maritbet girişmaritbet
One Tower'ın Leed Gold Sertifikası için çalışmaları sürüyor!

One Tower'ın Leed Gold Sertifikası için çalışmaları sürüyor!

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik: “Oran’da yapımı devam eden 48 katlı One Tower Kule konut ve AVM projemiz, sektörde hızla yeniden yapılanan Ankara’ya çevreci özelliği ile de örnek olacak”

Ankara Oran Şehrinde Başkent'i en üst noktadan izleme olanağı sunacak One Tower kule konut ve AVM Projesi, çevreci özelliği ile de kentte hızla ilerleyen inşaat sektörüne öncü olacak.

Ankara'nın köklü firmalarının birlikteliği ile oluşturulan İTO Yatırım, inşa ettiği One Tower kule konut ve AVM projesinde yeşil bina değerlendirme sistemi sertifikası alma yolunda çalışma yapıyor.

Ankara'nın ilk Leed Gold Sertifikası için çalışmaların yürütüldüğü One Tower Projesinde inşaattan çıkan araçların teker temizliğinden, dönüştürülebilir malzemelerin ayrıştırılmasına kadar çok sayıda detay büyük bir ekip tarafından titizlikle takip ediliyor.

Proje ortaklarından Özkan Özçelik, One Tower Projesine başlarken diğer tüm projelerden farklı, artı değerlerle dolu ve ekstra yaşam konforu sağlayacak bir çalışmaya imza atmayı kararlaştırdıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Özellikle metropol kentlerde genel ve özel yaşam kalitesinin azalmaması için hepimize büyük görev düşüyor. Yaklaşık 2 yıl sürecek inşaat süresince çevreye maksimum duyarlı hareket etmemiz, inşaatımız bittiğinde de zaten sıkıntıda olan kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanmamız gerekiyordu. Bu nedenle gelişmiş ülkelerdeki büyük projelerde olduğu gibi biz de leed sertifikası almak için girişimde bulunduk. Oran'da yapımı devam eden 48 katlı One Tower Kule Konut ve AVM Projemiz, sektörde hızla yeniden yapılanan Ankara'ya çevreci özelliği ile de örnek olacak. Çalışmada, çevreye katkı sağlayan ilk sonuçları bile görmek bizleri oldukça mutlu ediyor. “

-Sertifikanın detayları-

Özçelik, akülü araç parkı ve dolum noktası bile düşünülen, sürdürülebilir arazi geliştirme, su kullanımında etkinlik, dönüştürülebilir malzemelerin kullanımı gereken sertifika çalışmalarında, inovasyon ve tasarımın da önemli maddeler arasında yer aldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Enerji verimliliğini artırmak, AVM'de çıkan ısıyı kullanmak, çatıdan binaya gereğinden fazla ısı alınmayacak şekilde tasarım, ortak mahallerde aydınlatmanın gerektiği durumlarda aktif olup, gerekmediği durumlarda azaltılması gibi detaylar, ülkemiz için çok ciddi sorun olan enerji tasarrufuna katkı sağlayacak. Leed Gold Sertifikası, çevrenin korunması kadar iç hava kalitesini de düşünüyor. İç hava kalitesini sağlamak, binanın zehirli duman yayılımını kontrol altında tutmak, doğal havalandırma elde etmek, inşaat sırasında hava kalitesi idaresi, kullanılan yapıştırıcı, boya, döşeme malzemelerin VOC değerleri düşük olanların tercih edilmesi, ısı konforunun ayarlanabilir olması, sigara içilecek alanların belirlenmesi gibi detaylar insan sağlığı açısından büyük önem taşıyor.”

-“Platin zorlanabilir”

Özkan Özçelik, Ankara'nın konutta ilk Leed Gold Sertifikasını alarak,  İTO Yatırım olarak yaşanılabilirlik seviyesi üst düzeyde kentlere ulaşma  hedefine bir adım daha yaklaşacaklarını belirterek, “Sertifika çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Projemiz Gold'un bir üstü olan Platin'e de ulaşabilir” dedi.

-One Tower projesi-

1150 rakımla Ankara'nın en yüksek bölgelerinden Oran'da inşa edilen One Tower, 48 katlı, 185 metre yükseklikte olacak. Projede yer alan 12 ayrı tip ve büyüklükteki 306 residence dairenin anahtar teslimleri Mayıs 2015'te yapılacak.

Mimari tasarımını Tabanlıoğlu Mimarlık'ın yaptığı One Tower'ın sosyal tesislerinde kapalı yüzme havuzu, güneşlenme terasları, vitamin bar, sauna, buhar odası, masaj odası, dinlenme alanı, genel aktivite alanları (lounge, özel davet mekanları, toplantı salonları), çocuk kulübü, fitness, pilates/yoga salonu, squash, tek pota basketbol sahası, masa tenisi, soyunma odaları, bilardo salonu, satranç salonu, dart salonu ve yönetim ofisleri bulunacak.

One Tower'da güvenlik hizmeti, vale hizmeti, concierge hizmetleri (alışveriş desteği, temizlik hizmeti, ilaç tedariği, çiçek gönderimi, kuru temizleme/lostra ve terzi hizmetleri, kurye ile posta gönderimi, sosyal tesis rezervasyon işlemleri, catering/davet organizasyonu, çocuk bakım hizmeti, araç kiralama hizmeti, bilet/otel/tur organizasyon), teknik destek (bakım/onarım) hizmetleri verilecek.

One Tower İletişim Bilgileri;

Web: http://onetower.com.tr/

Telefon: 0312 483 03 03

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...