maritbet girişmaritbet
Qent İstinye, Tabanlıoğlu Mimarlık imzasını taşıyor!

Qent İstinye, Tabanlıoğlu Mimarlık imzasını taşıyor!

Tasarımı Tabarılıoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirilen projenin, iç tasarımı ise Porsche Design Studıo tarafından yapılıyor

İstinye - İstanbul Boğaz sırtlarında sadeliği ve çevreye uyumu ile öne çıkan, İstanbul'un, özellikle Boğaz'la bütünleşmiş ev ve yaşam kültürünü referans alan Qent istinye, nitelikli konut ve mimarlık anlayışı ile çağdaş yaşam tarzına uygun özgün bir yapı olarak hayata geçiriliyor. 

Tasarımı Tabarılıoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirilen projenin, iç tasarımı ise Porsche Design Studıo tarafından yapılıyor. 
 
İstinye'de Boğaza karşı, yeşil ile iç içe bir yaşam sunan Qent İstinye, klasik anlayışın "güzel ve yalın" değerlerle birleştiği "müstakil ama birlikte" yaşamanın ayrıcalığını sunuyor.
 
İÇ MİMARI TASARIM 
 
Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirilen projenin, iç tasarımı ise Porsche Design Studio tarafından yapılıyor. Porsche otomobil markasının tüm dünyada efsaneleşmiş ikon modeli Porsche 911'i tasarlayan Profesör Ferdinand Alexander Porsche tarafından 1972 yılında Almanya'da kurulan Porsche Design Studio, Qent İstinye'de fonksiyonel bir estetik anlayış sunuyor. 
 
Boğaz sırtlarında sadeliği ve çevreye uyumu ile öne çıkan, istanbul'un, özellikle Boğazla bütünleşmiş ev ve yaşam kültürünü referans alan Qent İstinye, nitelikli konut ve mimarlık anlayışı ile çağdaş yaşam tarzına uygun özgün bir yapı olarak hayata geçiriliyor.
 
Boğaziçi arka görünüm kurallarına en üst seviyede riayet edilerek tasarlanan Qent istinye, siluetin korunmasını öngören çağdaş bir konut projesi olarak dikkat çekiyor. Dilek Gayrimenkul ve Toya Bigg ortak girişimi olan proje, az katlı, 3 blok şeklinde planlanıyor. 
 
Geniş ve ferah daireler Her blokta 6 daire bulunan Qent istinye'de, 18 birime ek olarak zemin katında 4 bahçeli konutla birlikte toplam 22 daireden oluşuyor. Projede, ferah, yüksek tavanlı, güneş ışığı ve manzaradan optimum yararlanan doğa ile iç içe bir mekan anlayışı sunuluyor. 
 
Geniş açıklıklar sayesinde iç mekanlarda daha fazla gün ışığı ile birlikte daha geniş bir manzara sağlanırken, ışığa daha az gereksinilen ıslak hacimler ise her bloğun sağında ve solunda yer alan konutların birleştiği noktalara yerleştiriliyor. 
 
Boğaz'a ve istinye yokuşuna bakan yönde manzaraya açılan ve saydamlaşan cephelerde, teras ve balkonlara uzanan yaşam alanları konumlandırılıyor. Arazinin konut oluşumuna yönlenen arka tarafında ise yatak odalarının yer aldığı bölümler, daha içe kapalı bir yorumla ele alınıyor.
 
Ağustos 2012'de istinye'de yapımına başlanan Qent istinye'nin Ağustos 2013'te tamamlanması planlanıyor. Toplam 22 konuttan oluşan projede bahçe dubleksi, çatı dubleksi ve 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere normal daire seçenekleri sunuluyor. 
 
Doğanın kalbinde 
 
Teras ve balkonları ile doğanın içinde, Boğazla iç içe olan bu konutlar tamamen açılıp kapanabilir saydam ayırıcılarla esnek bir yapıya sahip. İstendiğinde konutun neredeyse tamamının bir terasa dönüşebileceği Qent istinye'de iç-dış ilişkisi kullanıcının arzusu ve iklim koşullarına uygun olarak düzenlenebiliyor. Balkon ve teraslar her konutun asli bir parçası olarak iç mekanlarla birleşiyor. Malzeme seçimindeki sadelik tüm hatları ile tasarıma yansıyor, iç-dış bütünselliğini destekliyor. 
 
Esnek mekanlar Konutlarda yaşayanların bir araya gelecekleri açık ve kapalı ortak alanlar da yine dışa açık kurgulamanın bir sosyal uzantısı olarak gerçekleşiyor. 3 bloğun üzerine oturduğu bazada aynı zamanda peyzajla birleşen ortak kullanım alanları yaratılıyor, içeride ve dışarıda yaşamanın sınırlarının esnetildiği yaklaşım tüm mekanlara yansıyor. 
 
Yenilikçi bir mimari yaklaşımla tasarlanan Qent istinye, yakın çevresiyle uyumlu olarak kentle ve birbirleri içinde görsel ve fiziksel sürekliliği planlanıyor. ¦ v Esnek yapı sayesinde istenildiğinde daire tamamen bir terasa dönüştürülebiliyor. 
 
HUZURLU YAŞAMIN ADRESİ 
 
Toplam 3 bin 70 metrekare alan üzerinde kurulan Qent İstinye, kişiye özel kapalı otoparkları, misafir otoparkları, sosyal alanları, açık ve kapalı havuzları, giyim, sauna ve buhar odalarıyla konut sakinlerine hem şehrin hem de doğanın içinde huzur dolu bir sosyal yaşam sunuyor. 
 
Projenin Yeri: İstinye 
Konut Seçenekleri: Bahçe dubleksi, çatı dubleksi, normal kat (1+1, 2+1, 3+1, 4+1) 
Fiyat Aralığı: Belirtilmemiş 
Projenin Teslim Tarihi: Ağustos 2013
 
Exclusive Homes

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Qent İstinye projesinin görselleri emlaktasondakika.com'da!
  • 29.11.2012 13:36

Qent İstinye projesinin görselleri emlaktasondakika.com'da!

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Qent İstinye, Dilek Gayrimenkul ve To ...

Qent İstinye, en iyi konut projesi seçildi
  • 16.09.2015 16:56

Qent İstinye, en iyi konut projesi seçildi

Qent İstinye mimarlık dünyasının en büyük buluşmalarından biri olan Cityscape Gl ...

Avrupa'dan İstinye'deki projeye 2 prestijli ödül
  • 15.10.2014 12:06

Avrupa'dan İstinye'deki projeye 2 prestijli ödül

Toya, European Property Awards’ta, “İç mimari tasarım” (Interior Architecture ...

Boğaz’ın çevreci projesi Qent İstinye’de teslimler haziranda
  • 18.05.2014 12:16

Boğaz’ın çevreci projesi Qent İstinye’de teslimler haziranda

Toya Yapı ve Dilek Gayrimenkul ortak girişimi ile Boğaz’la bütünleşmiş Qent İsti ...

Qent İstinye, Haziran’da teslim ediliyor
  • 16.05.2014 14:17

Qent İstinye, Haziran’da teslim ediliyor

Özel zevklerin yeni adresi LEED® for Homes™ adayı Qent İstinye, Haziran’da tesli ...

Qent İstinye’de sunulan akıllı yaşam Leed’e aday
  • 19.02.2014 09:35

Qent İstinye’de sunulan akıllı yaşam Leed’e aday

TOYA Yapı ve Dilek Gayrimenkul ortak girişimi ile İstanbul’un en güzel semtlerin ...