maritbet girişmaritbet
Turyapı Ilıksu Yaşamkent Konutları’nda 70 bin liraya!

Turyapı Ilıksu Yaşamkent Konutları’nda 70 bin liraya!

Zonguldak Karadeniz Ereğli'de 1976 yılında kurulan ve bugüne kadar 5 bine yakın konut projesini tamamlayan Turyapı, İstanbul'daki projelerinin yanı sıra Anadolu'da da yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor

Zonguldak Karadeniz Ereğli'de 1976 yılında kurulan ve bugüne kadar 5 bine yakın konut projesini tamamlayan Turyapı, İstanbul'daki projelerinin yanı sıra Anadolu'da da yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Turyapı, Zonguldak'ta 30 bin metrekarelik arsada 150 milyon TL'ye inşa ettiği projede 654 konut, 36 villa ve 4 adet işyeri bulunuyor.

Ilıksu Plajı'na 1 kilometre mesafede, stüdyo, 1+1, 2+1,3+1,4+1 ve 5+1 daire tiplerinin yer aldığı projenin etrafının deniz ve ormanla çevrili olduğunu aktaran Turyapı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Turpçu, "Bu projede olimpik yüzme havuzu, 662'si açık 379'u kapalı olmak üzere 1041 araçlık otoparkı ve restorant yer alıyor" dedi. Turpçu, Zonguldak Tıp Fakültesi ve hastanesine komşu olan projenin inşaatına 2011 yılının Ağustos ayında başladıklarını belirterek, ilk etabı Aralık 2012'de teslim edileceği projede konutların metrekare fiyatlarının 1500 TL, villanın ise 2 bin TL olduğunu kaydetti. Turpçu, "Daire fiyatları ise 70 bin TL ile 500 bin TL arasında. En küçük dairenin aylık 750 TL gibi getirişi var" diye konuştu.

Arsayı ise 8 yıl önce aldıklarını ifade eden rezervi bulunmayan arsalardandır. İnşaatın yüzde 60'ı tamamlandı. Satışlarda yüzde 35'ler düzeyinde" dedi.

YURTDIŞINDAKİ TÜRKLER KREDİ ALAMIYOR

Konut projelerine yurtdışından yasayan Türklerden ilgi olduğunu aktaran Turpçu, "Ancak kredi kullanarak konut almak istediklerinde Türk bankaları kredi vermiyor.

Yurtdışındaki gelirini kabul etmiyor ancak Türkiye'den bir gelir göstermesini istiyor.

Sadece yurtdışındaki gelirini kanıtlayan birine bu kredi verilebiliyor. Kredi sansı tanınsaydı bizim 2-3 milyon TL'lik satışımız olabilirdi" dedi.

DATÇA'DAKİ PROJEYLE TURİZME GİRİYOR!

Datça'da şehir merkezine yürüyüş mesafesinde bulunan 45 dönümlük arazileri olduğunu belirten Şerafettin Turpçu, burada insanları yaz kıs ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yasam merkezi düşündüklerini kaydederek, "200 yakın bağımsız bölüm olacak ve buralarda otel hizmeti verilecek. Önümüzdeki yıl başlayacak projeyle turizme adım atmış olacağız" dedi. Yurtdışında proje tekliflerine acık olduklarını anlatan Turpçu, su anda Kuzey Irak ve Cezayir'den kendilerine konut yapmaları yönünde teklifler geldigini bunları da değerlendirebileceklerini söyledi. Binalarda trendlerin kendi enerjisini üreten konutlara kayacağını belirten Turpçu, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinin konutlarda kullanımının giderek önem kazanacağını kaydetti. Ancak bugün hala konutlarda mantolama gibi enerjinin korunmasını sağlayan projelerin sorulduğunu söyledi.

Foresta Sarıyer'de fiyatlar 225 bin liradan başlıyor!

2003 yılında ise Sarıyer Evleri ile İstanbul'a adım attıklannı söyleyen Turpçu, bu projede 353 konutu yaparak teslim ettiklerini söyledi. Bu projeden alanlann yüzde 100'e yakın 2011 yılının Kasım ayında ise Foresta Sarıyer ile bölgede ikinci projeye başladıklanm söyleyen Şerafettin Turpçu, "5 blok ve 214 daireli bir proje. Daha önceki proje kat karlığında yapılmıştı. Foresta'yı ise kendi arsamızda yapıyoruz" dedi. 70 dönüm arazi üzerinde yapılan projenin yüzde 85'nin yeşil alan yol ve park olarak ayrıldığını aktaran Turpçu, stüdyo, 1+1,2+1 ve 3+1 seçenekleri sunan daireler yer aldığını kaydetti.

Koç Üniversitesi Batı Öğrenci Yurdu'na yakın olan projenin öğrencilerin yanı sıra ailelere de uygun olduğunu belirten Turpçu, projelerinin en büyük özelliğinin İstanbul gibi hayatın çok yoğun olduğu bir metropolde Belgrad Ormanı, Rumeli Kavağı, Kilyos, Gümüşdere ve Kısırkaya plajlarına yakın olması olduğunu belirtti. Daire büyüklüklerinin 70 metrekare ile 135 metrekare arasında olduğu Foresta Sarıyer'de daire fiyatları 225bin TL ile 500 bin TL arasında. Projenin yatırım değeri ise 75 milyon TL. Fiyatlarının bölgenin altında olduğunu aktaran bu nedenle yatırımcı ya açık bir proje olduğunu ifade eden Turpçu şöyle konuştu: "Satışlarımız yüzde 50'ye ulaşana kadar bu fiyatlar devam edecek. 9 ayda çatı cephe kaplamaları biteceği için alıcılar karşısında daha cazip bir konuma geçeceğiz. Fıyatlarımızda ise yüzde 2530 oranında artış bekliyoruz. Bu projemiz özellikle markalı ürünler kullanmak açısından çok iddialı olduğumuz bir proje. Seramik vitrifiyelerde Vitra ürünleri kullanıyoruz. Asansör seçiminde Schindler, dış cephede Marshall ve Gentaş ürünlerini kullanıyoruz" diye konuştu.

