maritbet girişmaritbet
Sur Yapı Corridor’da resmi satışlar yüzde 20 indirimle başladı!

Sur Yapı Corridor’da resmi satışlar yüzde 20 indirimle başladı!

Sur Yapı, Güneşli’de sanayi alanlarının yerine inşa ettiği Corridor projesini satışa çıkardı. İki cadde arasında büyük bir koridor kuran projede lansman ve peşin alım indirimleriyle konutlara yüzde 20 daha ucuza sahip olmak mümkün

 

Sur Yapı, Güneşli'de sanayi alanlarının yerine inşa ettiği Corridor projesini satışa çıkardı. İki cadde arasında büyük bir koridor kuran projede lansman ve peşin alım indirimleriyle konutlara yüzde 20 daha ucuza sahip olmak mümkün

Anadolu yakasında Adapark, Mahalle İstanbul ve Exen İstanbul gibi önemli projeler gerçekleştiren Sur Yapı, son projesini Avrupa yakasındaki Güneşli'de satışa çıkardı. ‘Corridor' adındaki proje iki caddeyi birbirine bağlayan yapısıyla bu adı aldı.

Sur Yapı Başkanı Altan Elmas, İstanbul'un merkezi noktalarında projeler üretmeye gayret ettiklerini belirterek, bunun için dönüşümü çok daha kolay olan sanayi alanlarına yöneldiklerini açıkladı. Bu kapsamda Sancaktepe'deki Adapark ve Mahalle İstanbul projelerinin yanı sıra Kağıthane'de de bir AVM yaptıklarını anlatan Elmas, “Güneşli'de uzun bir süredir proje yapmak istiyorduk ve 2 parselden oluşan proje için arsa sahipleriyle anlaştık” dedi.

Elmas, parsellerden birinde matbaacılar, diğerin de ise metal atölyesinin bulunduğunu anlatarak, şunları söyledi:

“Güneşli 10 yıl önce sanayinin geldiği bir yerdi. Şimdi ise sanayi bölgeyi terk ediyor. Burada belediyeye terklerden sonra 18 bin 200 metrekarelik arsamız kaldı. Bu arsa 2 caddenin ortasında yer alıyor. Projeyi de 2 caddeyi birbirine koridorla bağlayacak şekilde tasarladık. 250 metrelik caddede 53 mağaza bulunacak.

Küçüklere ağırlık verdi

Altan Elmas, Corridor'un mimari çiziminin bünyelerindeki proje gurubu tarafından tasarlandığını belirterek, 505 konuttan oluşan Corridor'un 2 tane 19 katlı, 5 tane de 6 ila 8 katlı bloklardan oluştuğunu anlattı.  Projede 42 metrekarelik stüdyo dairelerden 337 metrekarelik 4+1 tiplerine kadar farklı konutların bulunduğunu dile getiren Elmas, dairelerin çoğunluğunun 1+1 ve 2+1'lerden oluştuğunu söyledi.

Hem yatay hem de dikey yaşam alanı oluşturduklarını ifade eden Elmas, 270 milyon lira yatırım değeri bulunan Corridor'un 2014 yılında tamamlanacağını kaydetti. Elmas, toplamda 78 bin metrekare inşaat alanı bulunan projede 505 konutun yanı sıra mağazaların da bulunduğunu dile getirdi.

Altan Elmas, projenin temmuz ayında ön satışa çıktığını ve 100'e yakın dairenin satıldığını açıklayarak, lansman için geçerli olan yüzde 10 indirimi sürdürdüklerini söyledi.

Toplamda yüzde 20 indirim

Bunun yanı sıra konutları peşin ya da banka kredisiyle alanlara yüzde 10 ek indirim daha yaptıklarının altını çizen Elmas, “Bu durumda fiyatı 179 bin lira olan daireye, lansman ve peşin alım indirimleriyle birlikte 145 bin liraya sahip olunabilecek. Yani toplamda yüzde 20 indirim yapıyoruz. Ayrıca yüzde 40 peşinat ile 36 ay vade farksız ödeme seçeneği de sunuyoruz” dedi.

Artı  KDV'yi vatandaş öder

Altan Elmas, projede ruhsatı haziran ayından sonra almaları nedeniyle yeni KDV oranlarının geçerli olacağına dikkat çekerek, “Konut alacak vatandaşlar KDV'yi teslimde ödeyecek. Bunu sözleşmede belirtiyoruz. Şimdilik KDV düzenlemesi yapılmadı ve oranın ne olacağı belli değil. Uygulama kademeli olarak devreye girebilir. Ama % 1 olan KDV'nin birden yüzde 18 olacağını sanmıyorum” diye konuştu.

İzmir'de sahile marinalı proje

Altan Elmas, İzmir'de de büyük bir projeleri olduğuna işaret ederek, yaklaşık 5 yıl önce Torunlar ve Hayat Kimya ile satın aldıkları eski Turyağ Fabrikası'nın arsasına yapacakları projenin çalışmalarında sona geldiklerini anlatarak, “Uzun süredir bürokrasiyle boğuşuyoruz. 2013'te projeye başlamayı planlıyoruz. AVM, rezidans ve apartlardan oluşacak projenin önünde iskele de var. Denize sıfır konumda 300 metre cephesi olan projede marina da yapmak için başvuruları yaptık. 45 bin metrekarelik alanda 100 bin metrekare inşaat alanı olan çok kaliteli bir proje yapacağız” dedi.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirim kampanyası!
  • 12.01.2023 16:30

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirim kampanyası!

Hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Yeni Konut Finansman Modeli’ne Sur Yapı ...

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

''Taksim Camisi'ni yapmak Allah'a hamd olsun bize nasip oldu''
  • 30.05.2021 12:43

''Taksim Camisi'ni yapmak Allah'a hamd olsun bize nasip oldu''

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camisi'nin açılışında önemli ...

Sur Yapı Yeni Bir Başlangıç Reklam Filmi
  • 25.04.2019 14:48

Sur Yapı Yeni Bir Başlangıç Reklam Filmi

Sur Yapı projelerinde ödemelere tam 1 yıl sonra başlama fırsatından yararlanın. ...

'Katarlı yatırımcı Türkiye'yi seviyor'
  • 20.04.2017 17:24

'Katarlı yatırımcı Türkiye'yi seviyor'

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Expo Turkey by Qatar'da, fuarı değe ...

Tempo City reklam filmi yayında!
  • 20.02.2017 16:04

Tempo City reklam filmi yayında!

Sur Yapı tarafından Kağıthane'de konumlandırılan Tempo City, 2 blokta 217 daired ...