maritbet girişmaritbet
NEF'ten Brooklyn'e 124 milyon dolarlık yeni proje!

NEF'ten Brooklyn'e 124 milyon dolarlık yeni proje!

Nef’in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Brooklyn’de 124 milyon dolarlık yatırıma hazırlandıklarını duyurdu.

Nef Global, Londra'daki Nef Brentford projesinin ardından Nef Brooklyn'i hayata geçirmek için kolları sıvadı. Sözleşmesi imzalanan proje için Türkiye'ye gelen Nef Brooklyn'in iş ortakları Level One Holding, Astor, Halstead Property ve Realty Within Reach, Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur ile birlikte projeyi anlattı. Sektörde uluslararası bir marka olmadığını söyleyen Timur, "Aslında çok büyük bir potansiyelimiz var ama uluslararası markamız yok. Hedefimiz sektörün küresel markası olmak" dedi. Gayrimenkul sektörünün küresel büyüklüğü ile ilgili rakamsal karşılaştırmalarda bulunan Timur, şunları paylaştı: "Dünyanın altın rezervi 7.6 trilyon dolar, petrolü 114 trilyon dolar, otel sektörü 550 milyar dolar, finansal enstrümanların değeri 105 trilyon dolar, global gayrimenkullerin değeri ise 220 trilyon dolar. Bu potansiyelden Türk firmalarının pay alması gerek."

200 FİRMADAN TEKLİF GELDİ

Ocakta Nef Global'i kurduklarında 3 kişilik kadro ile yurtdışında 62 firma ile masaya oturduklarına dikkat çeken Timur, "Şu anda bu rakam 200'ün üzerinde. Hedefimiz 2023'te 10 ayrı metropolde olmak" dedi. Türkiye'nin kalkınması için en değerli şeyin fikir ihracatı olduğunu vurgulayan Timur, "Biz bu ortaklığı sadece fikri hakkımız ve patentimizle herhangi bir özkaynak koymadan gerçekleştiriyoruz. Ve bu ihracatta ithal girdi de yok. Çoğunluğu yabancılara satılacak Nef Brooklyn'de Foldhome konseptini veriyoruz ve ülkemize döviz getiriyoruz" diye konuştu.

MODELIN PATENTI BIZE AİT

Amerika'da ve Avrupa'da olmayan ve Nef'te ve Türkiye'de 'Foldhome' gibi bir fikir olduğuna dikkat çeken Timur, "Evet, Amerika'da da Avrupa'da da sosyal tesis var. Ama bizim ürün, evinize oda ekleyip evinizi büyütüyor. Patenti bize ait. Evinizi istediğiniz şekilde 24 alternatifle şekle sokuyoruz" dedi.

124 MILYON DOLARLIK YATIRIM

NEF Global Genel Müdürü Kahraman Yiğit, "Birkaç ay içerisinde lansmanını gerçekleştireceğiz. Arsa bin 800 metrekare. 107 konut, 14 bin metrekare inşaat alanı olacak. Zemin katında ticari alanlar geliştiriyoruz. Metrekare satış fiyatı 14 bin dolardan başlayacak. Stüdyodan 4+1'e kadar değişecek konutların fiyatı ise 650 bin, 4.5 milyon dolar arası. Toplam hasılat hedefi 210 milyon dolar. Toplam yatırım tutarı ise 124 milyon dolar" dedi. Level One Holdings CEO'su Shlomi Avdoo,"Kiralama metrekare fiyatını 500 dolar öngördük. Bizim bölgede, fiyatımızın yüzde 50 üzerinde örnekler var" dedi. Halstead Property Development Marketing Başkan Yardımcısı Brendon Aguayo ise "Proje Barclays Center'a 4 blok uzaklıkta. Brooklyn'de 4. cadde en hızlı gelişen bulvar" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"
  • 22.06.2022 10:56

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Metin Öztürk, yönetim kurulu sözcüsü Rıza ...

 Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!
  • 30.12.2021 11:43

Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!

Sektöre “markalı arsa’ ile yeni bir nefes getiren Nef, 2022’nin ilk fırsatı için ...

Galatasaray'da Erden Timur depremi!
  • 18.12.2021 11:32

Galatasaray'da Erden Timur depremi!

45 gün önce hem başkan danışmanlığını hem de Emlak AŞ’deki görevini bıraktı. Gal ...

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor
  • 30.09.2021 16:51

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor

Nef, sanatın farkındalık gücünü, sanatçı Sıtkı Kösemen’in sergisinde bir kez dah ...

"Nef İsmini koyarken global bir marka olmayı düşündük"
  • 01.11.2018 17:00

"Nef İsmini koyarken global bir marka olmayı düşündük"

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur Nef Global'in ilk projesi Nef Brentford L ...