maritbet girişmaritbet
Sancaktepe, yatırımcıların ilgi odağı oldu!

Sancaktepe, yatırımcıların ilgi odağı oldu!

Anadolu yakasının çiçeği burnundaki yeni ilçesi Sancaktepe, yatırımcıların ilgi odağı oldu. Büyük inşaat firmalarının yanı sıra küçük yatırımcıların rağbet gösterdiği bölgede, arsalar peynir ekmek gibi kapışılıyor

Anadolu yakasının çiçeği burnundaki yeni ilçesi Sancaktepe, yatırımcıların ilgi odağı oldu. Büyük inşaat firmalarının yanı sıra küçük yatırımcıların rağbet gösterdiği bölgede, arsalar peynir ekmek gibi kapışılıyor. Bölgede arsaların metrekare fiyatları 4 bin 500 TL'ye kadar çıkabiliyor. Konut fiyatları ise 100 bin ile 500 bin TL aralığında.

Yaklaşık iki yıl önce ilçe statüsüne kavuşan Sancaktepe, Anadolu yakasının en hızlı gelişen bölgelerinden biri. Samandra, Sarıgazi ve Yenidoğan beldelerinin birleşimden oluşuyor. Güneyinde Kartal, batısında Ataşehir-Ümraniye, kuzeyinde Çekmeköy, doğusunda Pendik'le komşu.
Sancaktepe son yıllarda birbiri ardına yükselen konut projeleri nedeniyle Anadolu yakasının yeni konut merkezi olarak nitelendiriliyor. Öyle ki Sinpaş, Teknik Yapı, Dap Yapı ve Sur Yapı gibi büyük inşaat şirketlerinin yanı sıra irili ufaklı inşaatçıların yer aldığı bölgede yeni yapılan konutların sayısının 5 bin civarında olduğu belirtiliyor.

Bölgenin revaçta olmasının başında ulaşım imkanlarının kolaylığı geliyor. Sabiha Gökçen Havaalanı'na olan bağlantı yolları. TEM Otoyolu-Kartal bağlantı yolu nedeniyle rağbet görüyor. Daha önce kısmı imarın olduğu bölgede, 2010'nun başında yeni imar iznin çıkması nedeniyle talep iyice artmış durumda.
Bölgede son bir yılda emlak fiyatlarının yüzde 40 civarında arttığı belirtiliyor.

Nereler ilgi görüyor?
Sancaktepe'nin Samandra ve Sangazi'yi içine alan bölümü talebin en yoğun olduğu, dolayısıyla emlak piyasası açısından da en harekedi yerler.
Samandra'da Fatih ve Eyüp Sultan mahalleri en rağbet gören yerler arasında. Abdurrahman Gazi ve Osman Gazi mahallelerine de talep var. Sangazi'de ise Emek, Atatürk, Kemal Türkler mahalleleri ilgi görüyor.

Markalı konut projelerinin yoğun olarak bulunduğu bölgede, bu tip konuüara genelde ortanın üstü kesim rağbet gösteriyor. Fiyadar ortalama olarak 150-170 bin TL'den başlayıp 400-500 bin TL'ye kadar çıkıyor. Örneğin, 60-75 metrekare 1+Tlerin satılık fiyatı 175-250 bin, 2+1'lerin 330-350 bin TL aralığında.
Celal Yıldız, talebin yoğun olduğu bu tip konudarın elden çabuk çıkarıldığını, 3+1 ve daha büyük olanlara ise talebin çok fazla olma olması nedeniyle çokça yer verilmediğini belirtiyor.

Fiyatlar ne kadar?
Mahalle aralarında yeni yapılan sıfır ya da ikinci el konutlar ise genelde dar gelirliler tarafından ihtiyaçtan satın alınıyor. Buralarda ise 1+1 konuüara pek rasdanmıyor. Genelde oturanların kalabalık aileler olması nedeniyle daha çok 2+1 ve 3+1'ler ilgi görüyor.
Örneğin, 80-90 metrekare olan 2+1'lerin fiyaü 110-115 bin TL civarında, 100-150 metrekare büyüklükteki 3+1'ler ise 120-140 bin TL'den satılıyor.
Markalılarda 1+1'lerin kiralık fiyatları ise 600-650 TL'den başlıyor. 2+1'lerin ise site içinde olanları 750800, dışındakileri 700-750 TL'den kiraya veriliyor.

3+1'lerin site içine bakanlarının kiralık fiyaü minimum bin TL'den başlıyor. Site dışına bakanlar ise 850-900 TL'ye kiralanabiliyor. Markalı olmayan normal apartman dairelerinde kiralar, 2+1'lerde 500 TL'den başlıyor. 110-120 metrekare büyüklükte olan 3+1'lerde 750 TL'ye kadar çıkıyor.

Arsaların metrekaresi 550 TL'den başlıyor Bölgede ara sokaklardaki dükkanların metrekaresi 2 bin 500 TL'den başlayıp ana caddelerde 5-6 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Dükkan ve mağazalar genelde binaların en alt katına, 75-135 metrekareye olacak şekilde yapılıyor. Sarıgazi'de ofislerin metrekare kiralık fiyatı 20-25 dolar. Metrekare satılık fiyatı ise 2 bin 500-4 bin 500 TL aralığında. Yani 400 metrekare bir ofis kan 700-800 bin TL'den satılabiliyor. Bölgede 350 metrekarenin altındaki arsalann metrekare fiyaü genelde 550 TL'den satılıyor. Müteahhitlerin büyük çaplı arsalann metrekaresini ise 400 TL'den toplandığı ifade ediliyor. Sancaktape'nin en çok talep gören bölümlerinden Sangazi'de arsalann metrekare fiyaü; bin 500 TL'den başlayıp yerine ve konumuna göre 2 bin 500 ile 4 bin 500 TL'ye kadar çıkabiliyor. Revaçta olan diğer bir bölüm, Samandra'da ise konut ve ticaret imarlı arsalann metrekare fiyatı ise bin 500-2 bin TL aralığında.

