maritbet girişmaritbet
Rekabet Analizi'yle Ataköy dosyasını açıyoruz!

Rekabet Analizi'yle Ataköy dosyasını açıyoruz!

Son dönemde gayrimenkul sektörünün çekim merkezi haline gelen Ataköy'deki konut projelerinde kıyasıya satış süreci yaşanıyor.

Emlaktasondakika.com'un yeni yazı dizisi Rekabet Analizi'nde ilk değerlendirme Ataköy bölgesinde olacak. Son dönemde adından sıkça söz ettiren Ataköy'ün bugünlere geleceği, geçmişinden belliydi. Uzun yıllardır E5 tarafında bir metroya sahip olan Ataköy aksı, yeni ulaşım yatırımlarıyla megakentin merkezi olmaya aday gözüküyor.

Rekabet Analizi kapsamında bölgedeki konut yatırımlarına bakıldığında lokasyonda iki bölüm var. Ataköy'ün sahil bölümü ve E5 bölümünde konut yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Binlerce konutun inşa edildiği bölge çetin bir satış süreci yaşıyor.

Ataköy sahilde bu projeler kıyasıya yarışta

Sea Pearl Ataköy

sea pearl ataköy gece görünüm

Kuzu Grup'un Ataköy sahilde inşa etmekte olduğu Sea Pearl'de inşa ve satış süreci tüm hızıyla devam ediyor. Başta Körfezli olmak üzere yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği projede 1+1'den 5+1'e uzanan konutlar bulunmakta. Teslimlerin Temmuz 2017'de gerçekleştirileceği projede 1400'ün üzerinde daire bulunuyor. Sea Pearl Ataköy'de fiyatlar 840 bin dolar seviyelerinden başlıyor. Proje, 2 milyar 700 milyon dolarlık yatırım büyüklüğüne sahip.

Pruva 34

pruva-34-projesi

Doğa Şehircilik tarafından hayata geçirilen proje 1+1 ile 5+1 arasında değişen konutlardan meydana geliyor. 4+2 daire seçeneklerinin de yer aldığı projede 363 metrekareye kadar ulaşan ev tipleri bulunmakta. 62 bin 373 metrekare arsa üzerinde yükselen projede teslimlerin 2017 yılı sonunda gerçekleştirilmesi bekleniyor. Deniz manzaralı sahip evlerin bulunduğu projede home ofis alanları da yer almakta.

Yalı Ataköy

yali-atakoy

Özyazıcı İnşaat tarafından 72 bin 864 metrekare alanda inşa edilen projede teslimler hemen gerçekleştiriliyor. 512 konutun bulunduğu Yalı Ataköy toplamda 215 bin metrekare inşaat büyüklüğüne sahip. Konutlarla birlikte 78 ticari ünitenin bulunduğu Yalı Ataköy'de tüm ihtiyaçlara cevap verecek sosyal donatı alanları bulunuyor.

E5'teki araç trafiği, konuta yansıdı!

Avrupa Residence&Office Ataköy

avrupa-konutlari-atakoy

Artaş İnşaat'ın Avrupa Konutları markasını Ataköy'e taşıdığı projesinde 165 rezidans daire ve 52 ofis bulunuyor. 350 milyon liralık yatırım değerine sahip olan proje 8 bin 796 metrekare arsada inşa edilirken 60 bin metrekarelik büyüklüğüyle dikkat çekiyor. Konutların 69 ile 103, ofislerin ise 233 ile 321 metrekare arasında farklılık gösterdiği Avrupa Konutları Ataköy'de fiyatlar 725 bin lira seviyelerinden başlıyor.

Route İstanbul

route-istanbul-atakoy-projesi

Özyazıcı İnşaat'ın Ataköy'deki ikinci projesi Route İstanbul'da satışlar sürüyor. Eylül 2018'de teslim edilecek olan projede konutlar 75 metrekare ile 120 metrekare arasında değişiyor. 1+1 ile 2+1 şeklinde tasarlanmış evlerin bulunduğu proje Airport AVM, Dünya Ticaret Merkezi, Fuar Merkezi, Atatürk Havalimanı gibi merkezlere çok yakın bir konumda yükseliyor. Route İstanbul'da fiyatlar 570 bin lira seviyelerinden başlıyor.

Selenium Retro

selenium-retro-atakoy

Aşçıoğlu'nun Ataköy'e attığı ikinci imza Selenium Retro, 394 konuttan meydana geliyor. İki blok şeklinde tasarlanan projede fiyatlar 650 bin lira seviyelerinden başlıyor. LEED Sertifikalı projede teslimler Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek. 8 bin 600 metrekare alana kurulan proje, E5'teki konut yatırımlarının başında geliyor.

Selenium Ataköy

selenium-retro-projesi

Aşçıoğlu'nun Ataköy bölgesine adım attığı ilk projesi Selenium Ataköy'de teslim tarihi yaklaşıyor. 20 bin metrekare alanda 3 blok şeklinde inşa edilen ve 321 daireden meydana gelen projede evler 90 metrekare ile 300 metrekare arasında değişiyor. 2016 yılı içerisinde teslimleri gerçekleştirilecek olan proje 130 milyon dolarlık yatırım değerine sahip. Atatürk Havalimanı ve Ataköy Marina'ya yakınlığıyla öne çıkan proje, Yenibosna metro durağının yanı başında hayat buluyor.

Ataköy Towers

atakoy-towers

Aziz Yapı'nın 11 bin metrekare alanda inşa ettiği Ataköy Towers projesi iki blok şeklinde tasarlandı. Bir bloğu sadece ofis olan projede inşa ve satış süreci devam ediyor. Bölgenin en sessiz projesi olarak nitelendirilebilecek olan Ataköy Towers 68 bin metrekarelik büyüklüğe sahip.

