maritbet girişmaritbet
'Suudi pazarı Türk müteahhitler için büyük fırsat'

'Suudi pazarı Türk müteahhitler için büyük fırsat'

ONS İnşaat Grup Başkanı Tuna Atalay, Suudi Arabistan'ın konut ihtiyacını karşılamak üzere yaptığı işbirliği çağrısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'ın konut ihtiyacını karşılamak üzere yaptığı işbirliği çağrısı, Türk müteahhitler için yeni bir pazarın kapısını araladı. Türk inşaat sektörünün bilgi ve tecrübesinin 240 milyar dolarlık pazardan pay almak için yeterli olduğunu söyleyen ONS İnşaat Grup Başkanı Tuna Atalay, “Körfez ve çevresi bizi iyi tanıyor, pazardan pay almamız iki taraf için de avantaj” dedi.

Suudi Arabistan'ın ülkede var olan konut ihtiyacını karşılamak için rotasını Türkiye'ye çevirmesi, Türk müteahhitler için de yeni bir pazarın kapısını araladı. Sistemin hayata geçmesi halinde Türk müteahhitlerinin Suudi pazarına kolayca açılmasının söz konusu olacağına dikkat çeken ONS İnşaat Grup Başkanı Tuna Atalay, bu durumun her iki taraf için de çok iyi bir adım olacağının altını çizdi. Türk müteahhitlerinin dünyada 2'nci sırada yer aldığını hatırlatan Atalay “Bu her iki taraf için de büyük avantaj. Çünkü Türk müteahhitlerinin bilgi birikimi ve tecrübesi var. Bölgeyle aynı dili konuşuyoruz” dedi. 

Ankara'nın potansiyeli çok yüksek

Ankara ve çevresinde büyük gayrimenkul projelerinin geliştirildiğine dikkat çeken Atalay, özellikle Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım şirketi Emlak Konut GYO'nun Ankara'ya başarılı yatırımlarla girmiş olmasının, şehirdeki potansiyelin ne kadar büyük olduğuyla ilgili fikir verdiğini söyledi. 

Yabancıya gayrimenkul satışının henüz istenilen seviyede olmadığını kaydeden Atalay, “Bunun en büyük nedenlerinin başında marka değerimizin dönemsel olarak yeterince ifade edilememesi. 

Ankara markasını yakından tanıyan ve kentin yaşam deneyimine sahip özellikle elçilikler bizim ONS İncek Residence projemize büyük ilgi gösteriyor. Özellikle Körfez ülkeleri elçilikleri ve bürokratlar tarafından toplu alımlar gerçekleştiriliyor. Bölge bizi tanıyor ve biz de rahatlıkla Suudi Arabistan'ın konut ihtiyacına cevap verebileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

240 milyar dolarlık pazar

Yaklaşık 1.5-2 milyon sosyal konut hedefiyle yola çıkan Suudi Arabistan Konut Bakanlığı yetkilileri, 2 ay önce TOKİ ve Emlak Konut'u ziyaret ederek işbirliği talebinde bulunmuş ve görüşmelerde kişi başına aylık 316-474 TL teşvik verilmesi konusu gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Aralık'ta gerçekleştirdiği Suudi Arabistan ziyareti kapsamında yine bu konu gündeme gelmiş ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da Türkiye'de uygulanan iş modellerini anlatmıştı. Yaklaşık 300 milyon metrekare inşaat ihtiyacı bulunan Suudi Arabistan'daki iş hacminin değeri ise 240 milyar doları buluyor.

 

Yorum Yaz