maritbet girişmaritbet
Piyalepaşa İstanbul, MIPIM'de tanıtıldı!

Piyalepaşa İstanbul, MIPIM'de tanıtıldı!

Piyalepaşa İstanbul, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'de görücüye çıktı.

Polat markasının inşaattaki tecrübesini ve gücünü Piyalepaşa İstanbul ile devam ettiren Piyalepaşa Gayrimenkul, konut, rezidans, ofis, otel alışveriş sokağından oluşan projenin detaylarını ve satış rakamlarını açıkladı.

İstanbul'un en eski ve değerli semtlerinden Piyalepaşa bölgesinde 800 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçirilen ve Nisan ayında satışa çıkacak olan projede konutların ilk metrekare satış fiyatları 7 bin 500 ile 8 bin 500 TL arasında değişiyor. 

İstanbul'un merkezinde, Beyoğlu'nun kalbinde hayata geçirilen ve 2018 yılında yaşamın başlaması hedeflenen proje tamamlandığında, Türkiye'nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak. 

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan projenin mimarisi, İki Design Group tarafından yapıldı. Çevreye ve tarihine uygun konseptiyle dikkat çeken Piyalepaşa İstanbul, kademeli cepheleri, geniş saçakları, cumbaları, havuzları ve iç avlu sistemiyle şehre ve semte yakışan nostaljik bir proje olarak tasarlandı.

Piyalepaşa İstanbul

"Piyalepaşa bölgesi ile gönül bağımız var"

Projenin konseptine dikkat çeken Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, "Tarihi, Kaptan-ı Derya Piyale Paşa kadar geçmişe uzanan bu semtte, Polat'ın geçmişi de 25 yıl öncesine dayanıyor. Grubumuz şirketlerinden Ege Seramik'in showroom ve depoları bu bölgedeydi. Dolayısıyla biz de bu semtte yaşayanlar kadar bu semti tanıyoruz ve seviyoruz. Bu semt ile adeta bir gönül bağımız var diyebiliriz. Hayata geçireceğimiz projemizin de bu semtin tarihi dokusunu bozmadan, buraya yakışan bir proje olması gerektiğine gönülden inandık ve çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştirildi. Sonuçta da şehrin tarihine ve silüetine yakışan, unutulmaya yüz tutmuş semt hayatını burada tekrar canlandırmak için harekete geçtik. Nitekim bir semtte bulunması gereken, gerek ticari gerekse sosyal alanların yer aldığı, bakkalı, simitçisi, manavıyla İstanbullular'ın özlemini duyduğu sadelik ve huzur insanlarla buluşturacak bir projeye imza atacağız" dedi.

Bölgede sadece mekansal değil, ekonomik, sosyal ve kültürel bir dönüşüme de öncülük edeceklerinin altını çizen Polat, "60 yıllık Polat tecrübesini Piyalepaşa İstanbul'a yansıtıyor ve İstanbul'un en eski, tarihi ve merkezi semtlerinden Piyalepaşa'da hem İstanbul'un hem de bölgenin ihtiyaç duyduğu bir dönüşüm projesine imza atıyoruz. Piyalepaşa İstanbul'un bir karma kullanım projesi olmasının da avantajıyla bölgenin başta ekonomik olmak üzere her anlamda kalkınmasına da destek olacağız. Bu proje, bu açıdan da bizim için çok kıymetli. Projemiz sadece ayrıcalıklı bir yaşam merkezi değil, avantajlı bir yatırım aracı da olacak. Piyalepaşa İstanbul, hem tasarım hem de kullanım değeriyle fark oluşturacak" dedi.

Piyalepaşa İstanbul

"Piyalepaşa İstanbul" yatay konseptte tasarlandı

Projenin teknik detayları ile ilgili bilgi veren Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel ise, "Projemizi, Beyoğlu'nun en merkezi semtlerinden Piyalepaşa'da 82 dönüm arazi üzerinde hayata geçireceğiz. Projemizde; konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş mağazalarının yer aldığı alışveriş sokağı bulunuyor. Piyalepaşa İstanbul'un en önemli özelliği; yüksek binalar yerine daha çok alçak binaların yer aldığı yatay konseptte tasarlanmasıdır. 190 adet rezidansın yer aldığı rezidans bloğumuz 16 katlı, bölgedeki otel ihtiyacına önemli bir çözüm olacağına inandığımız otelimiz ise 18 katlıdır" dedi. 

