maritbet girişmaritbet
Serhan Çetinsaya, Yamanevler projesini ESD'ye anlattı!

Serhan Çetinsaya, Yamanevler projesini ESD'ye anlattı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Yamanevler projesinin detaylarını emlaktasondakika.com mikrofonlarına anlattı.

Artaş İnşaat'ın son yıllarda konut sektörüne damga vuran Avrupa Konutları markası şimdi Ümraniye'de. Avrupa Konutları Yamanevler markasıyla hayata geçirilen ve sadece tasarımı için bile bir yıldan fazla çalışılan projenin detaylarını, Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya ile konuştuk.

Avrupa Konutları'nın son halkası; Yamanevler

Firma olarak 40'ıncı yıllarını kutladıklarını ve tüm tecrübelerini Yamanevler projesinde kullandıklarını ifade eden Çetinsaya “Artaş İnşaat'ın 28'inci, Avrupa Konutları markasının ise 19'uncu projesi. Avrupa Konutları markasının Anadolu Yakası'ndaki ilk projesi. Artaş İnşaat bugün 40'ıncı yılını kutluyor. Bu deneyimle Ümraniye'ye katma değer sağlayacak bir projeyle Ümraniye'ye geldik. 1672 daire, 57 bin metrekarelik ofis ve ticari alanlardan oluşan bir projeden bahsediyoruz. Her dairede en ince ayrıntıya kadar çalıştık ve 47 farklı daire tipini ortaya çıkardık. 1+1'den 4+1'e kadar farklı fonksiyonları bir araya getirdik” diye konuştu.

Yamanevler, her ihtiyaca cevap verecek

Projede her ihtiyaca cevap verecek konut tiplerinin yer aldığını dile getiren Çetinsaya “Avrupa Konutları'nda sosyal donatılar ve site yönetimi bir standart haline geldi. Ev alacak insanlarda bu güven oluştu, Avrupa Konutları markası 12'inci yılını kutluyor. Projenin yüzde 70'i tamamen peyzaja ayrıldı. 1+1 ve 2+1'lerin olduğu blokları, ticari ünitelere yaklaştırdık. Bu sayede 530 konutluk bölümde ayrı bir sosyal tesis alanı oluşturduk. Kalan 1100 dairelik bölümde ise ağırlıklı olarak 3+1 ve 4+1 konutlar yer alıyor. Burası, büyük ailelerin daha fazla tercihi edeceği alanlar. Burada tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek bir proje üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir daire tipi için 10 gün çalıştığımız oldu

Dev yatırımın tasarımı hakkında da önemli bilgiler aktaran Çetinsaya “Avrupa Konutları markası, Ümraniye'nin kalbinde, Yamanevler metro durağının yanı başında yükseliyor. Sadece mimari çalışmaları bir yıl süren bir projeden bahsediyoruz. Burada milimetrekare hesaplarına varana kadar çalıştık. Bir daire tipini oluşturmak için mimari ekiple 10 gün dahi konuştuğumuz oldu. Burada herkese hitap etmeyi düşündük, Anadolu Yakası'na markamızı taşırken tüm müşterilerimizi mutlu etmek istedik” açıklamasında bulundu.

Anadolu Yakası'nın kalbindeyiz

Avrupa Konutları Yamanevler'in konumu hakkında da konuşan Çetinsaya “Anadolu Yakası'nın en özel bölgesi Ümraniye'deyiz. Haritayı bile açtığınızda Kadıköy'den Beykoz'a kadar alsanız, Anadolu Yakası'nın tam ortasında kalan bir proje. 5 kilometre mesafemizde 3 AVM var, bunlardan birisi sadece 250 metre mesafede. Projenin en büyük özelliklerinden birisi de ulaşım kolaylığı. Projelerin çok fazla prim yapmasındaki en büyük etkenlerden birisi de ulaşım. Yamanevler metro durağı 200 metre, Çakmak metro durağı ise 1 kilometre mesafede. İnsanların araba haricinde bir ulaşım aracından faydalanabiliyor olması çok önemli” dedi.

Gayrimenkule güvenmek gerekiyor

Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörüyle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Çetinsaya “İnsanların gayrimenkul sektörüne mutlaka güven duyması gerekiyor. Son bir yılda dövizin ciddi derece arttığını görüyoruz. Bu rakam aslında yüzde 19 civarında. Gayrimenkuldeki artış ise çok daha fazla. Nitelikli bir projede ev sahibi olduysanız yıllık yüzde 20-25 garanti kazanç cebinizde demektir. Dövizdeki yüksek sıçramaya rağmen gayrimenkul çok daha fazla kazandırıyor. İnsanların gayrimenkul sektörüne güvenmesi gerekiyor, 200 farklı sektörü etkiliyor ve ülke ekonomisinin lokomotifi konumunda. Nitelikli projelerle birlikte insanların geleceğine olumlu adımlar atması gerekiyor” diye konuştu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Grubu'ndan Erciyes'e 5 yıldızlı yatırım!
  • 22.12.2021 13:34

Artaş Grubu'ndan Erciyes'e 5 yıldızlı yatırım!

Kayak sporu denince ülkemizde akla ilk gelen merkezlerden biri olan Kayseri – Er ...

Avrupa Konutları Yamanevler lansmanı yapıldı!
  • 08.08.2017 16:49

Avrupa Konutları Yamanevler lansmanı yapıldı!

Artaş İnşaat'ın Ümraniye'de, 1 milyar 200 milyon lira inşaat maliyetiyle hayata ...

Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Yamanevler'i anlatıyor!
  • 08.08.2017 15:18

Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Yamanevler'i anlatıyor!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, Avrupa Konutları Yamanevler ...

Varol Tezmen, Avrupa Konutları Yamanevler'i anlatıyor!
  • 08.08.2017 15:17

Varol Tezmen, Avrupa Konutları Yamanevler'i anlatıyor!

Avrupa Konutları Satış Koordinatörü Varol Tezmen, Ümraniye'de inşa edilen Avrupa ...

Sabri Paşayiğit, Avrupa Konutları Yamanevler'in mimarisini anlattı!
  • 08.08.2017 15:17

Sabri Paşayiğit, Avrupa Konutları Yamanevler'in mimarisini anlattı!

SPArchitects Kurucusu Sabri Paşayiğit, Artaş İnşaat'ın 1 milyar 200 milyon lira ...