maritbet girişmaritbet
Ömer Faruk Kavurmacı'dan flaş Koru Florya açıklaması!

Ömer Faruk Kavurmacı'dan flaş Koru Florya açıklaması!

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan 'Ortaklık bozuldu' başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı

Hürriyet Gazetesi'nde çıkan 'Koru Florya'da ortaklık bozuldu' haberiyle ilgili olarak Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, haberle ilgili olarak detaylı bir açıklama yaptı. İşte o açıklamanın detayları;

02 Temmuz 2014 tarihinde, Hürriyet Gazetesi'nde ve ilişkili internet sitelerinde yer alan “Ortaklık bozuldu, kayyum istendi” başlıklı yazı, Koru Florya İş Ortaklığı'nı oluşturan Aydınlı İnşaat, Metal Yapı Konut ve Vizyon Life Firmalarını hedef alarak kasıtlı bir şekilde kamuoyunu yanlış yönlendirme ve doğruları çarpıtma amacı gütmektedir.

Söz konusu haber yapılmadan önce tarafımıza ulaşılarak bilgi istenilse ve doğru bilgiler alınarak hazırlansa idi, objektif bir haber niteliğine sahip olacak ve kamuoyu doğru şekilde bilgilendirilmiş olacaktı. Ancak haber öncesi tarafımızdan bilgi talebinde bulunulmamış olunması sebebi ile işbu Basın Açıklaması vasıtasıyla hakikatlerin kamuoyuna sunulması ve doğruların açıklanması mecburiyeti doğmuştur.

Şöyle ki;

Haberin başlığında yer alan Koru Florya İş Ortaklığı'nın idaresi için kayyum istendi bilgisine ilişkin olarak; Mustafa Keleş ve kardeşlerinin sahibi olduğu Arke İnşaat firması haberde yer aldığı şekilde Koru Florya İş Ortaklığı'nı dava ederek idaresi için kayyum atanması talebinde bulunmuş ise de Arke firmasının İş Ortaklığı'nın idaresi için kayyum atanması talebi Bakırköy 13. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2014/11 E. sayılı dosya ile reddedilmiştir. Aynı şekilde Arke firmasının temsil yetkisine ilişkin tedbir talebi de mahkemece reddedilmiştir.

Hal böyle iken; “Ortaklık bozuldu, Kayyum istendi”  ifadesinin haber başlığına taşınarak algı oluşturulmaya çalışılması hukuki hakikatler karşısında basın meslek etik ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Zira TOKİ'nin mal sahibi, İş Ortaklığımızın da yüklenicisi olduğu Koru Florya Projemiz müşterilerine ve Kamu'ya karşı tüm yükümlülüklerini kurulduğu günden bugüne eksiksiz yerine getirmiştir ve getirmeye de devam etmektedir. Haziran ayında projemizdeki konutlarımızı sahiplerine teslim etmeye başlamış bulunmaktayız. Ortaklığı'na karşı mali ve hukuki yükümlülüklerini yerine getirmeyen Mustafa Keleş ve kardeşlerine ait Arke firmasının Mahkemece reddedilen kayyum atanması talebinin haber başlığına taşınmasını da yanıltıcı ve manipülatif olması dolayısıyla kınamaktayız.

İlaveten; haberde yer alan “Konut sahiplerinin oluru alınmadan AVM alanında proje tadilatı yapıldığı” iddiası hakikate aykırıdır. Zira, Koru Florya, 298 adet konut ve 1 adet ayrı bağımsız birim olan AVM'den oluşan bir proje olup, projeye ilişkin tüm onaylar resmi merciler ve TOKİ'nin onayı ile gerçekleştirilmektedir. Halihazırdaki proje, tüm bağımsız birim sahiplerinin hakları korunarak, yasalara ve mevzuata uygun biçimde gerçekleştirilmiştir; konut alanlarında haberde yer verildiği gibi herhangi bir küçülme olmamıştır.

