maritbet girişmaritbet
Soyak Siesta'nın yeni etapları ile Soyak Mavişehir Optimus'un 2. etabı satışa çıkacak!

Soyak Siesta'nın yeni etapları ile Soyak Mavişehir Optimus'un 2. etabı satışa çıkacak!

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, bu yılın ilk yarısında Soyak Siesta'nın yeni etapları ile Soyak Mavişehir Optimus'un 250 konutluk ikinci etabını satışa sunacaklarını söyledi

 

İzmir'e ayak bastığı 2006'dan bu yana ürettiği projelerle 1 milyar liralık değer yaratan Soyak, kentte yeni projelere hazırlanıyor. Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, bu yılın ilk yarısında Soyak Siesta'nın yeni etapları ile Soyak Mavişehir Optimus'un 250 konutluk ikinci etabını satışa sunacaklarını söyledi. Soyak'ın kentin çok farklı yerlerinde arsa stoğu olduğunu belirten Çamlıbel, yeni kent merkezinde yatırım için görüşmeler yaptıklarını, EXPO alanı olan İnciraltı'ndan teklif gelmesi halinde değerlendireceklerini açıkladı. İzmir'in kentsel dönüşüm sürecinde de yer almak istediklerini vurgulayan Çamlıbel, "İzmir'de gayrimenkul üretiminde fazlalık yok. Arsalar da konutlar da değerlenmeye devam edecek. Gidilecek çok yol var" dedi. 
 
Yeşil indirim
 
2 bin 250 konutluk Soyak Siesta'nın bin 250 konutluk bölümünün satışa çıkarıldığı ve tamamına yakınının satıldığını kaydeden Çamlıbel, Siesta'nın yeni etabını da yakında satışa sunacaklarını ifade etti. Çamlıbel, Soyak Mavişehir Optimus'un bin 200 konutluk proje olduğunu, 950 konutun satıldığını söyledi. Soyak projelerinin satışı sonrası İzmir'de 2006'dan bu yana 1 milyar liralık değer yaratmış olacaklarını dile getiren Çamlıbel, satış gelirini yine İzmir'de arsa yatırımında kullandıklarını söyledi. Çamlıbel, "Parayı İzmir'de bırakıyoruz. Burada ciddi bir arsa stoğumuz var. Bu yıl için Soyas Siesta'nın 4. ve 5. etaplarını devreye alacağız. Yeni projeler için Haziran'da bir değerlendirme yapacağız" diye konuştu. Sadece Mavişehir, Şemikler, Karşıyaka ile sınırlı olmadıklarını dile getiren Çamlıbel, Buca, Bornova, Güzelbahçe'da sahip oldukları arsaların yanı sıra, yeni satın alacakları arsalar da olduğunu vurguladı. 
Soyak Mavişehir Optimus'un Türkiye'nin konut sitesi anlamında uluslararası yeşil bina sertifikası alacağını ve İzmir'in ilk yeşil sitesi olacağını belirten Çamlıbel, Yapı Kredi Bankası ile yaptıkları anlaşma doğrultusunda buradan konut alacak vatandaşlara 3 puan daha düşük faizle kredi imkanı tanınacağını söyledi. Çamlıbel, "Anlaşma ile faiz yüzde 0.71'e düştü. Biz de bu krediden kullanan müşterilerimize yüzde 5 indirim sunduk" dedi. 
 
"Gayrimenkul fazlalığı yok"
 
İzmir'in gayrimenkulde fazlalığı olmadığını kaydeden Emre Çamlıbel, Türkiye'nin ve kentin ekonomik dinamiklerinin, demografisinin daha gidilecek çok yol olduğunu gösterdiğini söyledi. Çamlıbel, şöyle devam etti: "Soyak'ın İzmir'e gelmesiyle ve hasıla büyümesine paralel olarak İzmir'de de büyük gelişme oldu. Fiyatlar 7 yılda iki kat arttı. İzmir potansiyel vaadeden bir kent. Bu artış devam edecek. Gelecek 7 yılda da artış bundan farklı olmayacak. Arsa fiyatları, inşaat ve pazarlama maliyeti düşünüldüğünde konut fiyatları zorunlu olarak artacak."
 
Geçen yıl sonuna doğru gayrimenkul sektörünü ilgilendiren bir çok değişikliğin yaşandığını ifade eden Çamlıbel, afet alanlarının iyileştirilmesiyle ilgili yasa, 2B arazilerinin satışı, yabancıya mülk satışının önünü açan düzenleme, KDV artışı ve ülke notunun artışının sektörü şekillendirdiğini söyledi. Çamlıbel, "Not artışı bir anda yabancı finansman kaynaklarının Türkiye'ye bakışını değiştirdi. Tüm faiz oranları düşmeye başladı. 2012'nin son 3 ayı işlerin açıldığı bir dönem oldu. Bizim projelerimizde yüzde 40-50 artış yakaladık" dedi.
 
Yeni Asır

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Soyak Siesta Oxygen örnek daire görselleri yayında
  • 17.12.2013 17:11

Soyak Siesta Oxygen örnek daire görselleri yayında

Soyak Siesta Projesinin 5. ve son etabı Oxygen projesinden örnek daire görseller ...

Soyak Siesta Oxygen proje görselleri yayında
  • 17.12.2013 17:06

Soyak Siesta Oxygen proje görselleri yayında

Soyak Siesta Projesinin 5. ve son etabı Oxygen projesinden kareler ...

SOYAK SIESTA
  • 05.12.2011 12:52

SOYAK SIESTA

Soyak tarafından İzmir Karşıyaka'da hayata geçirilen Soyak Siesta projesinde yer ...

Soyak Siesta Meydan'daki mağazalar satışta!
  • 06.11.2014 14:27

Soyak Siesta Meydan'daki mağazalar satışta!

İzmir'de konumlandırılan Siesta projesinde yeni bir alışveriş merkezi açılıyor. ...

Soyak Siesta'nın son etabı O2'de fiyatlar güncellendi
  • 22.03.2014 11:29

Soyak Siesta'nın son etabı O2'de fiyatlar güncellendi

Lansman dönemine özel fiyatların sunulduğu Soyak Siesta O2'de satışlar hızla dev ...

Soyak Mavişehir Optimus'ta son 20 daire
  • 20.01.2014 14:28

Soyak Mavişehir Optimus'ta son 20 daire

Soyak Mavişehir Optimus projesinde son 20 daire 72 ay sıfır faiz fırsatıyla satı ...