maritbet girişmaritbet
The Istanbul Residence silüete saygıdan 18 kata indi!

The Istanbul Residence silüete saygıdan 18 kata indi!

The Istanbul Residence projesine verilen 38 katlık ruhsata karşın tarihi İstanbul silüetini bozmamak için bu hakkından feragat ederek projeyi 18 kat olarak tasarladı ve inşasına başladı

 

Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarından YDA Group İstanbul Veliefendi'de inşasına devam ettiği TheIstanbulResidence projesinde örnek bir davranış sergiledi. The Istanbul Residence projesine verilen 38 katlık ruhsata karşın tarihi İstanbul silüetini bozmamak için bu hakkından feragat ederek projeyi 18 kat olarak tasarladı ve inşasına başladı.
 
1975 yılından bugüne dek birçok sektörde faaliyet gösteren YDA Group, uluslararası alanda birçok projeyi başarıyla tamamladı. Tamamlanmış projeleri 4,6 milyar doları bulan ve halihazırda 8 bin kişiye istihdam sağlayan YDA Group, markalı konut projeleriyle dikkat çekiyor.
 
Şu an Ankara ve İstanbul'da 3 milyon metrekarenin üzerinde konut inşaatı projesiyle piyasadaki en büyükler arasında yer alan YDA Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan son dönem yurt içine yoğunlaştıklarını ama başta Kazakistan olmak üzere yurt dışında da taahüt işlerinin dışında konut üretip sattıklarını belirtti. 
 
İstanbul'un o eşsiz silüeti her şeyden önemli
 
İstanbul'un tarihi yarımadası için bir süre önce Zeytinburnu'ndaki bazı yüksek projeler yüzünden başlayan silüet tartışmalarına değinen Arslan; “Zeytinburnu'nda The İstanbul olarak üç aşamalı bir proje inşa ediyoruz. Birinde binalarımız 38 katlı olacaktı ama silüeti etkilememek için yatay mimariye geçtik ve projeyi kata indirdik. Yaklaşık yüzde 20 kaybımız oldu ama önemli değil. İstanbul'un siluetine saygımız sonsuz. Ayrıca bu bölgede çok önemli bir kentsel dönüşüm projesine de imza atıyoruz. İstanbul'un o eşsiz silüeti zaten her şeyden önemli” dedi.
 
Türkiye cazibesi yüksek bir ülke
 
Türkiye'nin uluslararası alandaki cazibesine dikkat çeken Hüseyin Arslan; “Krizden önce yüzde 65 yurt dışındaydık. Şu anda ağırlık yeniden Türkiye oldu. Çünkü Türkiye küresel krizde ve sonrasında en cazip yatırım ülkesi oldu. Biz de Türkiye'ye döndük. Şu anda yurt içinde altyapı projeleri de yapıyoruz. Ankara – İzmir hızlı tren hattının birinci etabını yapacağız. Polatlı – Afyon tren altyapı projesini de aldık. Eskişehir'de konsorsiyumla metro son etabını da yapıyoruz” dedi. 
Şehir hastaneleri de inşa ettiklerini belirten Arslan; “Hükümetimizin şehir hastaneleri projesi var. Kayseri'nin 1.583 yataklı şehir hastanesinin temelini attık. 700 milyon dolarlık yatırım olacak. Ankara'da iki tane ihale yapıldı. Birinin sözleşmesini imzaladık. İstanbul'unki de ihale edildi, pazarlık süreci devam ediyor. Manisa, Konya ve Mersin'i de aldık. Pazarlık ve sözleşme aşamasındayız. Türkiye için yeni bir model. Devlet arsayı, konsept projeyi veriyor. ‘Yap bitir, 25 yıl senden kiralıyorum' diyor. Sonra hastane devletin oluyor. İşletmesini baştan itibaren devlet yapıyor. Tüm bina ve teknoloji destek hizmetlerini senden alıyor. Devlet binayı yaptırıyor, sonra ‘ben karışmam 25 yıl binanın sorumlusu sensin sadece kira öderim' diyor. Bu sayede de dünyanın en modern hastaneleri doğuyor.” dedi.
 
Kentsel dönüşümde başarı için herkes hakkına razı olmalı
 
YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Türkiye'de kentsel dönüşüm projelerinin başarılı olabilmesi için ‘hakkaniyet meselesine dikkat etmek gerektiğini söylüyor. Arslan kentsel dönüşüm konusun hakkında söyle konuştu; “Hak sahipleri, müteahhit firmalar ve kamu arasında bir iş yapılacak. Hak sahibi; ‘müteahhit malı götürecek' diye bakarsa iş yürümez. Müteahhit; ‘burada ne kadar emsal artırsam o kadar karlı olur' diye bakarsa yanlış olur. Belediyeler de ‘firmalarla halk işi bitiremiyor, iki taraf da dozunu kaçırıyor' diye çözümsüzlüğe yönelirse bu büyük projeler ortada kalır. Herkes hakkına razı olacak ve ortaya dünya çapında bir dönüşüm çıkacak.”
 
3 yıl içinde GYO olacağız
 
Arslan; “Şu anda 3 milyon metrekarenin üzerindeyiz ve aslında inşaatta en büyükler arasındayız.” diyor. Arslan, projeleri hakkında şu bilgileri aktarıyor; “Ankara'da Nevbahar Konutları 1.250 konuttan oluşuyor ve üçüncü etabına başlıyoruz. Yine Ankara'da 700 konutluk başka bir projemiz var. Ankara'da orta ve uzun vadeli proje çalışmalarını yürüttüğümüz 14 bin konutluk projemiz var. Sonuçta GYO olmak istiyoruz. Kendimize bir hedef çizdik; hastane inşaatları 3 yıl içinde bitecek, işletmesini üstlendiğimiz havaalanlarımız var ki onlar bir başka portföy. Markalı konut ve alışveriş merkezlerimiz de olacak ve hepsini bir havuz içinde toplayıp güzel bir GYO yapısı oluşturacağız.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

The Istanbul Residence silüete saygıdan 18 kata indi!
  • 28.06.2012 17:32

The Istanbul Residence silüete saygıdan 18 kata indi!

The Istanbul Residence projesine verilen 38 katlık ruhsata karşın tarihi İstanbu ...