maritbet girişmaritbet
Paladium Beytepe strese ses yalıtımıyla çözüm buldu

Paladium Beytepe strese ses yalıtımıyla çözüm buldu

Günlük hayatın gürültülerinden uzaklaşıp stresten arınmak isteyenlerin oturacakları evin ses yalıtımına dikkat etmesi önerildi

Bilim insanlarının bu uyarılarını dikkate alan Ankara'nın ilk çevreci konut projesi Paladyum Beytepe'de odalar arasındaki ses izolasyonu 2 katına çıkarıldı

Uzaltaş AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala:“Normal şartlarda odalar arasındaki ses yalıtımı 25 ile 32 desibele kadar engeller. Ama bizim projemizde bu oran 56-60 desibele kadar yükseltilmiştir. Önemli yatırımlar ve arge çalışmaları sonucu yarattığımız daha sessiz ortamlarda, ev sahiplerini strestenuzaklaştırıp sağlıklı yaşam imkanı sunduk”

Bilim insanları, günlük hayatın gürültüsünden uzaklaşarak stressiz bir yaşam sürmek isteyenlerin, oturacakları evlerde ses yalıtımına dikkat etmesi gerektiğini bildirdi. Ankara'nın ilk çevreci konut projesi Paladyum Beytepe'de, bu uyarılar dikkate alınarak, odalar arasındaki ses izolasyonu 2 katına çıkarılıp, daha sakin ve stressiz konutlara imza atıldı.

Modern hayatın insan yaşamını kolaylaştırıcı getirilerinin yanında, gürültü, stres ve çeşitli rahatsızlıkları tetikleyen dış uyarıcılara maruz kalınması gibi birçok götürüsünün olduğunu vurgulayan Uzaltaş AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, şehir hayatının bu handikaplarına konutlarında kullandıkları yüksek ses izolasyonu ile engel olduklarını kaydetti.

Konutlarında kullandıkları izolasyon sayesinde 56-60 desibele kadar sesi engellediklerini belirten Pala, şunları söyledi:

“Gün boyunca şehrin her yerinde gürültünün çeşitli etkilerine maruz kalan modern yaşam insanı, evine gittiğinde gürültünün hissedilmediği, daha huzurlu bir ortam arıyor. Biz de trafikte, yolda, alışverişte şehrin hemen hemen birçok noktasında yaşadığımız gürültüyü evlerde yok etmeye çalıştık. Gürültünün çeşitli sağlık problemlerine yol açtığı gerçeği de düşünülürse insan sağlığını ciddi şekilde düşünerek hareket ettik. Normal konutlarda var olan ses izolasyonu 25 ila 32 desibel arasındaki sesleri engelliyor. Konutlar için öngörülen dünya standartları; minimum 48 desibelden başlıyor, 56 desibele kadar çıkıyor. Biz izolasyonun 2 katını yaptığımız konutlarımızda, değil alt veya üst komşudan gelen sesleri, yan odadaki sesi bile engelledik. Böylece, yanınızdaki odada müzik dinleyen, bilgisayar oyunu oynayan çocuğunuzun gürültüsü, bulunduğunuz odada hissedilmiyor.”
İnsan sağlığı için en ince ayrıntının bile düşünüldüğü özel olarak hazırlanan sistemde yalıtım maliyetinin yüzde 70 arttığını dile getiren Pala, evlerde dışarıdan gelen hiçbir dış etkene maruz kalmadan herkesin kafasını dinleyebileceği, stressiz bir ortam yaratmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Sağlığı nasıl etkiliyor

Şehir hayatının olumsuzluklarının başında yer alan gürültü probleminin insan yaşamında çeşitli sorunlara yol açtığına dikkati çeken Pala, şöyle konuştu:
“Gürültü insan hayatında uyku bozukluğundan tutun da beyinde basınç azalmasına kadar pek çok fiziki soruna yol açıyor. Mesela migreni tetikliyor, dikkat bozukluğuna neden oluyor. Sadece fiziksel de değil psikolojik etkileri de var. Bunlarda çalışma yaşamında kişinin verimliliğini fazlasıyla etkiliyor. Sürekli 32 desibel gürültüye maruz kalmanız durumunda uyku düzeniniz bozuluyor, saldırgan ve sinirli oluyorsunuz. Tüm bu rahatsızlıklar, insan yaşamında büyük olumsuzluklar yaratıyor. Gerek özel hayatı gerekse çalışma hayatını derinden etkileyen bu hususlar neticesinde izolasyon konusu bizim için hayati öneme sahip konuların başında geldi. İnsan hayatının değerli olduğunun altını çizerek, gereken hassasiyeti gösterip konutlarımızda gürültüyü engelledik. Kısaca özetlersem, 2500 watt'lık bir elektrik süpürgesi 76 desibellik bir gürültü yayar. Bizim amacımız maksimum ses gürültü seviyesini otel konforunda bulunan standartlara getirmektir.”

Paladyum Beytepe

Uzaltaş AŞ'nin yürüttüğü, Başkent'in ilk çevreci konut kulesi olan Paladum Beytepe 3 bloktan oluşuyor. A blokta butik iş merkezi, caddeye cepheli B blokta ise 110 metre yüksekliğinde 32 katlı konut kulesi yer alacak. 4 ve 5 katlı C blok ise alçak katlarda oturmak isteyenlere hitap edecek. Projede 110 daire, butik iş merkezinde ise 7 işyeri bulunacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Ses yalıtımı!
  • 16.03.2021 09:57

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Ses yalıtımı!

İZODER Başkanı Levent Gökçe: “Ev alma komşu al atasözünü, günümüze ‘Ses yalıtıml ...

Binalara "desibel" düzenlemesi yapıldı
  • 01.06.2018 10:07

Binalara "desibel" düzenlemesi yapıldı

Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına ...

Ses yalıtımı gürültüden tasarruf sağlıyor
  • 19.03.2018 09:08

Ses yalıtımı gürültüden tasarruf sağlıyor

27 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü çerçevesinde konuyu gündeme taşıy ...

Sessiz bir bina için doğru malzeme ve doğru uygulama gerekiyor
  • 02.10.2017 10:56

Sessiz bir bina için doğru malzeme ve doğru uygulama gerekiyor

GF Hakan Plastik “Binaların Gürültüye Karşı Korunması ve Ses Yalıtımı Yönetmeliğ ...

Gergi tavanların tercih sebeplerinde saklı sırlar!
  • 28.09.2016 12:16

Gergi tavanların tercih sebeplerinde saklı sırlar!

Tavana özel dekorasyon çeşidi olarak bilinen gergi tavanlar şıklıklarıyla göz do ...

Ses yalıtımı yoksa ruhsat da yok!
  • 13.10.2015 10:44

Ses yalıtımı yoksa ruhsat da yok!

İnşaat halindeki ve mevcut tüm binalara, insanların beden ve ruh sağlığının koru ...