Haberdeki diğer bir hakikate aykırı iddia ise, Mustafa Keleş, Suat Keleş, Metin Keleş, Hicabı Keleş'in ortakları bulunduğu Arke İnşaat firmasının sahte beyanla ortaklık idaresinden uzaklaştırıldığı iddiasıdır. Mustafa Keleş ve kardeşlerinin sahibi olduğu Arke İnşaat Firması, Koru Florya Projesini gerçekleştiren İş Ortaklığı'na karşı yasalar ve sözleşmeler gereğince yerine getirmesi gereken sermaye koyma ve ilzam yükümlülüklerini yerine getirmemiş ve bu şekilde projenin yapımının ilerlemesini engellemiştir. Bunun üzerine projeden mal edinen 3. Kişilerin haklarının zarara uğratılmaması ve projenin devamının sağlanarak TOKİ nezdindeki itibarın da korunması amacı ile Arke firmasının yapması gereken ödemeler mecburen tarafımızca yapılmış ve Arke aleyhine İstanbul 1. İcra Müdürlüğü nezdinde 2013/19296 E. sayılı dosya ile 5.880.000,00.-TL ve yine aynı icra müdürlüğü nezdinde 2013/19483 E. sayılı dosya ile 7.490.000,00.-TL bedelli olmak üzere toplamda 13.370.000,00.-TL bedelli 2 ayrı icra takibi yapılmıştır.

Aleyhine icra takibi başlatılan ve İş Ortaklığı'na olan sermaye ödeme borcunu yerine getirmekten aciz durumdaki Mustafa Keleş ve kardeşlerine ait İnşaat firması başlatılan icra takiplerinin üzerine tarafımıza karşı saldırgan tavır sergilemeye başlamış ve çeşitli davalar ikame ederek ve anılan haber gibi haberlerin çıkmasını sağlayarak adeta tarafımızdan rövanş almaya çalışmaktadır.

Her ne kadar, Arke firması Proje Müellifi Suat Keleş ve bir konut sahibinin, AVM'nin tadilat projesine ruhsat veren Bakırköy Belediyesi'ne karşı her biri konusu aynı olan iptal davaları açmışlar ise de açılan her bir dava için İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararlarına karşı Bakırköy Belediyesi'nin Bölge İdare Mahkemesine yaptığı itirazlar kabul edilerek her üç dava için de yürütmeyi durdurma kararları kaldırılmıştır. Bu sebeple, haberde yer alan iki davadaki yürütmeyi durdurma kararlarının devam ettiği beyanı da tamamen hakikate aykırıdır.  

Günümüzde mahkeme dosya bilgilerine ulaşılmasının kolaylığı karşısında, objektif bilgi edinme gayesi gütmeden Arke firması avukatının beyanının habere taşınması da haberin sübjektif olarak tek tarafın iddia ve beyanlarına dayalı olarak hazırlandığının ve iddia sahibinin kamuoyunu yanıltma amacı güttüğünün aleni ifadesi ve ikrarıdır.

Bu hususta sahip olduğumuz tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanmaya devam edeceğimizi Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

Koru Florya İş Ortaklığı 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ömer Faruk Kavurmacı kentsel dönüşümü anlatıyor!
  • 06.11.2012 17:09

Ömer Faruk Kavurmacı kentsel dönüşümü anlatıyor!

Koru Florya projesinin yapımcı firmalarından Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı ...

Mustafa Şevki Kavurmacı'dan FETÖ açıklaması!
  • 22.08.2016 16:37

Mustafa Şevki Kavurmacı'dan FETÖ açıklaması!

Aydınlı Grup Onursal Başkanı Mustafa Şevki Kavurmacı, FETÖ soruşturması kapsamın ...

Ömer Faruk Kavurmacı'dan flaş Koru Florya açıklaması!
  • 02.07.2014 17:13

Ömer Faruk Kavurmacı'dan flaş Koru Florya açıklaması!

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Hürriyet Gazetesi'nde ...

KoruFlorya, Emlak Fuarı’nda yatırımcının gözdesi oldu
  • 10.12.2013 13:48

KoruFlorya, Emlak Fuarı’nda yatırımcının gözdesi oldu

KoruFlorya, 5-8 Aralık’ta CNR Expo’da düzenlenen Emlak 2013 Fuarı’nda yerli ve y ...

KoruFlorya Emlak Fuarı’nda ziyaretçilerini bekliyor
  • 03.12.2013 14:59

KoruFlorya Emlak Fuarı’nda ziyaretçilerini bekliyor

KoruFlorya, 5-8 Aralık’ta CNR Expo’da düzenlenecek Emlak 2013 Fuarı’nda 6. Hol g ...

Ömer Faruk Kavurmacı: Planlarımızı yüzde 5 büyümeye göre yaptık!
  • 31.12.2012 14:00

Ömer Faruk Kavurmacı: Planlarımızı yüzde 5 büyümeye göre yaptık!

Aydınlı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, 2013 yılı beklentiler ...