Konutların KDV oranı yüzde 1 

Projenin satış rakamlarına değinen Yücel, "Projemizde, 55 metrekareden 207 metrekareye, stüdyodan 4+1'e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 950 konut yer alıyor. Konutlar için ilk metrekare satış fiyatlarımız, 7 bin 500 ile 8 bin 500 TL arasında değişiyor. Sadece kiralamayı hedeflediğimiz toplamda 50 bin metrekarelik ofis alanımız yer alacak. Ofisler için de metrekare kiralama fiyatlarımız ilk etapta 20-25 dolar arasında olacak. Bölgedeki en büyük değişim ve dönüşümü sağlayacak olan, projemizin en önemli alanlarından 550 metre uzunluğundaki alışveriş sokağında ise ulusal ve uluslararası 120 mağaza yer alacak. Projenin ana konseptini oluşturan semt samimiyetini ve sokak atmosferini korumak için özellikle yeme-içme alanlarına daha fazla yer ayırdık. Çevrede benzeri bir toplu alışveriş alanı olmadığı için alışveriş sokağımız bölgede tek olacak. Bu sebeple de burada yer alacak olan markalar açısından ciddi potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Buna bağlı olarak da yıllık ziyaretçi sayısının 9 milyonu bulmasını bekliyoruz" dedi.

Piyalepaşa İstanbul

Konutların yüzde 1 KDV oranı ile satılacağının özellikle altını çizen Yücel, Piyalepaşa İstanbul'un kentsel dönüşüm projesi kapsamında olduğu için alıcılarına yüzde 1 KDV avantajı sunacağını sözlerine ekledi. 

Piyalepaşa İstanbul'un 2 bin 500 metrekareden oluşan kapalı sosyal tesis alanında; fitness salonundan, kapalı basketbol sahasına, kapalı havuzdan çocuk havuzuna, saunadan buhar odasına ve spa hizmetlerine kadar birçok sosyal donatı alanı yer alacak. Ayrıca çocuklar için de ekstra oyun alanları bulunacak. Proje, yüzde 48 yeşil donatı alanı sayesinde de sahiplerine ve kullanıcılarına doğayla buluşma imkanı sunacak. 2 katlı alışveriş sokağında; 9 salonlu sinema kompleksi, zengin fast food üniteleri ve çalışma saatlerinde esneklik sağlayacak şekilde planlanmış farklı gastronomik damaklara hitap eden cafe ve restorantlar yer alacak. Projenin kullanıcılarına ve sahiplerine sunduğu en büyük avantajlardan biri de 3 bin 900 araçlık, 4 katlı otopark olacak. 

Ulaşım açısından da merkezi konumda yer alan Piyalepaşa İstanbul, D-100 karayolu ve çevreyolu bağlantılarına, Dolmabahç ve Kağıthane tünellerine, Çağlayan Adliyesi ve hastanelere yakın konumuyla ön plana çıkıyor. Ayrıca Beyoğlu İstiklal Caddesi, Karaköy, Kabataş, Nişantaşı ve Beşiktaş gibi şehrin merkezi noktalarına sadece birkaç dakika içinde ulaşım imkanı sunacak. 

Çevreci yaklaşımı ile de fark oluşturmayı amaçlayan projenin tamamı kentsel alanlar için geliştirilmiş "Leed Neighborhood Development" (Mahalle Gelişimi), 3 ofis ve otel bloğu için ise 'Leed Green Building' sertifika adayı.

Piyalepaşa İstanbul

Proje künyesi:

Proje yatırımcısı: Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Yatırım ve Ticaret A.Ş

Proje yatırım tutarı: 800 milyon dolar

İnşaat alanı: 440 bin metrekare

Konut alanı: 107 bin metrekare

Konut adedi: 760

Ofis alanı: 50 bin metrekare

Rezidans bloğu - adet: 190

Otel alanı: 34 bin metrekare

Alışveriş alanı-sokağı: 31 bin metrekare

Kapalı sosyal tesis alanı: 2.500 metrekare

Otopark: 3.900 araçlık

Mimarlık ofisi: İki Design Group

Piyalepaşa İstanbul İletişim Bilgileri;

Telefon: (0212) 216 22 30

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı
  • 22.03.2022 15:48

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) ...

Piyalepaşa İstanbul 3+1 Örnek Daire Sanal Tur Çekimi
  • 31.08.2021 13:37

Piyalepaşa İstanbul 3+1 Örnek Daire Sanal Tur Çekimi

Polat güvencesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesinin 3+1 örnek dai ...

Piyalepaşa İstanbul 1+1 Örnek Daire Sanal Tur Çekimi
  • 31.08.2021 13:31

Piyalepaşa İstanbul 1+1 Örnek Daire Sanal Tur Çekimi

Polat güvencesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesinin 1+1 örnek dai ...

Kaan Yücel, Piyalepaşa İstanbul'u ESD'ye anlattı!
  • 05.08.2017 15:40

Kaan Yücel, Piyalepaşa İstanbul'u ESD'ye anlattı!

Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, projenin son detaylarıyla birlik ...

Adnan Polat, Piyalepaşa İstanbul'un 2. etabını anlatıyor!
  • 29.03.2017 13:57

Adnan Polat, Piyalepaşa İstanbul'un 2. etabını anlatıyor!

Polat Holding yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa İstanbul'un 2. etab ...