Tuncer, 2012'nin ilk yansında ise 5'inci etaba başlamayı planladıklarını dile getirdi.

Bin aile yasıyor Şu anda Yüksek Vadi Evleri'nde bin ailenin yaşadığına dikkat çeken Tuncer, "Bu aileler arasında yatırım için satın alıp kiraya verenler de var. İnsanlar yatırımcıya güvendikleri ve projede onların kişisel beklentilerini karşıladığı sürece, satın alma kararım çok daha kolay veriyorlar. Biz yaşadığımız iki ekonomik kriz döneminde bile fiyatlarımızda indirim yapmadan inşaatlarımızı sürdürdük. Yatırım yapanlar daima karlı çıktı. Projede satışlarda bir sorunla karşılaşmadık" dedi.

Etüt edilmeli

İzmir'de konut yatırımlarının geleceğini de değerlendiren Tuncer, sözlerine şöyle devam etti; "İzmir dünya markası bir şehir olma yolunda ilerliyor. Ancak plansız gelişen birçok yerleşün alanlarında kentsel dönüşüm projelerine ihtiyaç var. Konut alanlarının iyi etüt edilmesi lazım.
İnsanlar depreme karşı güvenli alanlar içerisinde ve etrafında sosyal tesisleri olan alanlarda yaşamak istiyorlar. Buna cevap veren yatırımlara ihtiyaç var."

 

Hürriyet İzmir

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DAP İzmir projesinin tanıtım filmi yayında!
  • 08.02.2018 16:15

DAP İzmir projesinin tanıtım filmi yayında!

DAP Yapı'nın İzmir'de hayata geçireceği konut projesinin tanıtım filmi emlaktaso ...

İzmir'e deprem sonrasında 3 bin yeni konut geliyor!
  • 26.11.2020 09:52

İzmir'e deprem sonrasında 3 bin yeni konut geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de deprem sonrası rezerv alan üzer ...

İMKON ''İzmir kentsel dönüşümünde gecikme olmamalı''
  • 16.11.2020 17:38

İMKON ''İzmir kentsel dönüşümünde gecikme olmamalı''

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, kentsel dönüşümde herhangi bir gecikme olma ...

İzmir’e göç artıyor, konut fiyatları yükseliyor
  • 29.07.2020 11:41

İzmir’e göç artıyor, konut fiyatları yükseliyor

Türkiye’nin Batı’ya açılan penceresi ve 3. büyük şehri olan İzmir, gelişmiş, ayn ...

Folkart Vega’da peşin ödemelerde yüzde 20 indirim!
  • 13.10.2018 12:09

Folkart Vega’da peşin ödemelerde yüzde 20 indirim!

Folkart Yapı, İzmir’deki yeni projesi Folkart Vega’yı düzenlenen basın toplantıs ...

İzmir, gayrimenkulde liderliğe oynuyor!
  • 15.04.2018 09:50

İzmir, gayrimenkulde liderliğe oynuyor!

Son dönemde İzmir'deki gayrimenkul projelerinin hızla artması, yatırımcıların di ...