maritbet girişmaritbet
Suat Altın İnşaat yaptığı konutun enerjisini üretecek!

Suat Altın İnşaat yaptığı konutun enerjisini üretecek!

İnşaat alanında ön plana çıkma adına gerçekleştirilen sosyal donatı ve ormanlık alan gibi sunulan özelliklere şimdi de yenilenebilir enerji ekleniyor

Sosyal donatılı konutlar alanında Kayseri'de marka olmayı başaran ve yeniliklerle kendini sürekli geliştiren Suat Altın İnşaat, yeni projesine yenilenebilir enerjiyi de kattı. 800 konutluk büyük bir projenin hazırlıklarını sürdüren firma, ürettiği konutların enerjisini karşılamak için de kuracağı rüzgar gülleri ve güneş enerjisi kolektörleri ile karşılayacak. 

Yenilenebilir enerjiye ev sahipleri ortak olacak 

İldem bölgesinde kurulacak olan sitenin elektrik enerjisini karşılama adına Avrupa'nın birçok ülkesi ile Japonya'da yaygın olarak kullanılan güneş panelleriyle, rüzgargülü sistemlerini kurarak elektrik üreteceklerini söyleyen Suat Altın İnşaat Genel Müdürü Sedat Kılınç, 800 konutun ve ortak alanda kullanılacak elektriğin en az yüzde 50 gibi bölümünü bu sistemden elde edeceklerini bildirdi. Kurulacak yenilenebilir enerji kaynaklarına bu siteden ev alan herkesin ortak olacağını ve işletilmesinin de site yönetimine devredileceğini aktaran Kılınç, bu yatırımları için ön çalışma başlattıklarını aktardı. Kılınç, "Şu an yenilenebilir enerji alanı ile ilgili çalışmalar yapan bir firma ile çalışıyoruz. İlk etapta buraya yapacağımız yatırım 700 bin lira civarında olacak. Apartmanların çatılarına koyacağımız güneş panelleri ile bölgede hafif yükseklikte bulunan bir tepeye rüzgar güllerini dikeceğiz. Konutların inşa edileceği bölgede rüzgar yatırımı için uygun olduğunu biliyoruz" dedi. 

Yenilenebilir enerji sistemini kuracakları özel projeleri hakkında bilgi veren Kılınç şöyle konuştu: "İldem bölgesinde yaklaşık 70 bin metrekarelik alanda 800 konutluk bir site olan bu projemizde, 5 dönümlük ormanlık alan ve 2 bin metrekarelik alanda kurulacak. İşletmesini de site yönetimine vereceğiz. Sitede her kesime uygun 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 konutlarımız var. Golden Center adını verdiğimiz sitede sosyal donatılar, ormanlık alanla ilgili sağlanacak gelirler de site sakinlerinin geliri olarak değerlendirilecek." 

Kılınç, Belarus'ta sitelerin elektrik ihtiyacının karşılanması için küçük nükleer enerji santralleri olduğunu bildiklerini anlatarak, Türkiye'den daha az enerji alan Almanya'da birçok konutun güneş panelleri ile elektrik ihtiyacını karşıladıklarını hatırlattı. Almanya'da özellikle güneş panelleri ile gelişmiş sistemlerin bulunduğunu ve tercihlerini buradaki üretimden yana kullanacaklarını aktaran Kılınç, Japonya'da müstakil konutların elektriklerinin de güneş panelleri ile karşılandığını ancak Türkiye'de bunun yaygın olmadığını ifade etti. Projelerinin ilk olma adına önemine işaret eden Kılınç, yenilenebilir enerji yatırımı ile ilgili çok sayıda insanın bilgi almak amacıyla kendilerine başvurduğunu söyledi. 

Hatice KEVEN/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaat çalışmalarında sona gelindi
  • 20.10.2023 11:37

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaat çalışmalarında sona gelindi

İç Anadolu Bölgesi'nde Esenboğa Havalimanı'ndan sonra en büyük 2'nci, Türkiye ge ...

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!
  • 25.07.2023 12:01

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. D ...

Kayseri'de 4,8 büyüklüğünde deprem
  • 10.03.2023 09:58

Kayseri'de 4,8 büyüklüğünde deprem

Kayseri'de saat 05.28'de 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...

Olimpik havuz deprem anı kameralara yansıdı!
  • 17.02.2023 11:28

Olimpik havuz deprem anı kameralara yansıdı!

Gaziantep merkezli depremlerden etkilenen Kayseri'de bir olimpik havuzda yaşanan ...

Almanya’da konut krizi büyüyor
  • 28.09.2022 17:12

Almanya’da konut krizi büyüyor

Alman IG BAU (Bauen-Agrar-Umwelt = İnşaat-Tarım-Çevre) sendikası, ülkede uygun f ...