Bölgede Sinpas'ın gerçekleştirdiği projeler

AQUA CITY 2010:Aqua Ctty 2010, Çekmeköy ile Sancaktepe ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bir konut projesi. Sinpaş GYO tarafından geliştirilen projede yer alan evlerin isimleri; Likya, Karya ve Frigya gibi, Antik Çağ Anadolu'sunda kurulmuş ve yaşamlarını su kenarında sürdürmüş medeniyetlerden alıyor. Her biri göl manzaralı, 56 metrekareden 288 metrekareye kadar 63 farklı daire seçeneği bulunan proje, bin 118 konuttan meydana geliyor.
Aqua City 2010 sosyal ve kültürel aktiviteleri ile dikkat çekiyor. Projede profesyonel spora imkan veren çok amaçlı kapalı spor salonu, Misya klüp içerisinde yer alan ve yaz kış güneşlenme imkanı sunan Skylight'lı kapalı yüzme havuzu, göle karşı spor yaparken zinde bir yaşam sunan fitness salonu ve yarı olimpik yüzme havuzu gibi pek çok sosyal ve sportif yaşam seçeneği bulunuyor.

LAGÜN:Sinpaş GYO'nun Phuket Adası Laguna bölgesindeki doğal Lagünlerden esinlenerek hayata geçirdiği Lagün, Sancaktepe bölgesinde doğa ile iç içe huzurlu bir hayatın kapılarını açıyor.

Lagün projesi, her biri göl manzaralı müstakil villalar, bahçeli ve teras evler olmak üzere büyüklükleri 209 ile 749 metrekare arasında değişen 5 farklı mimaride, 9 farklı büyüklükte ev tipinden oluşuyor.
Biyolojik gölet oluşumu, zengin bitki örtüsü, çevreyi ve doğal yaşamı koruyan yapısıyla diğer konut projelerinden ayrılan projenin 1 ve 2'inci etabı teslim edildi ve yaşam başladı. 3 ve 4'üncü etapta ise teslimler sürüyor.
Lagün Projesindeki biyolojik gölet sisteminin ise dünyada benzeri yok. Biyolojik gölet projesi yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alana sahip.

Kelebekia: Sinpaş Yapı tarafından Sancaktepe'de gerçekleştirilen proje 4 bin metrekare arsa üzerinde toplam 440 konuttan oluşuyor. "Kelebek" figüründen ilham alınarak tasarlanan gölet ve yeşil alanlarıyla doğa ile iç içe bir yaşam sunan Kelebekia Projesinde, tümü gölet manzaralı 440 konut yer alıyor. 70 metre kare ile 163 metre kare arasında değişen farklı büyüklükteki konutlar her ihtiyaca hitap ediyor. 1+1'den 3+1'e kadar farklı seçenekteki dairelerin bulunduğu ve satışa çıktığı günden bu yana büyük ilgi gören Kelebekia projesinin yüzde 75'ine yakınının satışı gerçekleştirildi. Projenin, Ekim 2012'de sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Kelebekia projesinde fiyatlar, konut tiplerine göre 169 bin TL ile ı 387 bin TL arasında değişiyor.;: Sahip olduğu farklı af konsepti ve konumu itibariyle J bölgede niş bir proje olarak ön plana çıkan Kelebekia, 21 bin metrekarelik gölet ve yeşil alanlarıyla doğa ile iç içe bir yaşam sunuyor. Ana konseptten yola çıkarak 4 bin metrekarelik kelebek şeklindeki biyolojik gölet, bir yandan ekolojik yapıyı koruyan çevreci bir özellik taşırken, bir yandan da kelebeğin enerjisini ve pozitifliğini yansıtacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Deniz salyası Anadolu Yakası'nda bazı bölgelerde görülmeye devam ediyor
  • 07.06.2021 17:29

Deniz salyası Anadolu Yakası'nda bazı bölgelerde görülmeye devam ediyor

Marmara Denizi kıyılarını kaplayan ve halk arasında "deniz salyası" olarak da bi ...

Çamlıyaka Konakları tanıtım filmi yayında!
  • 27.09.2018 14:53

Çamlıyaka Konakları tanıtım filmi yayında!

Ege Yapı tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Çamlıyaka Konakları projesinin tan ...

Çamlıyaka Konakları basına tanıtıldı!
  • 27.09.2018 14:38

Çamlıyaka Konakları basına tanıtıldı!

Ege Yapı tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Çamlıyaka Konakları basın toplantı ...

İnanç Kabadayı Çamlıyaka Konakları'nı anlatıyor
  • 27.09.2018 13:18

İnanç Kabadayı Çamlıyaka Konakları'nı anlatıyor

Ege Yapı tarafından Sancaktepe'de hayata geçirilecek Çamlıyaka Konakları'nı şirk ...

Sancaktepe’de pandemi hastanesi havadan görüntülendi
  • 02.05.2020 15:03

Sancaktepe’de pandemi hastanesi havadan görüntülendi

İstanbul Sancaktepe'de inşa edilen bin 5 yataklı pandemi hastanesinde inşaatın s ...

Çamlıyaka Konakları proje galerisi yayında!
  • 27.09.2018 14:48

Çamlıyaka Konakları proje galerisi yayında!

Ege Yapı tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Çamlıyaka Konakları projesinden ka ...