maritbet girişmaritbet
Sinpaş’tan banka kredisiz ev fırsatı!

Sinpaş’tan banka kredisiz ev fırsatı!

Sinpaş bankadan kredi alamayan müşterilere ilk kez 84 ay vade yapacak


Kaynak: Nihal Yuvacan / Vatan

Sinpaş GYO, bugünden itibaren projelerinden satın alınacak ilk 84 daire için banka kredisiz 84 ay vadeli ödeme planı uygulayacak. 4 projede de uygulanacak kampanyada yüzde 5 peşinat, ara ödemeler ve ayda 1.150 TL'den başlayan taksitlerle ödeme imkanı getirilecek. Kampanyanın desteğiyle son çeyrekte 850 konut satmayı planlayan şirket, yılı 500 milyon TL ciroyla kapatmayı hedefliyor.
 
Sinpaş GYO, son çeyrekte satışlara hız verecek ve konut sektörünü hareketlendirmeyi amaçlayan yeni bir kampanya hazırladı. Bugünden itibaren devreye girecek olan ve şirketin Aquacity 2010, Bosphorus City, İstanbul Sarayları ve Bursa Modern projelerinin her birindeki ilk 84 daireyi kapsayan kampanya, müşterilere 84 ay vadeli banka kredisiz ödeme fırsatı getirecek.
 
Yeni satış politikalarını ev sahibi olmak isteyenlerin tasarruflarına, birikimlerine dokunmadan küçük taksitler ile ev alma kolaylığı sağlamak amacıyla belirlediklerini dile getiren Sinpaş GYO'nun Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer; “Müşterilerimiz banka kredisiz ödeme kolaylığıyla yüzde 5'i peşin, yüzde 10'u 1 yıl, yüzde 30'u 2 yıl sonra ödenmek üzere, kalan bakiyeyi 1.150 TL'den başlayan taksitlerle 84 ay vade ile ödeyebilecek” dedi.
 
Kampanyada herhangi bir sebeple konut kredisi kullanamayanları hedeflediklerini belirten Gacemer, “İlk 8 ayda banka kredili satışlar da yaptık. Ancak gelen taleplerden genellikle işletme kredisine yönelen orta ölçekli firma sahiplerinin kredilibilitelerini düşürmemek adına konut kredisi istemediklerini gözlemledik. Ayrıca Anadolulu yatırımcılar da mallarını, evlerini ipotek altına almak istemiyor, konut kredisine bu nedenle sıcak bakmıyor. Kampanyanın desteğiyle Sinpaş projelerini daha geniş kitlelere yaymayı planlıyoruz” diye konuştu. Gacemer, kampanyanın 1 hafta da, 1.5 ay da süreceğini, bitim tarihini gelen talebe göre belirleyeceklerini söyledi.
 
Projelerin toplam değeri 2 milyar TL
2010 yılının ilk 8 ayında 638 adet konut satışı yaparak 251 milyon 256 bin liralık ciro elde ettiklerini belirten Gacemer, son çeyrekte ise kampanyanın da desteğiyle 850 konut satarak yılı toplam 500 milyon TL ciro ile kapatmayı hedeflediklerini açıkladı. Bugüne kadar kampanyaya konu olan projelerde 1 milyar 465 milyon TL'lik toplam satış yaptıklarını ifade eden Gacemer, projelerin toplam satış değerinin 2 milyar 6 milyon TL olduğunu belirtti. Projelerin son durumlarıyla ilgili bilgi veren Gacemer, şöyle devam etti: “Bosphorus City'de 1. etabın teslimleri devam ediyor. 13 bloktan 9'u teslim edildi, Boğaz'ın suyu dolmaya başladı. Bosphorus City'ye komşu, İstanbul Sarayları projesinin de 1. etabının yüzde 80'i satıldı. 2. etabı da yeni kampanya ile birlikte satışa sunulacak. Aqua City 2010 projesinde ise 3. etabı satışa açacağız. İlk iki etabının ise yüzde 90'ı satıldı.”
 
Avusturyalı bir mimari grup Bosphorus City'yi ziyarete gelecek
Halkalı'daki Bosphorus City ve İstanbul Sarayları projeleriyle bölgede devlet desteği olmayan 20 bin kişinin yaşayacağı Türkiye'nin en büyük özel kent projesini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Gacemer, “Toplam 475.604 metrekarelik inşaat alanına sahip Bosphorus City, inşaatında çalışan 200 mimar ve mühendisle de en çok saha mühendisinin çalıştığı proje. Mimarisiyle Fransız-Alman kanalı Arte TV için çekilen “Bosphorus” isimli belgesele konu olan projeyi Ekim sonunda da Avusturyalı bir mimari grup ziyarete gelecek” dedi.
 
İnşaattaki büyümenin gerçek nedeni kamu yatırımlarının artması
TÜİK'İN ikinci üç aylık dönemde inşaat sektörünün yüzde 21.7 oranında büyüdüğüne ilişkin verisini değerlendiren Gacemer, “Bu büyüme yol, baraj, kamu binaları gibi kamu yatırımlarından kaynaklanıyor. İnşaat sektörü ile konut sektörü birbirine karıştırılıyor. Sektör 2008 kriz rakamlarına dahi gelememiş durumda. Konut satışları 2009 yılının ilk 6 ayında 303 bin 604 adet olarak gerçekleşirken, 2010'un aynı döneminde bu rakam yüzde 42 azalarak 176 bin 127 oldu. 2008'in ilk 6 ayında bile 225 bin konut satılmıştı. 2011'de canlanma başlar, ancak devletin canlanmayı KDV ve tapu harçlarında indirim gibi faktörlerle tetiklemesi gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.
 
Öte yandan Gacemer'in TÜİK'in ifade ettiği büyümeyi inşaat sektörünün hissedemediğine ilişkin görüşüne İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım da katılıyor. Durbakayım, “Üyelerimizin geçen seneye göre iş hacimleri yüzde 10-15 küçüldü. Cirolarda da büyüme görünmüyor. Firmalar krizden sonra ellerindeki stokları eritti. Yeni proje hayata geçiren firma sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor” diyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz