maritbet girişmaritbet
Sur Yapı'nın Antalya'daki projesine 19 bin talep geldi

Sur Yapı'nın Antalya'daki projesine 19 bin talep geldi

Sur Yapı'nın Antalya'nın Kepez-Santral'de hayata geçirdiği yaklaşık 19 bin konutun yer alacağı dönüşüm projesinde satış için geri sayım başladı.

Sur Yapı'dan yapılan açıklamaya göre, ön taleplerin devam ettiği projede, Türkiye'den 69 il ve 9 farklı ülkeden toplamda 19 binin üzerinde talep toplandı.

Kepez-Santral bölgesinde gerçekleşecek projeyle, Antalya'da yeni bir şehir kurulacak. 1 milyon 300 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek yaklaşık 19 bin konut için devam eden ön talep süreci hem Türkiye hem de yurt dışından yoğun ilgi gördü.

"Projenin 8 yılda tamamlanmasını öngörüyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sur Yapı Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekener, yatırım değeri 8 milyar TL'yi bulan, 8 yıl boyunca yıllık 5 bin kişiye istihdam sağlayacak projenin son durumuyla ilgili bilgi verdi.

Ekener, Sur Yapı Antalya projesinin Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacağını belirterek, projedeki ön talep döneminin devam ettiğini ve satışlara başlamak için geri sayımın başladığını kaydetti.

Antalya'da tüm Türkiye'ye örnek olacak bir şehir kuracaklarını aktaran Ekener, şunları kaydetti: "Henüz tanıtım kampanyasına başlamamıza rağmen yoğun bir taleple karşılaştık. Proje, sadece Antalya'dan değil, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere İzmir, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Konya, Afyon, Isparta, Denizli ve Mersin dahil 69 ilden talep aldı. Ön talep sayısı şimdiden 19 bini geçti. Bu yatırım şimdiden Türkiye'nin projesi oldu.

Büyük heyecan duyduğumuz bir proje. Başladığı andan itibaren Antalya'ya değer kattığını memnuniyetle görüyoruz. Bu değerin katlanarak süreceğine inanıyoruz. Kepez-Santral bölgesini dönüştürerek Antalya'nın içinde yeni ve modern bir şehir inşa edeceğiz. Yeni şehirde 19 bin konutun yanı sıra kültürel alanlar, dev şehir parkı, okullar, kütüphaneler, sağlık tesisleri, spor tesisleri, oteller, alışveriş caddeleri ve alışveriş merkezi yer alacak. Ayrıca modern bir şehirde ihtiyaç duyulan ticaret, finans, alışveriş, nitelikli konut ve toplu ulaşım olanakları en ince detayına kadar tasarlanıyor. Konutların yaklaşık 5 bini hak sahiplerine ait. Öncelikli olarak hak sahiplerinin konutlarını teslim edeceğiz. Projenin 8 yılda tamamlanmasını öngörüyoruz."

"Yabancıya konut satışında Antalya ikinci sırada"

Barış Ekener, Kepez'in Antalya'nın en hızlı gelişen ve 13 yıl ile en kısa amortisman hızına sahip ilçesi olduğunu belirterek, Kepez'de bulunan projeye ön talepte bulunanların fiyat avantajı ve seçme fırsatı yakalayacağını vurguladı.

"Turizmin yıldızı" Antalya'nın, Almanya, Belçika, Hollanda ve Fransa gibi ülkelerdeki gurbetçilerin de ilgi odağında olduğunu kaydeden Ekener, "Proje, Türkiye'deki ikinci evini Antalya'dan alma hayali kuran gurbetçilerimiz için de fırsat olacak. Onlar için Antalya en gözde şehirlerden birisi. Projeyi yurt dışında duyanların talepleri de artmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Ekener, yurt dışındaki Antalya ilgisinin bu projeyle hareketleneceği öngörüsünde bulunarak, şu  değerlendirmelerde bulundu: "Son açıklanan TÜİK verilerinden görüleceği üzere, yabancıya konut satışında ilk 9 ay rakamlarının toplamına baktığımızda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artış yaşandı. Yabancıya konut satışında İstanbul'un ardından Antalya ikinci sırada yer aldı. Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Rusya Federasyonu vatandaşları ise en çok yatırım yapanlar arasında üst sıralarda yer aldı. Projemiz de hem konum hem de sağladığı olanaklarla yerliden aldığı talep kadar yabancıdan da talep alacağını düşünüyoruz. Ayrıca, Antalya'da yerleşik 15 binin üzerinde Rus vatandaşı yaşıyor. Antalya'da yerleşik yaşayan Ruslardan da projeye ilgi olacağını düşünüyoruz. Projemizin yabancıya konut satışında önemli bir yer edineceğini öngörüyoruz. Antalya, Türkiye'nin dünyadaki markası ve projemiz Antalya'ya değer katacak."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirim kampanyası!
  • 12.01.2023 16:30

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirim kampanyası!

Hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Yeni Konut Finansman Modeli’ne Sur Yapı ...

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da şimdi ikinci etap satışta!
  • 28.07.2022 10:15

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da şimdi ikinci etap satışta!

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’nın ikinci etabı satışa çıktı. Tapulu devre mülkle ...

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

''Taksim Camisi'ni yapmak Allah'a hamd olsun bize nasip oldu''
  • 30.05.2021 12:43

''Taksim Camisi'ni yapmak Allah'a hamd olsun bize nasip oldu''

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camisi'nin açılışında önemli ...

Sur Yapı Yeni Bir Başlangıç Reklam Filmi
  • 25.04.2019 14:48

Sur Yapı Yeni Bir Başlangıç Reklam Filmi

Sur Yapı projelerinde ödemelere tam 1 yıl sonra başlama fırsatından yararlanın. ...

Bakan Özhaseki, Antalya'daki kentsel dönüşüm projesini inceledi
  • 21.11.2017 18:28

Bakan Özhaseki, Antalya'daki kentsel dönüşüm projesini inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur Yapı'nın Antalya Kepez ilçesi Ke ...