Çatı ve cepheler kapanmak üzere

Yüzde 35'i satılan projenin şu anda çatı ve cephelerinin kapanmak üzere olduğunu kaydeden Turpçu, "Aralık 2012'de belli bölümünü teslim ediyoruz. Mart -nisan gibi ise tamamını bitiriyoruz. Isı yalıtımın olduğu projede ayrıca komşuların birbirinin sesini duymaması için bağımsız bölümler arasında ses yalıtımı yapıyoruz Daireler öğrenciler, aileler, bekarlar ve yatırımcılar tarafından satın alındı" dedi. Şubat ayında açılan Zonguldak Karadeniz Ereğli'de 23 bin metrekarelik alanda içinde Ay Citiy AVM, Öğretmenevi ve ofis bloklarından oluşan projeyi yaptıklarını söyledi.

Onun dışında Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne 2009 yılında 584 daireden oluşan Kaynarca Konutları'nı teslim ettiklerini söyledi. İstanbul'un deprem açısından en riskli şehirler arasında yer aldığını be nedenle kentsel dönüşümün son derece önemli olduğunu kaydeden Şerafettin Turpçu, "Şehrin yüzde 70'inin yenilenmesi gerekiyor. Bizde firma olarak bu konuda imkanlar araştırıyoruz Sarıyer dışında Kadıköy gibi bölgelere de sıcak baktık dedi. TOKİ'nin alt gelir gurubu için konut üretimi yaptığını anlatan Turpçu, bu nedenle orta ve üst gelir gurubuna yönelik konut yapmayı istediklerini söyledi. Ankara'da 47 villalık Tur Yapı Rose Garden projesini ise 2009 yılında tamamladıklarını belirten Turpçu, 650 metrekare bahçeli ve 430 metrekare kullanım alanına sahip 3 katlı proje yaptıklarını kaydetti. Burada mağaza olarak kullanılacak 3 villa ile ev olarak kullanılacak bir tane villa kaldığını anlatan Turpçu, "Bu projede Ankara'nın en önemli projesi" dedi. Bundan sonra Ankara'da villa yerine katlı konut projeleri hedefi olduğunu dile getiren Turpçu, bunun içinde önümüzdeki yıl başlayacakları proje için arsa arayışlarının sürdüğünü anlattı.

İzmit'te 2 bin 500 konutumuz depremi başarıyla atlattı

1997 yılına kadar Zonguldak ilinin değişik ilçelerinde konut projeleri yaptıklarını, 1997 yılından sonra İzmit Büyükşehir Belediyesi'ne 2 bin 500 konut yapıp teslim ettiklerini aktaran Turpçu, "Bizim yaptığımız Yuvam Akarca Konutları henüz deprem yönetmeliği uygulanmamış olmasına rağmen depremden tam bir başarıyla çıktı" dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Foresta Datça'nın anketine katılım 7 bin 500 kişiyi aştı
  • 11.12.2013 11:25

Foresta Datça'nın anketine katılım 7 bin 500 kişiyi aştı

Turyapı'nın, Datça'da gerçekleştireceği Datça Foresta projesi için tüm halkın oy ...

Turyapı, Foresta Datça’yı müşteri anketine göre şekillendirecek!
  • 22.08.2013 15:12

Turyapı, Foresta Datça’yı müşteri anketine göre şekillendirecek!

Foresta Sarıyer projesini teslim ettikten sonra rotasını Datça’ya çeviren Turyap ...

Turyapı yeni projelerini 22 Ağustos'ta açıklayacak!
  • 13.08.2013 16:19

Turyapı yeni projelerini 22 Ağustos'ta açıklayacak!

Yurtiçi ve yurtdışında atağa kalkarak önemli başarılara imza atan Turyapı'nın ye ...

Turyapı, Kuzey Irak’ta altyapı ihalesine girecek!
  • 28.07.2013 12:05

Turyapı, Kuzey Irak’ta altyapı ihalesine girecek!

Foresta Sarıyer’de ve Zonguldak Kozlu Ilıksu Yaşamkent’te projeler gerçekleştire ...

Turyapı yurtiçi ve yurtdışında atağa geçiyor!
  • 27.07.2013 08:53

Turyapı yurtiçi ve yurtdışında atağa geçiyor!

Birçok projeyi aynı anda yürüten ve yeni ihaleler kazanan Turyapı, Kuzey Irak'ta ...

Foresta Sarıyer'de hayat başlıyor! 0,01'den başlayan oranlar!
  • 14.06.2013 11:04

Foresta Sarıyer'de hayat başlıyor! 0,01'den başlayan oranlar!

İstanbul içinde doğa ile iç içe bir yaşam sunan, modern ve konforlu yeni bir hay ...