maritbet girişmaritbet
Teknik Yapı ve Halk GYO, İzmir'de güçlerini birleştirdi!

Teknik Yapı ve Halk GYO, İzmir'de güçlerini birleştirdi!

Emlak Konut GYO'nun İzmir arsasında Teknik Yapı ile Halk GYO ortak proje üretecek.

Teknik Yapı, Emlak Konut GYO'dan kazandığı İzmir ihalesinde yollarını Halk GYO ile birleştirdi. Yüzde 50-50 ortaklık yapısıyla hayata geçirilecek olan projeyle ilgili detayların paylaşıldığı toplantıda Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin önemli açıklamalarda bulundu.

Nazmi Durbakayım'ın toplantıda yaptığı açıklamalar şöyle;

Teknik Yapı'dan 20 bin konut

"Teknik Yapı olarak 6 milyon metrekareden fazla alanda 20 bin konut ürettik. 2004'ten itibaren Emlak GYO'nun 3 projesinde yer aldık. İlk olarak Uphill Court projesine başladık, bu projenin satış rekoru hala kırılamadı. İkinci projemiz ise 5 bin bağımsız bölümden meydana gelen Evora İstanbul oldu. 1 milyon 250 bin metrekarelik dev proje 3 yılda tamamlandı. Evora İstanbul, prim açısından rekor kırdı. Son projemiz ise Evora Denizli oldu. Emlak Konut'un Anadolu'daki projelerinden birisi olan Evora Denizli'yle şehre kaliteli projeler getirmeye başlandı"

İzmir'de Halk GYO ile ilerleyeceğiz

"Teknik Yapı olarak Anadolu'da yeni proje arayışına girdik ve İzmir'deki Emlak Konut ihalesine ilgimizi artırdı. İzmir'e çok güçlü girebilmek gerekiyor. Biz de orada güçlü bir ortak bulduk ve Halk GYO ile anlaşma imzaladık. Ses getirecek bir proje üretmeyi hedefliyoruz"

Ortaklık yüzde 50-50

"İzmir projemizde Halk GYO ile ortaklık yapımız her anlamda yüzde 50-50 olarak belirlendi. Ortaklığımızın amacı sinerji oluşturabilmek. Burada birlikte hareket ediyor olabilmek çok değerli"

Anadolu'ya dönüş başladı

"Son dönemlerde Anadolu'ya geri dönüş başladı. Bu açıdan insanları yerinde mutlu kılabilmek gerekiyor. İstanbul'daki nitelikli projelerin Anadolu'da da yapılması gerekiyordu. Bu bölgeleri seçerken çok dikkatli inceliyoruz. Önümüzdeki dönemde de olabiliriz"

Konut ötelenecek ihtiyaç değil, bereketli günler kapıda

"Türkiye'ni geçmiş olduğu dönemi aklımızdan çıkaramayız. İnşaat sektörü hala artılarla lokomotif olmaya devam ediyor. İnşaat sektörünün artması yararlı değil gibi yorumlar yapıldı. 250 yan sektöre hayat veren bir sektörden bahsediyoruz. İnşaat sektörü durduğu anda yan kollarda duruyor. Ayrıca müthiş bir istihdam sağlayan bir sektörü konuşuyoruz. bu sektöre gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Hükümet'in aldığı tedbirlerle çok ciddi şekilde destek vermeye başladı. Türkiye'nin gerçeği şu, yılda 600 bin konuta ihtiyaç var. Riskli binaların yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. konut, ötelenecek bir ihtiyaç değildir. Konut almak için en doğru zaman bugün çünkü dün kaçtı. Konut, tükenen bir arazi üzerinde yapılıyor. Yarın bu arazi daha zor bulunacak ve daha pahalı olacak. konut kredilerindeki oranlar için ciddi iyileştirme çalışmaları yapıyor. Müteahhit son 4 yıldır karını sıfırlamak uğruna konut fiyatlarını belli seviyede tutmaya çalışıyor. İnşaat sektörü için bereketli günler başlıyor. Konutta faiz düşecek, fiyatlar aşağıya inecek diyenler hüsran içinde kalacaktır"

Hükümet inşaat sektörü için çaba harcıyor

"Vergi ve harç konusunda indirimin uzatılması konusunda talep yok ancak yeni bir uygulama olabilir. Bu anlamdaki uzatmalar genel anlamda sıkıntı oluşturuyor. Daha sonra herkes bir beklenti içerisine giriyor. Harçlarda bir problem varsa, alım satım harçları daha düşük olmalı ki alışverişler daha reel olsun. Sektörün canlı kalması için hükümet büyük çaba sarfediyor"

Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin'in toplantıdaki açıklamaları şöyle;

İzmir'de 120 bin metrekarelik satılabilir alan olacak

"Halk GYO olarak kuruluşunun 7'nci yılımızı geride bırakıyoruz. Bu süreçte 8 proje üretirken, portföy büyüklüğümüzü 4 kat artırma başarısı gösterdik. İstanbul Finans Merkezi projemizde prestijli bir yapı olarak hayata geçiriliyor. Halk GYO olarak kurduğumuz ortaklıkla daha güçlü bir Türkiye için çalışıyoruz. İzmir Alsancak'ta Teknik Yapı ile önemli bir ortaklığa imza attık. Doğru lokasyonda, doğru proje vizyonumuz kapsamında çalışmalarımıza devam ediyoruz. İzmir'e yakışan bir proje hayata geçireceğiz. Proje tasarımını 6 ay içerisinde tamamlayıp inşaata başlayacağız. Ticaret, konut ve otel alanlarından meydana gelecek olan İzmir projesi tüm sosyal donatı alanlarına da sahip olacak. Kaba hesapla 120 bin metrekarelik satılabilir alan çıkacak gibi gözüküyor. Mimari ofisle ilk toplantımızı yaptık. Süratli bir şekilde hareket ediyoruz"

