maritbet girişmaritbet
Sinpaş Yapı, Liva İstanbul'da yeşil ve suyu harmanladı! 162 bin 800 TL'ye!

Sinpaş Yapı, Liva İstanbul'da yeşil ve suyu harmanladı! 162 bin 800 TL'ye!

Gelişme akslarında projeler geliştiren Sinpaş Yapı’nın Sultanbeyli’deki yeni projesi Liva İstanbul’da yeşil ve suyla kurgulanan konutlara İstanbul’un merkezinde yaşayanlar ilgi gösteriyor. Projede teslimler gelecek yıl yapılacak

 

Şantiye turumuzda bu hafta Sinpaş Grubu'nun önemli bir parçası olan Sinpaş Yapı'nın Sultanbeyli'deki Liva İstanbul projesini geziyoruz. Sinpaş Yapı'nın uzun zamandır Genel Müdürü olan Ahmet Çelik ile projeyi gezdiğimde 1 yıl içinde inşaatın ne kadar hızla ilerlediğini görmek beni şaşırttı.
 
Liva İstanbul projesi geçen yıl ekim ayında satışa çıktı. 1 yıldan biraz daha fazla zaman geçmiş. Ahmet Bey, bu zamanda inşaatı bayağı ilerletmiş. Birinci etabın kabası bitmek üzere. İkinci etapta inşaat başlamış. Her şey takvime uygun olarak seyrediyor. İlk etaptaki konutlar gelecek yıl eylül ayında teslim edilecek. İkinci etapta ise teslimler Mart 2014'te yapılacak.
 
Ahmet Bey, kendileri, için inşaata başlamanın ve bitirmenin çok da önemli olmadığını belirterek, “Biz zaten bir işe başladığımız zaman en iyi ve en hızlı şekilde tamamlarız. Artık önemli olan konsept” diyerek yeni nesil konutlar hakkında gelinen noktayı gösteriyor.
 
Ahmet Bey, 1988 yılında üniversiteden mezun olduğundan beri Sinpaş bünyesinde çalışıyor. Çok uzun yıllardır önemli bir deneyim edinmiş. Zaten Sinpaş'ın genelinde de çalışanlar çok uzun yıllar firmadan ayrılmıyor. Ahmet Bey, ne kadar inşaat yaptığını ise hatırlamıyor bile… “10 yıl öncesine kadar sayıyordum ama artık o kadar çok oldu ki sayamıyorum” dedikten sonra ekliyor: “Çok konut yapmak çok iş yapmak önemli değil, bina yapmak kolay ama asıl olan müşteri memnuniyeti.”
 
Ataşehirli geliyor
Projede geçen yıl ki metrekare fiyatları 2 bin 350 lirayken fiyat bugün 2 bin 900 liraya çıkmış. Fiyatların 3 bin 800 liralara kadar yükselmesi bekleniyor. Projeden genelde Ataşehir, Çekmeköy, Sancaktepe, Kadıköy ve Bostancı'dan gelip konut alanlar olmuş. Şirketlerde çalışanlar ve yöneticilerle, doktorlar, eczacılar, mühendisler projeye ilgi gösteriyor. Özellikle Ataşehir'de yaşayanlar trafikten kaçmak ve yeşil içinde yaşamak için burayı tercih ediyor.
 
Su ve yeşil ağırlıklı
Ahmet Bey, bunu söylerken tüm projelerini birbirinden farklılaştırmak için uğraştıklarını anlatıyor. Liva İstanbul projesi de bu bakış açısının tüm etkilerini taşıyor. Proje yapıldığı yer, konsept ve sunduğu yaşam alanları bakımından tipik bir Sinpaş projesi gibi duruyor ama diğer projelerden de tamamen farklılaşıyor.
 
Sinpaş'ın son dönemdeki tüm projelerinde su ve yeşil alan çokça kullanıldığı için birbirlerine benziyor gibi dursa da aslında hepsi kendi içinde farklı özellikler taşıyor.
 
