maritbet girişmaritbet
Müstakil Ne Demek? Müstakil Ev, Parsel Nedir?

Müstakil Ne Demek? Müstakil Ev, Parsel Nedir?

Müstakil kelimesinin ne demek olduğunu, müstakil ev ve parselle alakalı detaylı bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz

Müstakil ne demek sorusuyla birlikte müstakil ev, müstakil parsel terimleri son dönemde sıklıkla hayatımızda karşımıza çıkıyor. Müstakil, kelime anlamı olarak bağımsız şeklinde karşılık buluyor. Özellikle pandemi sonrasında hayatımızda müstakil kelimesinin sıklığı daha da artış durumda. Müstakil ev tasarımları, özellikle çocuklu ailelerin fazlasıyla tercih ettiği yapı modeli olarak biliniyor.

Müstakil Ev Nedir

Müstakil ev, sıralı ve üst üste katların yer almadığı, çoğunlukla kendi içinde iki ya da üç kattan oluşan yapı modelidir. Dubleks ya da tripleks modelinde tasarıma sahip olabilen müstakil evler, kendilerine ait bahçeleri, oyun alanları, otoparkları ve müştemilat alanlarıyla da biliniyor. Müstakil evlerin genel itibariyle inşa edilme tarzı, arsa üzerine sıfırdan inşa ediliyor. Müstakil ev, sahip olduğu özellikler sebebiyle normal tasarımlı bir daireden daha yüksek ücretlerden satılıyor.

Müstakil Parsel Nedir

Müstakil parselleri, müstakil tapular gösterir. Müstakil tapu, gerçek ya da tüzel kişiler olmakla birlikte şirket ya da kamu kuruluşları olabiliyor. Hisseli tapu da ise durum biraz değişiyor. Burada ortakların payları ve sayıları gösterildiği için bu model, bağımsız bir tapu modeli olmuyor. Müstakil tapu, müstakil parselleri gösteren evrak olarak biliniyor.

Müstakil Ev Projeleri İstanbul

Müstakil ev projeleri, İstanbul başta olmak üzere tüm şehirlerde hayata geçirilebiliyor. Müstakil tasarıma sahip olan villalar genellikle geniş bir bahçe içerisinde, bağımsız kullanım alanına sahip modelde inşa ediliyor. Yan yana bahçeler içerisine inşa edilen villaları da müstakil ev konseptinde değerlendirmek gerekiyor. İstanbul'da müstakil ev diyebileceğimiz projeler genellikle Büyükçekmece, Silivri, Çekmeköy, Kurtköy, Beykoz, Riva gibi bölgelerde inşa ediliyor. Müstakil ev projelerinde doğayla iç içe yaşama imkanı sunuluyor. İstanbul'da arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin yüksekliği sebebiyle müstakil ev fiyatları genelde normal konutlara göre çok yüksek seviyede seyrediyor.

Yorumlar

  1. Ahmet Aydogdu  Avatar imageAhmet Aydogdu says:

    Merhabalar Yukarida goruken evin maliyeti nedir bende bu tarz ev yaptirmak istiyorum Bilginize sunulur Ahmet Aydogdu

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Müstakil Ne Demek? Müstakil Ev, Parsel Nedir?
  • 20.02.2021 09:17

Müstakil Ne Demek? Müstakil Ev, Parsel Nedir?

Müstakil kelimesinin ne demek olduğunu, müstakil ev ve parselle alakalı detaylı ...