maritbet girişmaritbet
Şanghay'ın adı yetti, konut sektörü hareketlendi!

Şanghay'ın adı yetti, konut sektörü hareketlendi!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Şanghay İşbirliği nedeniyle Çinli yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şanghay İşbirliği Örgütü'ne girebileceğimizi söylemesi Çinli yatırımcının Türkiye'ye ilgisini artırdı. Çinliler, markalı konut projelerini ziyaret etmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) dahil olabileceği iması konut sektöründe kısa sürede etkisini göstermeye başladı. Bugüne kadar Türkiye'nin yabancıya konut satış istatistiklerine hiç girmeyen Çinli konut alıcıları bile özellikle markalı konut projelerini incelemeye başladı. Bu alanda ilk misafirleri Kuzu Grup ağırladı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye'ye yönelik terörist saldırılara rağmen, bu tür atılımların Asya'da karşılık bulacağını söyledi.

ARAPLAR KADAR ZENGİNLER

Kuzu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ŞİÖ'ye girebileceğimizi söylemesiyle Çinli gayrimenkul yatırımcılarının ziyaretlerinin başladığını belirtti. SeaPearl Projesi'ne Çinli bir grubun geldiğini belirten Kuzu, alıcıların Körfez'den gelenler kadar zengin olduğunu söyledi. Kuzu, "Çinlilerin her sektöre ilgileri artıyor. Bize Türkiye'de yatırım düşünen grupların yönetici ya da sahipleri geliyor" diye konuştu. Konut fiyatlarında düşüş olduğuna dair söylentileri de değerlendiren Kuzu, "Sektörü baltalamak için konut fiyatlarında düşüş olduğunun söylenmesine rağmen, markalı konutlarda yatırımcıyı ve ev sahibini zarar ettiren bir durum söz konusu değil. Fiyatı düşenler herhalde mahalle aralarındaki evler" dedi. Gayrimenkul sektörünün, yurtdışı tanıtımlarında ihracat desteği istediğini belirten Özen Kuzu, "2017'de bu mevzuatın yeniden ele alınmasını bekliyoruz. Çünkü yabancı konut yatırımcısında en azından eksiye düşme söz konusu değil. Yabancıya 2015'te 22 bin konut satılmış. Bu rakam 2016'da da aynı seviyelerde" dedi.

SeaPearl'de ilk teslim Temmuz 2017'de

İstanbul'un denize sıfır tek premium projesi olan ve 2.7 milyar dolarlık yatırım değeriyle dikkat çeken SeaPearl Ataköy'de, ilk teslimler 7 ay sonra başlıyor. 217 bin metrekare inşaat, 6 bin 185 metrekare gölet ve 33 bin metrekare de yeşil alana sahip birinci etapta metrekare birim fiyatları ortalama 8 bin dolar. İlk etap teslimlerin Temmuz 2017'de yapılması planlanıyor. 20 katlı 4 blokta 631 üniteden meydana gelen ilk etapta, alanları 88 ila 398 metrekare arasında değişen 1+1'den 4.5+1'e kadar farklılık gösteren konut tipleri yer alıyor. Alıcılara standart ödeme kalıpları yerine kişiye özel ödeme planları hazırlanıyor.

Yabancıya konut satışı ihracat sayılsın

Yabancıya konut satışının ihracat sayılması ve konut alan yabancılara oturum izni verilmesi gibi konuların tartışıldığı bugünlerde sektörün beklediği yasaların olduğunu vurgulayan Kuzu, "Konut alan yabancıların oturma ve vatandaşlık hakkı elde etmesine yönelik çalışmaların hızlanması gerekir. Yabancı yatırımcı bürokratik işlerin uzun sürmesinden dolayı ev almak için 2 kez düşünüyor. Bunun yanında KDV oranlarının bir an önce düşürülmesi ve konut geliştiricileri için standartlar oluşturulması üzerinde çalışmalar yapılmalı. Sektör olarak yabancıya konut satışının ihracat kalemi gibi değerlendirilmesini istiyoruz" dedi.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özen Kuzu: Ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz!
  • 19.12.2022 10:28

Özen Kuzu: Ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz!

Konut kavramına yenilik getiren, farklı mimari tasarımları ile çevre dostu ve ya ...

Portföyüne Sea Pearl'ü ekleyen Nevita, 2.2 milyar TL ciro hedefliyor!
  • 16.09.2021 12:02

Portföyüne Sea Pearl'ü ekleyen Nevita, 2.2 milyar TL ciro hedefliyor!

Nevita, yeni yapılanması Nevita Luxe ile Türkiye’de 1 milyon dolar ve üzeri değe ...

Sea Pearl Ataköy 1,5+1 Sanal Tur Örnek Daire Çekimi
  • 19.08.2021 16:36

Sea Pearl Ataköy 1,5+1 Sanal Tur Örnek Daire Çekimi

Ataköy'de hayata geçirilen Sea Pearl projesi Kuzu Grup tarafından inşa ediliyor. ...

Merak edilmeyi hak eden bir yer!
  • 04.02.2019 15:51

Merak edilmeyi hak eden bir yer!

Ev turu için Sea Pearl Ataköy projesinin 1,5+1 dairesini gezdik. ...

Hangi Proje programında ilk durak Sea Pearl Ataköy!
  • 20.11.2017 17:50

Hangi Proje programında ilk durak Sea Pearl Ataköy!

Emlaktasondakika.com yepyeni bir programla daha karşınızda... Ev almak ve yatırı ...