Biyolojik gölet yapıyor
Liva İstanbul, 52 bin metrekarelik arsa üzerinde 823 konuttan oluşuyor. İki etap halinde tasarlanan projede ilk etap 349, ikinci etapsa 474 konuttan oluşuyor. Projenin büyük bölümü gölet ve peyzaj alanlarına ayrılıyor. 5 bin metrekarelik biyolojik gölet projeye ayrı bir hava katıyor. Bu da Liva İstanbul'u diğer projelerden biraz daha farklılaştırıyor.
 
Gelişme akslarını seçiyor
Projenin en önemli özelliklerinden biri ise kuşkusuz lokasyonu. Birçok kişi için dezavantajlı olabilecek bölgelere korkmadan yatırım yapan Sinpaş bu projede de aynı başarıyı yakalayacak gibi görünüyor.
 
Çekmeköy, Halkalı, Sancaktepe, Kağıthane gibi bölgelere yıllar önce yatırım yapan ve bölgenin gelişimine katkıda buluna Sinpaş Yapı'nın Sultanbeyli'yi seçmesindeki en önemli neden ise ulaşım avantajı.
 
Ahmet Bey de, projenin bulunduğu yer itibariyle kolay ulaşılabilir noktada olduğunu belirterek, TEM, E-5 ve Şile yoluyla buraya ulaşılabileceğini söylüyor. Ayrıca planlanan metro ve 3. Köprü bağlantılarına işaret eden Ahmet Bey'e göre bölgedeki gelişim devam edecek.
Kendilerinden sonra bölgede arsa fiyatlarının katlanarak arttığını ve yeni yatırımcıların da bölgeye geldiğini, anlatan Ahmet Bey, gelişme potansiyeli olan bölgelere yatırım yapmaları nedeniyle kendilerinden konut alanların da kazançlı çıktığını vurguluyor.
 
Nasıl gidilir?
Projenin TEM'e direk bağlantısının olması büyük avantaj. Anadolu yakasında TEM'den Kurtköy istikametine giderken Sultanbeyli sapağında sapılıyor. U dönüşü yapılarak köprünün altından geçiliyor. Yaklaşık 1 kilometre sonra direk projeye ulaşılıyor.  Proje Boğaziçi Köprüsü'ne 19 km,  Sabiha Gökçen Havalimanı'na ise sadece 10 km mesafede. Ayrıca çevrede yer alan Viaport AVM'ye 7 km, Meydan AVM'ye ise 12 km mesafedeki proje, Sabancı Üniversitesi, Koç Özel Lisesi ve Küçük Prens İlköğretim Okulu gibi pek çok değerli eğitim kurumuna, özel ve devlet hastanelerine yakınlığı ile de dikkat çekiyor.
 
Liva Turkuaz satışta
 
Projenin ikinci etabı olan ve yeni satışa çıkan Liva Turkuaz etabında 53 metrekare ile 214 metrekare arasında değişen 474 konut bulunuyor.
 
Panorama, Flora ve Alya olmak üzere 3 ayrı bloktan oluşan projede 1+1'den 4+1'e kadar pek çok daire seçeneği yer alıyor. Tüm dairelerin gölet ve peyzaj manzarasına hakim olduğu bir mimariye sahip olan Liva Turkuaz'daki konut fiyatları ise 162 bin 800 ile 618 bin 800 lira arasında değişiyor. Liva Turkuaz'da, 140 metrekare kadar kendine özel bahçe kullanımlı ve 24 metrekare teras kullanımı olan daireler ve tavan yüksekliği 5 metreye varan loft evler dikkat çekiyor.
 
