maritbet girişmaritbet
Yalçınlar Group'dan çevre dostu proje! Gölmahal Villaları'nda karbon salınımı sıfır!

Yalçınlar Group'dan çevre dostu proje! Gölmahal Villaları'nda karbon salınımı sıfır!

Yalçınlar Group'un, doğa ve enerji kaynaklarının her geçen gün tükendiği gerçeğinden yola çıkarak Büyükçekmece Gölü kıyısında yaptığı çevre dostu proje GölMahal Villaları, sıfır karbon salınımıyla dikkat çekiyor

Akıllı ev sistemi ile donatılmış Gölmahal Villaları'nda, doğalgaz yerine hava kaynaklı ısı pompasının kullanılarak hem enerjiden yüzde 20 ile yüzde 50 arasında tasarruf sağlanıyor, hem de karbon salımı yapılmayarak çevre kirliliğinin önüne geçiliyor.

GölMahal Villalarında sürdürülebilirlik adına önemli adımlar attıklarını belirten Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın; “Dünya Bankası'nın küresel ısınmanın etkilerine karşı yayınladığı raporda 10 yıl önce atmosfere salınan karbon 44 gigaton eşdeğer karbondioksit iken, 2012 yılında bu rakamın yaklaşık 50 gigaton karbon eşdeğer emisyon olduğunu gösteriyor. 10 yıl önceki 44gigaton rakamı çok önemli bir rakam. Dünya karbon salınımı 2020 yılına kadar tekrar bu rakama kadar getirilemezse 2°C'den yüksek sıcaklık artışları, büyük ve yıkıcı iklim değişiklikleri ile karşılaşabiliriz. Eğer bunu sağlamak için hiç bir adım atmaz ve normal hayatımıza devam edersek bu rakam yıllık 58 gigaton, hatta belki daha da fazla olacak. Dünya devletlerinin çoğu sıcaklık artışının 2°C 'nin altında tutulması gerektiği konusunda hemfikir. Birleşmiş milletler 2010 yılından beri "Emisyon Açığı" adı altında bir rapor yayınlıyor. Bu raporda hedefleri tutturmak için gereken karbon salınım azaltma miktarı ile devletlerin açıkladığı karbon salınım azaltma hedefleri arasındaki fark açıklanıyor.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı raporunda sorunun mevcut teknolojiler ve bilindik enerji verimliliği yöntemleriyle çözülebileceğini ön görüyor. Doğru enerji kaynaklarına, toplu taşımaya ve enerji verimliliğine yatırım yapılarak, halkı bu konularda bilinçlendirerek ve konuya ilişkin yasalar çıkararak bu hedeflere ulaşmak mümkün. 

Biz de tüm bu gerçeklerden yola çıkarak projemizde kendi enerjimizi kendimiz üretmek istedik. Bütün ısı, soğutma, su ve elektrik sistemlerinde yenilenemeyen enerji kaynakları yerine yenilenebilir enerji kaynaklarını verimli olarak kullandık. Doğaya karşı sorumluluğumuzu yerine getirerek yeni nesillere sürdürebilir bir gelecek bıraktığımızı düşünüyorum. Biz aynı zamanda bir hayat inşa ediyoruz. İçinde yaşayan insanların doğaya saygısından da dolaylı olarak sorumlu oluyoruz” dedi.

GölMahal İletişim Bilgileri;

Web: http://www.golmahal.com/

Telefon: 0212 886 28 63

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hakan Yalçın Gölmahal Villaları'nı anlatıyor!
  • 09.07.2012 17:36

Hakan Yalçın Gölmahal Villaları'nı anlatıyor!

Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı hakan Yalçın, Gölmahal Villaları'nın özel ...

Demet Akalın’dan Pelican Hill'e salvolar!
  • 12.03.2016 10:18

Demet Akalın’dan Pelican Hill'e salvolar!

Hadımköy'de oturmaya başladıktan sonra şantiye isyanı tweetleriyle gündeme gelen ...

Bir villa nasıl olmalı? İşte yanıtı...
  • 07.03.2016 10:55

Bir villa nasıl olmalı? İşte yanıtı...

Yalçınlar Group, bir villanın 100 metrekareden büyük olması gerektiğini ve fiyat ...

BatıMahal villaları kendini 15 yılda amorti ediyor
  • 29.02.2016 10:36

BatıMahal villaları kendini 15 yılda amorti ediyor

Yalçınlar Group tarafından Büyükçekmece Göl Vadisi'nde hayata geçirilen BatıMaha ...

Batı Mahal villalarında mutfak keyfi uzayacak!
  • 28.12.2015 15:47

Batı Mahal villalarında mutfak keyfi uzayacak!

Villa yaşamından farklı beklentileri olanlara cevap veren Batı Mahal villaları, ...

Batı Mahal villaları, suyu ve sesi geçirmiyor!
  • 14.10.2015 11:55

Batı Mahal villaları, suyu ve sesi geçirmiyor!

Batı Mahal villaları standartların ötesinde ısı, ses ve su izolasyonu ile sakinl ...