maritbet girişmaritbet
Nissa O2 Residence ne zaman teslim edilecek?

Nissa O2 Residence ne zaman teslim edilecek?

Nissa İnşaat tarafından Bahçeşehir'de hayata geçirilen O2 Residence projesinde yer alan dairelerin 2013 yılının Mart ayında sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Türkmenistan deneyiminin ardından Türkiye'deki ilk yatırımına başlayan Nissa İnşaat, O2 Residence projesinde ince eleyip sık dokuyor. Deprem güvenliğini ilk plana koyan firma 32. katta bile kat bahçeleriyle ‘nefes alan' konutlar yapıyor

Kazakistan, Özbekistan ve özellikle de Türkmenistan'da üstlendiği projelerle gündeme gelen Nissa İnşaat, Avusturyalı ortağı ile Türkiye'deki ilk projesi için oldukça iddialı bir başlangıç yaptı.

2008 yılında İstanbul Bahçeşehir'de aldığı 18 bin 500 metrekarelik arsada Nissa O2 Residence projesine başladıklarını belirten Nissa İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Demiroğlu, Türkmenistan'da inşa ettikleri zorlu fabrika binalarıyla önemli bir deneyim kazandıklarını söyledi.

Bu deneyimlerini O2 Residence projesine aktardıklarını ifade eden Demiroğlu, “Türkmenistan zor bir ülke. Orada her şeye dikkat ediyorlar ve kaliteden ödün veremezsiniz. Türkiye'deki ilk projemiz olmasına rağmen O2 Residence'da da tüm ayrıntısına kadar en iyi şekilde bu deneyimimizi kullanarak projeyi detaylandırdık” dedi. Projenin farklı özellikler taşıdığını anlatan Demiroğlu, kullanılan malzemelerden asla taviz vermediklerini anlatarak, şunları söyledi:

“Genelde inşaat firmaları maliyetlerden kaçarak mimarların taleplerine kısıtlama getirebilir. Ama biz bunu yapmadık. Projemizin mimarı Tuncay Çavdar'ın tüm isteklerini yerine getirdik ve projeyi ona göre planladık. Mesela C50 beton kullanıyoruz. 4 bin 500 olan beton demirini 10 bin 600 tona çıkardık. Biz işimizi iyi yapmak istiyoruz ve maliyetlerden kaçınmıyoruz.”

Depreme dayanıklı

Turgay Demiroğlu, Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğunu ve inşaatların da buna göre yapılması gerektiğini anlatarak, O2 Residence projesini bu gerçeği göz önünde bulundurarak, en yüksek standartlarda inşa ettiklerinin altını çizdi.

Projenin statiğinin İrfan Balioğlu tarafından yapıldığını anlatan Demiroğlu, “Projenin en önemli özelliklerinden biri depreme çok dayanıklı olması. Gerekli tüm raporları aldığımız projede son teknolojilerle depreme dayanıklı bir sistemi uyguluyoruz” diye konuştu. Demiroğlu, bu projede tek amaçlarının kar etmek olmadığını belirterek, “Burada iyi bir şey yapmak istedik. Konut tesliminden sonra da müşteri hizmetlerini eksiksiz olarak vereceğiz. Ayrıca projede 5 yıl boyunca işletmeyi kar kaygısı gütmeden yapacağız” dedi.

32. katta bahçe hayatı

Demiroğlu, Bahçeşehir bölgesinde bu standartlarda bir başka proje daha olmadığını ifade ederek, “Projeyi görenler de bölge standartlarının çok üzerinde nitelendiriyor. Böyle bir proje şehrin merkezinde yapılır diyorlar ama biz burada yaptık” dedi.

Arsa dahil 100 milyon dolar değerindeki projede nefes alan konutlar yaptıklarını anlatan Demiroğlu, projenin dikkat çeken bir başka özelliği olarak tabandan tavana kadar camla kaplı olan ve pencereleri açılabilen dairelerin ayrıca çift cephe sistemiyle 32. katta bile bahçeye çıkma şansı vermesini gösterdi. İkinci cephe sisteminin genelde Avrupa'daki binalarda uygulandığını ve bununla ilgili simülasyonlara devam ettiklerini aktaran Demiroğlu, şöyle devam etti:

"Çift cephe zor bir uygulamadır. Bunu Avusturyalı GIG AG'nin teknolojilerini kullanarak yapacağız. Burada ses ve görüntülerin yansıması önemli. Ayrıca koku unsuru da var. Doğru bir projelendirme yapılmazsa oturanlar için ciddi sıkıntılar doluşabilir. Biz tüm bunlara dikkat ediyoruz. Dairelerdeki açılabilir camlar ve ikinci cepheyle binaya ve içinde oturanlara oksijen veriyoruz.” Bölgeden talep alıyor

Demiroğlu, projede fiyatların 350 bin liradan başladığını açıklayarak, şimdiye kadar yüzde 20'sini sattıkları projenin bölgeden çok fazla talep aldığını söyledi. Kat bahçeleriyle villa konforu sunan projenin villada oturanlardan da ilgi gördüğünü anlatan Demiroğlu , “Villasını satıp projeden daire alanlar oluyor. Verdiğimiz rezidans hizmetleri ve projedeki donatılar tam anlamıyla bir yaşam tarzı sunuyor” dedi.

MART 2013'TE TESLİM

31 Ocak 2011'de temeli atılan Nissa O2 Residence 31 Mart 2013'te tamamlanacak. Çift katmanlı cam cephe sistemiyle dikkat çeken proje 32 katlı ve 134 metre yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek binalarından biri olacak. 4 blokta 105 ile 634 metrekare arasında 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ile penthouse dairelerden oluşan projede 60 farklı tipte 204 konut bulunuyor. Projede 9 bin metrekare peyzaj, 2 bin 500 metrekarelik spor salonu, açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuklar için özel eğitim alanları ve restoranlar gibi ihtiyaçların karşılanabileceği farklı donatılar da yer alacak.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bahçeşehir Nissa O2 Residence'ı sizin için havadan görüntüledik
  • 21.12.2013 14:13

Bahçeşehir Nissa O2 Residence'ı sizin için havadan görüntüledik

Nissa O2 Residence inşaatının ne durumda olduğunu merak ediyorsanız hemen tıklay ...

Nissa O2 Residence projesinin şantiye görüntüleri!
  • 11.02.2013 10:51

Nissa O2 Residence projesinin şantiye görüntüleri!

Nissa O2 projesinin son durumunu emlaktasondakika.com ekibi olarak helikopterden ...

Nissa O2 projesinin en yeni helikopter görüntüsü!
  • 26.07.2012 15:37

Nissa O2 projesinin en yeni helikopter görüntüsü!

Nissa O2 projesinin en son halini emlaktasondakika.com ekibi olarak havadan görü ...

Nissa İnşaat, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı dönüştürecek
  • 04.03.2014 11:11

Nissa İnşaat, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı dönüştürecek

Avusturya- Türk ortak işbirliği ile kurulan Nissa İnşaat, ilk projesi Nissa O2 R ...

Nissa O2 Residence’ta 21 milyon TL’lik satış
  • 11.02.2014 11:01

Nissa O2 Residence’ta 21 milyon TL’lik satış

Nissa İnşaat, gayrimenkul sektörünün durgun olduğu bu dönemde, Birleşik Arap Emi ...

Nissa İnşaat, 2014’de Beşiktaş’ta proje yapacak
  • 16.12.2013 11:29

Nissa İnşaat, 2014’de Beşiktaş’ta proje yapacak

Bahçeşehir’de hataya geçirdiği Nissa O2 Residence projesini Haziran 2014’te tama ...