Nef Ataköy 22

nef-atakoy-22

Nef markalı en önemli yatırımlar arasındaki yerini alan Ataköy 22'nin inşasında sona geliniyor. 2017 yılı ortalarında teslimleri gerçekleştirilecek olan projede konutlarla birlikte ofis, alışveriş birimleri ve otel yer alıyor. İçerisinde 1269 konutun yer aldığı Nef Ataköy 22 projesi 420 milyon liralık yatırım büyüklüğüyle bölgenin öne çıkan projeleri arasında yer alıyor. Ataköy 22'de 45 metrekareden başlayan daireler 235 metrekareye kadar çıkıyor.

Ataköy'de ulaşım nasıl?

İstanbul'un en önemli metro hatlarından birisi ve en eskilerinden birisi olan Aksaray-Atatürk Havalimanı metrosu, Ataköy'den geçiyor. Son yıllarda aynı hattın metro durağına yakın metrobüs durağıyla ulaşımın kolaylaştığı Ataköy'de, bugünlerde yeni metro heyecanı yaşanıyor. Ataköy-İkitelli metrosunun ilk durağı, ilçenin göbeğindeki A Plus AVM olacak. Bununla birlikte iki metroya sahip olacak olan Ataköylüler, hatların bağlantı noktalarıyla İstanbul'un tüm noktalarına kolayca ulaşabiliyor.

35 yıllık evler 1 milyon liraya satılıyor

Ataköy denince akla kısım kısım oluşturulan ve tek tip üretilen siteler geliyor. Bölgenin en değerli bölümlerinden 4. Kısım'da 2+1 daireler 1 milyon liraya kadar ulaşırken 3+1 dairelerde fiyatlar 1 milyon 100 bin lira seviyelerini aşıyor. Üstelik binalar yaklaşık olarak 35 yıl önce inşa edildi.

Ataköy Konakları'nda 11 bin liraya kiralık daire

Yaklaşık 10 yıl önce hayata geçirilen Ataköy Konakları, bölgede fiyatların uçmasına neden olan en büyük etken olarak göze çarpıyor. Projede 260 metrekare kiralık 4+1 için belirlenen aylık rakam 11 bin lira. Yine Ataköy Konakları'nda 181 metrekarelik 3+1 dairelerin satış fiyatları 1.1 milyon euro seviyelerinde seyrediyor. Bölgede fiyatların, markalı konut projelerinin tamamlanana kadar artması öngörülüyor.

Ataköy'ün avantajı neler?

Bölge, İstanbul Avrupa Yakası'nda neredeyse tüm ilçelere eşit mesafede yer alıyor. Ataköy'ün en büyük avantajı Atatürk Havalimanı'na komşu olması ve Dünya Ticaret Merkezi, Fuar Alanı, alışveriş merkezleri ve hastane gibi merkezi noktaları birbirine çok yakın noktada toplayabilmesi olarak belirtiliyor.

Yorum

Ataköy bölgesi, şehir merkezinde yaşamak isteyenler için en ideal seçenek olarak gözüküyor. Merkezi noktalara yakınlığı, bu kapsamda Ataköy'ü öne çıkarıyor. Ancak bölgedeki ev fiyatlarının yüksekliği, konut alıcılarını zorluyor. Markalı konut projelerine burada önemli bir rol düşüyor. Ev alacak kişilere cazip ödeme tabloları sunarak, hem bölgedeki konut stoğunu azaltmak hem de satışları yükseltmek için iyi bir formül oalrak gözüküyor. Ağustosla birlikte Emlak Konut GYO ve GYODER kampanyasıyla bölgedeki projelerde satışlar yükseldi. Bölgedeki ofis ve 1+1 konut seçenekleri, yatırım amaçlı ev alacaklar için ideal gözüküyor. 

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Proje Bülteni'nde bu hafta Ataköy'ü masaya yatırdık!
  • 21.10.2016 18:23

Proje Bülteni'nde bu hafta Ataköy'ü masaya yatırdık!

Gayrimenkul ve emlak sektörünün birçok projeyi hayata geçirdiği Ataköy, Avrasya ...

Özen Kuzu'nun gözünden Sea Pearl Ataköy!
  • 19.03.2015 15:32

Özen Kuzu'nun gözünden Sea Pearl Ataköy!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Sea Pearl Ataköy Evleri'nin detayların ...

Ataköy'ün çehresi bu projelerle değişecek!
  • 05.02.2015 16:53

Ataköy'ün çehresi bu projelerle değişecek!

Bakırköy'e bağlı Ataköy bölgesi, son dönemde yeni konut projelerine ev sahipliği ...

Proje Bülteni'nde bu hafta Ataköy'ü masaya yatırdık!
  • 21.10.2016 18:19

Proje Bülteni'nde bu hafta Ataköy'ü masaya yatırdık!

Son dönemin parlayan yıldızı Ataköy, milyarlarca lira değerindeki onlarca projey ...

Rekabet Analizi'yle Ataköy dosyasını açıyoruz!
  • 10.08.2016 17:50

Rekabet Analizi'yle Ataköy dosyasını açıyoruz!

Son dönemde gayrimenkul sektörünün çekim merkezi haline gelen Ataköy'deki konut ...

İstanbul’un gözde semtine milyarca liralık yatırım!
  • 12.05.2014 11:50

İstanbul’un gözde semtine milyarca liralık yatırım!

Ataköy, konumuyla inşaat ve konut sektörüyle birlikte turizmcilerin gözbebeği ha ...