Hangİ daİre kaç lira?
Tİpİ     ALANI (m2)    Fİyat
1+1    53-88    162.800- 296.400
2+1    107-144    297.000- 417.000
3+1    136-169    380.200- 540.800
3.5+1    149-152    405.600- 502.900
4+1    167-213    505.500- 618.800
 
Hobi akademisi var
 
Ailelerin çocuklarını güvenle gönderebilmeleri ve çocukların gelişimlerine katkı sağlamak için proje içerisinde oluşturulan Hobi Akademisi, hızla değerlenen lokasyonu, dört mevsim yemyeşil peyzajı, keyif dolu sosyal yaşamı ve ekolojik yapıyı koruyan 5400 m2 büyüklüğündeki biyolojik göletin üzerinde konumlanan birbirinden farklı temalara sahip adaları, yaz-kış açık havada oturma imkanı sağlayan kış bahçeleri ile Liva İstanbul bölgedeki diğer projelerden ayrışarak, konut sahibi olmak isteyenlere kusursuz bir yaşam sunuyor.
 
KONSEPTİ DEĞİŞTİRDİ
 
Sinpaş Yapı, müşteri odaklı proje anlayışında her an değişikliğe gidebiliyor. Bu projede  ilk etaba gelen talepleri değerlendiren Ahmet Bey, ikinci etapta konsept değişikliklerine gittiklerini anlatarak, bu sayede gelen 1+1 ve 2+1 konut taleplerini de karşılayacaklarını söylüyor.
 
Ödemeyi 12 ay erteliyor
 
2012'yi tamamlarken çok karlı bir kampanya fırsatı sunan Sinpaş Yapı,  Liva Turkuaz etabında ev sahibi olmak isteyenlerin ödemelerini 1 yıl sonraya erteliyor. 15 bin lira peşinat alınan kampanyada, yüzde 40'lık dilim 1'er yıl arayla yüzde 10 olarak 2016 yılına kadar ödeniyor.
 
Kalan miktar içinse 60 aylık 0.85 kredi oranı ile 120 ay vade imkanı sunuluyor. Bu miktar vade farkı alınmadan ödemede 12 aylık süre için erteleniyor.
 
‘SEKTÖR İSTİHDAM YARATIYOR'
 
Ahmet Bey, inşaat sektörünün ekonomiye ve istihdama büyük katkılar sunduğunu belirterek, sektörün önünün kesilmemesi aksine desteklenmesi gerektiğini söylüyor.
 
Firma bünyesinde 4 bin kişiye istihdam sağladıklarını vurgulayan Ahmet Bey'e göre KDV artışı ve faizlerin yükselmesi gibi sektörü etkileyen etkenler inşaat ve gayrimenkul piyasasının önünü tıkıyor.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kepçe operatörü adresi karıştırdı, yanlış binayı yıktı
  • 07.04.2022 11:07

Kepçe operatörü adresi karıştırdı, yanlış binayı yıktı

Samsun’da bir kepçe operatörü yıkım için gideceği adresi karıştırınca yanlış bin ...

Ahmet Çelik, Konutder etkinliğini değerlendirdi!
  • 14.10.2015 10:40

Ahmet Çelik, Konutder etkinliğini değerlendirdi!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Körfez Yatırımcıları Buluşması'nın ...

Ahmet Çelik "40. yılımızda 10 yeni projeye başlıyoruz"
  • 11.12.2014 17:44

Ahmet Çelik "40. yılımızda 10 yeni projeye başlıyoruz"

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Sinpaş Holding'in Ankara'da ger ...

Ahmet Çelik Servet GYO'yu anlatıyor!
  • 12.04.2013 16:57

Ahmet Çelik Servet GYO'yu anlatıyor!

Servet GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, şirketin halka arz sürecini anlat ...

Özbekistan Hava Yolları Fergana-İstanbul seferlerini başlattı
  • 31.03.2021 12:59

Özbekistan Hava Yolları Fergana-İstanbul seferlerini başlattı

Özbekistan Hava Yolları, İstanbul seferini düzenleyen ilk uçağın Fergana Havaala ...

Dubai Cityscape Fuarı beklentileri karşılamıyor!
  • 17.09.2020 11:17

Dubai Cityscape Fuarı beklentileri karşılamıyor!

Bir dönem gayrimenkul firmalarının yoğun ilgi gösterdiği ve dev stantlarla katıl ...