maritbet girişmaritbet
Nef, 300 milyon Euro'luk Ege kasabası kuruyor

Nef, 300 milyon Euro'luk Ege kasabası kuruyor

Gayrimenkul şirketi Nef, Türkiye'de İstanbul dışındaki ilk yatırımını Bodrum’a yapıyor.

300 milyon Euro'luk değere sahip Nef Yalıkavak'ta yer alacak otelin işletmesini Singapur merkezli lüks otel zinciri ‘Banyan Tree' yapacak. Erden Timur projeleri ile bir sahil kasabası kuracaklarını dile getirdi.

2010 yılında kurulan gayrimenkul şirketi Nef, İstanbul'dan sonra ikinci adres olarak Bodrum'u geçti. Geçen yılı 1.3 milyar lira ciro ile kapatan şirket bu yıl 1.9 milyarlık yatırım planlıyor. Nef'in yeni yatırımlarından biri de Nef Yalıkavak. Şirket, Kasım 2015'te 60 milyon Euro'ya satın aldığı 116 dönüm alanda yazlık projesi inşa edecek. Projede yer alacak oteli ise Singapur merkezli ultra lüks otel zinciri Banyan Tree iletecek. Banyan markası Avrupa'daki ilk otelini Bodrum'da açmış olacak. Kaba inşaatı bitme aşamasına gelen projede teslimlerin 2018 yazında yapılması planlanıyor. Nef Yalıkavak projesinde 389 adet villa ve rezidans bulunacak. 30 adet rezidansın işletmesi Banyan Tree'ye ait olacak. 70 odalı Banyan Tree Oteli 2019 yazında açılacak.

‘YAZLIK GİBİ YAZLIK'

Nef'in davetlisi olarak gittiğimiz Maldivler'deki Banyan Tree Vabbinfaru Oteli'nde bir araya geldiğimiz Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Nef Yalıkavak projesini bir Ege kasabası olarak tasarladıklarını söyledi. Proje değerinin 300 milyon Euro olduğunu dile getiren Timur, “Yazlık gibi bir yazlık yapacağız. Proje'nin 12 ay canlı ve açık tutulması için hem yetişkinler hem de çocuklar için spor okulları ve çeşitli yaz kampları yer alacak. Mimaride Ege unsurları ağırlık kazanacak. Projenin mimari uluslararası bir yarışma sonucu belirlendi. Kemer Country'nin de mimari olan Torti Gallas'ın tasarladığı proje, Ege Denizi'nin güzelliği ile lüks ve konforu bir araya getirecek. Civar köylerden gıda ürünlerini proje sakinlerine getireceğiz ve köy kent ilişkisine katkı sağlayacağız. Sabah erken saatte iskeleye yanaşan balıkçılardan taze balıklar alınacak” dedi. Projede rezidans ve villaların metrekare satış fiyatının 3 bin 750 Euro ile 4 bin 500 Euro arasında değişeceğini dile getiren Erden Timur, “En küçük bağımsız birim 89 metrekare olacak ve fiyatı 365 bin Euro'dan başlayacak, en yüksek fiyat 1.3 milyon Euro olacak” dedi. Timur, 359 bağımsız birimin 120 adetinin satışını şimdiden kendi müşterilerine gerçekleştirdiklerini ifade etti.

BODRUM'DA AL, MALDİVLER'DE KAL

Banyan Tree müşterilerine sunulan avantajlardan bahseden Timur, “Rezidans alan yatırımcı, her yıl belirli bir süre Bodrum'da kalıp, diğer zamanlarda konutunu Banyan Tree'nin işletmesine verebiliyor ve gelir elde ediyor. Dilerse Bodrum yerine, bu hakkını Banyan Tree'nin bulunduğu Tayland, Vietnam, Meksika, Maldivler gibi 40'ı aşkın noktada kalarak da değerlendirebiliyor” dedi.

ZOR DÖNEMDE İKNA ETTİK

Erden Timur, Türkiye zor bir dönemde geçerken Banyan Tree'yi ikna ettiklerini belirterek, 15 Temmuz'dan 6 gün sonra Singapur'da Banyan ile görüştüklerini anlaşmayı ise ekim ayı içerisinde yaptıklarını söyledi. Timur,  Banyan Tree'nin Asya, Amerika, Afrika ve Orta Doğu'da 28 farklı ülkede, 40'ı aşkın otel ve tatil köyü ile hizmet verdiğini kaydederek, otellerde ağırlıklı olarak Asyalı zengin turistlerin ağırlandığını, Bodrum'da Asyalı Çinli zenginleri çekmeyi hedeflediklerini vurguladı. 

3.700 KONUT TESLİM EDECEK

Yeni projeleri hakkında bilgi veren Erden Timur, “Bu yıl İstanbul'da Bayramoğlu, Kandilli ve Basın Exspress'te projemiz olacak. Bodrum Gölköy'de 100 milyon Euro değerinde projemiz var. Geçen yıl Nef olarak 2 bin 200 konut teslim ettik. Bu yıl 3 bin 700 konutluk teslimat hedefliyoruz” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!
  • 30.12.2021 11:43

Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!

Sektöre “markalı arsa’ ile yeni bir nefes getiren Nef, 2022’nin ilk fırsatı için ...

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor
  • 30.09.2021 16:51

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor

Nef, sanatın farkındalık gücünü, sanatçı Sıtkı Kösemen’in sergisinde bir kez dah ...

Nef Garantili Kira Desteği nedir?
  • 13.12.2017 16:40

Nef Garantili Kira Desteği nedir?

Nef tarafından açık artırmayla satılacak olan dükkanlar için Garantili Kira Dest ...

Murat Özyeğin, RE360'a katıldı!
  • 06.12.2017 11:58

Murat Özyeğin, RE360'a katıldı!

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması R ...

FC Barcelona’nın yeni sponsoru Nef!
  • 18.05.2017 10:26

FC Barcelona’nın yeni sponsoru Nef!

Türkiye’nin lider gayrimenkul firması Nef, FC Barcelona ile 3 yıllık sponsorluk ...