maritbet girişmaritbet
Validebağ arsasında metrekaresi 10 bin dolara konut!

Validebağ arsasında metrekaresi 10 bin dolara konut!

Dap Holding iştiraki Eltes İnşaat ve İstlife Yapı, Emlak Konut'un Validebağ ihalesini kazanınca gözler yapılacak projeye çevrildi.

Emlak Konut GYO'nun Validebağ arsası ihalesini kazanan Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz; “75 şirket, 45 konsorsiyumun katıldığı bu ihale Türkiye ekonomisine duyulan güvenin göstergesidir” dedi.

İstanbul Üsküdar'da, Validebağ Korusu'nun karşısında yer alan 17 dönüm arsaya markalı konut liginin aktörleri yoğun ilgi gösterdi. 8 Eylül 18 Eylül'de yapılan oturumlara 80'nin üzerinde şirket katıldı. Çekişmeli geçen ihale sonunda kazanan ise Dap Holding şirketi Eltes İnşaat/ Eltes-İstlife İş Ortaklığı oldu. 

Şirket, söz konusu arsada yer alacak projenin satış toplam geliri olarak 810 milyon lira, Emlak Konut GYO payı olarak da yüzde 50.15'e denk gelen 406 milyon 215 bin lira teklif etti. 

Boğaziçi Köprüsü'ne çıkış yolu üzerindeki lokasyonuyla emsalsiz konuma sahip

Anadolu yakasının ikinci en büyük yeşil alanı olan Validebağ Korusu, Koşuyolu ile Üsküdar'ın Acıbadem ve Barbaros mahallelerinin kesiştiği noktada yer alıyor. Koru'nun tam karşısında konumlanan arsadan Boğaziçi Köprüsü'ne direkt bağlanılıyor. Son yılların gözde iş ve yaşam bölgesi olarak nitelendirilen Acıbadem, seçkin projelerle çevrelenmiş elit yaşamın adresi olarak gösteriliyor.

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, çeşitli ilçelerde hayata geçirdikleri projelerin ardından ilk defa yöneldiği Acıbadem bölgesini ‘Anadolu Yakasının Nişantaşı' şeklinde tanımlıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında pek çok ilçede çeşitli arsalar üzerinde çalıştıklarını belirten Yılmaz, proje geliştirirken en önemli kriterlerden birinin lokasyon olduğunun altını çiziyor.

Ormana komşu, oksijene dost

Validebağ arsası, adını aldığı Koru'nun tüm nimetlerinden faydalanıyor. Doğal SİT Alanı olarak ilan edilen Koru, doğal güzelliği ve ekosistem olma özelliği ile spor, yürüyüş ve gezinti amaçlı olarak yoğun bir şekilde kullanılıyor. İstanbul'da, şehrin gürültüsünden, kalabalığından ve kirli havasından kaçmak isteyenler için sığınak niteliği taşıyor.

Yaklaşık 200 yıl önce Bezmialem Valide Sultan'ın yurt içinden ve yurt dışından getirttiği ağaç ve bitki türleriyle adeta modern bir botanik bahçesine çevirdiği arazi, vefatından sonra, Altunizade ailesinin mülkiyetine geçiyor. Koru'da ayrıca Rıfat Ilgaz'ın önemli eseri Hababam Sınıfı'ndan uyarlanmış filmlere ev sahipliği yapan Adile Sultan Kasrı da yer alıyor.

“Validebağ ile ürettiğimiz değer farkını tescilledik”

Askeri alanın dönüştürülmesi ile oluşturulan arsanın üzerinde bulunan Hava Subayları Lojmanları yıkılarak yerine az katlı konutlar yapılacak. İhale bedelinin, az katlı bir projeye nasıl yansıyacağı konusunda hareketlenen kulisler, metrekare satış fiyatını 10 bin doların üzerine taşıyacağı noktasında birleşiyor.

Havası bile farklı

Görülen o ki; geçmişte sultanların yaşadığı bu ayrıcalıklı lokasyon, gelecekte de yine seçkin bir alıcı grubuna hitap edecek. A ve A+ müşteriye yönelik tasarlanması planlanan konutlarda lüksün tüm öğeleri cömertçe kullanılacak. Koru ve deniz manzaralı, asırlık ağaçlarla çevrili, ulaşımı kolay bir lokasyonda, keyifli bir hayatın şifrelerini sunan proje için geri sayım başladı. İstMarina ile 2014 yılının en çok satan projesi ünvanını elinde bulunduran ve En İyi Bina kategorisinde Dünya Ödülü kazanan Dap Yapı'nın, bu kez yatayda coşacağı yeni projesi merakla bekleniyor. 

DAP YAPI & İSTLIFE YAPI İŞ ORTAKLIĞI

Dap Yapı, Eltes İnşaat'ı Ağaoğlu'ndan bu yılın Nisan ayında satın almıştı. İnşaat sektöründe çeyrek asırdır faaliyet gösteren Eltes'in, toplu konutlar, ticaret ve iş merkezleri, tatil köyleri ve oteller yapımında uzman olup 500 bin m2 üzerinde inşaat alanı imal ettiği biliniyor.

Eltes İnşaat'ın gerçekleştirdiği projeler arasında, Ümraniye'de Eltes Güneşi ve Eltes Gold, Ataşehir'de 285 dönümlük arazi üzerinde yaklaşık 3 bin konut ve Ağaoğlu'nun Ümraniye'deki business oteli bulunuyor. 
Hak edişi fazla olduğu için ihalelere Eltes İnşaat olarak katılan Dap Yapı, Validebağ ihalesinde Naci Topçuoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İstlife Yapı ile iş ortaklığı yaptı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ormanköy Çekmeköy reklam filmi yayında!
  • 04.09.2020 09:35

Ormanköy Çekmeköy reklam filmi yayında!

Çekmeköy'de Emlak Konut GYO, Dap Yapı ve Eltes İnşaat tarafından gerçekleştirile ...

Ormanköy Çekmeköy şantiyesinde son durum!
  • 16.12.2020 09:24

Ormanköy Çekmeköy şantiyesinde son durum!

Emlak Konut GYO işbirliği ile Çekmeköy'de hayata geçirilen Ormanköy Çekmeköy pro ...

Eltes İnşaat, Seyrantepe Polis Lojmanları'nın yeni sahibi!
  • 10.04.2021 11:07

Eltes İnşaat, Seyrantepe Polis Lojmanları'nın yeni sahibi!

Seyrantepe Polis Lojmanları, Emlak Konut Sarıyer Ayazağa ihalesi kapsamında Elte ...

Validebağ arsasında metrekaresi 10 bin dolara konut!
  • 21.09.2015 16:01

Validebağ arsasında metrekaresi 10 bin dolara konut!

Dap Holding iştiraki Eltes İnşaat ve İstlife Yapı, Emlak Konut'un Validebağ ihal ...

Dap Yapı, Ağaoğlu'nun şirketi Eltes İnşaat'ı satın aldı!
  • 29.04.2015 12:09

Dap Yapı, Ağaoğlu'nun şirketi Eltes İnşaat'ı satın aldı!

DAP Yapı, sektörün önde gelen firmalarından Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde y ...