İFM projesinin değeri 2 milyar dolar

"Halk GYO olarak Bakırköy ve Eskişehir'de projelerimizi tamamladık. Erzurum'da 620 konutluk projemiz devam ediyor. 2018'in ilk çeyreğinde teslim edeceğiz. Sancaktepe'de Vakıf GYO ile devam ettiğimiz Bizimtepe Aydos var. Önümüzdeki dönemde de iş birliklerine hazırız. İFM içerisinde projemizi çok önemsiyoruz. Bittiğinde 2 milyar dolar büyüklüğe sahip olacak bir yatırımdan bahsediyoruz. Türkiye'nin en önemli projesini konuşuyoruz. İzmir'le birlikte 3'üncü kez İstanbul dışına çıkıyoruz. İzmir'in markalı konuta çok ihtiyacı var. İzmir'e yakışmayan bir konut fotoğrafı mevcut"

Gayrimenkulde çok güçlü bir talep var

"Birçok faktör, talep tarafını çok etkiliyor. İstanbul geçtiğimiz yıl 1 milyon net göç aldı. İhtiyaç noktasında gayrimenkul sektörünün istikrarını koruduğunu görüyoruz. Mevsimler bir ara dönem yaşadık. Darbe girişiminin olduğu yıl dahi, 2015'i rakam olarak geride bıraktık. Çok güçlü bir talep var, gayrimenkul sektörünün Türkiye'deki önemi uzun yıllar devam edecek. Gayrimenkul üretimini doğru planlamalarla oluşturmamız gerekiyor"

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım'ın açıklamalar şöyle;

1 milyar 672 milyon liralık dev proje

"Sektörün iki lider kurumu güç birliği için bir araya geldi. Ülkemiz için değer oluşturmaya çalışan kurumların bir araya gelişinden bahsediyoruz. Bu birlikteliğin hedefi proje bazlı değil, ticari amaç için olan birliktelik değil, istihdama ve ekonomiye canlandırıcı bir ivme için bir aradayız. Teknik Yapı olarak sektörde 40 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Konut sektöründe devasa projelere imza attık ve teslim ettik. Son 12 yılda sektörün önde gelen firmaları arasına girdik. Gerçekleştirdiğimiz projeler, yeni yatırımlarımızın önünü açtı. Bizim ortaklık yapımızda güç denkliği esas alındı. Birlikte kuvvet doğar diyerek iki dev firma bir araya geldi. 1 milyar 672 milyon lira taahhütle kazandığımız İzmir ihalemizde güçlü bir ortakla çalışacağız. Emlak Konut GYO çatısı altında hayata geçireceğimiz proje Türkiye'nin gücüne güç katacak"

İzmir'in yenilenmeye ihtiyacı var

"İzmir'de genç bir nüfus var. İstanbul'dan sonra en büyük liman şehrini konuşuyoruz. Türkiye sanayisinin yüzde 10'luk bölümü İzmir'den çıkıyor. Son 10 yılda İzmir, konut dönüşümünde İstanbul ve Ankara kadar pay alamadı. Şehirdeki binaların yenilenmeye ihtiyacı var. Büyük çaplı dönüşüm projeleri şehrin dışında başlar ve içeriye doğru girer. Emlak Konut'un Tariş arsalarını dönüştürmesinden dolayı oluşan bir bölge, Kordon'a 100-150 metre yürüme mesafesinde. Tüm seçenekler incelendiğinde bizim için çok doğru bir proje olacak"

Emlak Konut'un payı yüzde 35

"Yüzde 35 arsa payı olarak Emlak Konut'a teklifte bulunduk. Projemiz hazır olsa şu anki yönetmelikte ruhsatı alırız ancak hazır olmadığı için hangi yönetmeliğe denk geleceğiz bilmiyoruz. Bu detaylardan sonra rakamlar daha net olacaktır"

Emlak Konut kampanyasının maliyeti az

"Emlak Konut kampanyasında aldığınız metrekarenin fiyatı ne kadara geliyor ona bakılması gerekiyor. Bir önceki kampanyalara göre firmalara çok yük getirmeyen bir kampanya. Yaklaşık 1,5 yıllık taksit ertelemesi var. Baz faizi aşağıya çekme olmadığı için firmalara çok fazla maliyet gelmiyor. Müşterinin aldığı dairede metrekareye bakması gerekiyor. Bu kampanyalar piyasaya hareket getiriyor. Özellikle Emlak Konut tarafından gerçekleştirilmesi ciddi bir güven oluşturuyor. Buradak amacımız zaten müşteriyi satış ofisine getirebilmek. Her müşteriye özel ödeme seçenekleri sunabiliyoruz"

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 3,9 milyar TL’ye taşıdı
  • 10.11.2021 11:12

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 3,9 milyar TL’ye taşıdı

İstikrarlı büyüme performansını sürdüren Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ...

Halk GYO, 3,7 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı!
  • 10.08.2021 10:37

Halk GYO, 3,7 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., yılın ilk yarısında aktif büyüklüğünü g ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...