maritbet girişmaritbet
Mintek Yapı, yeni projesini nerede yapacak?

Mintek Yapı, yeni projesini nerede yapacak?

Beylikdüzü'ndeki New Residence'a devam eden Mihtek Yapı, yeni projelerini İstanbul’da nerede yapacak?

Beylikdüzü'ndeki New Residence'a devam eden Mihtek Yapı, sonraki projelerini Şerifali'de gerçekleştirecek. Yeni projeleri hakkında bilgi veren Mintek Yapı Yönetim Kurulu Başkam Hüseyin Ekşi, "Şerifali'de 2 ayrı projemiz var. Birinde 60 daire yapıyoruz, birinde 40 daire. 60 dairenin planları akmaya başladı hatta. Onu Eylül'e yetiştireceğiz. Öbürü bir dahaki seneye sarkacak. Güzel bir bina yapıyoruz, rezidans olacak.

Finans merkezine yakın bir yerde. Orada da yatırımcıyı hedefliyoruz. Çünkü finans merkezinin inşaatı başladı. Oraya taşınmak isteyenler olacak, bekarlar olacak. Ruhsatı eylüle yetiştirirsek eylül gibi oradaki projeyi de satışa çıkaracağız. Beylikdüzü'nde de arsa arıyoruz. Bir iki tane yerle görüşüyoruz ama attığımız bir imza yok. Beylikdüzü satışı kapattığımız bir yer; burası kendi kendini çeviriyor artık. Öyleyse başka projelere bakacağız."

Ekşi, Şerifali'deki projelerindeki metrekare fiyatlarıyla ilgili kesin bir şey söylememekle beraber, bölgedeki ortalama fiyatlara yakın olacağını belirtiyor. Ekşi, "Şerifali'de 2.200-2.700 TL civarında fiyatlar. Bizim fiyatlarımız öyle mi olur, daha mı yüksek olur, bilmiyorum.
Biraz daha yukarılardaki semtlere çıktığımız zaman, ' Dudullu taraflarına yaklaştığımız zaman. 2.000 TL'nin alanda fiyat yok.

Bizim de hedefimiz herhalde o aralıklarda olur. Çıkışta 2 bin TL diye çıkarız ama belli olmaz. Belki binayı komple birisine satarız. Yabancı yatırımcılardan öyle talepler de geliyor. Direk yabancılarla görüşmüyoruz ama arada bu işi yapan firmalar var. Devamlı arıyorlar." diyor.

NewResidence yüzde 30 prim yaptı

Ekşi, Beylikdüzü'nde inşaatı devam eden New Residence'da kaba inşaat'ın yüzde 40'mın tamamlandığım belirtiyor. 2012'de teslim edilmesi planlanan projenin ilk satışa çıktığında, metrekare fiyatının ortalama 1.200 TL olduğunu belirten Ekşi, ellerinde kalan dairelerin metrekare fiyatlarının 1.600 TL'ye yaklaştığını söylüyor. Ekşi hızlı bir satışla başladıklarım belirterek, "15 günde imzaladığımız sözleşme 70'i geçmiştir. Şu anda da 180 küsur satışımız var" diyor ve ekliyor: "Şu anda projemiz yüzde 30 kadar prim yaptı. Bittiği zaman da yüzde 60'lan geçeceğini düşünüyorum. Bizim projemiz beğeniliyor. Planlar da güzel; çok büyük olmayan, kullanışlı daireler...
O yüzden satışımız kesilmedi, sürekli devam etti."

New Residence'ta büyüklükleri 49-124 metrekare arasında değişen daireler yarımda, 94 metrekare dubleks daireler de bulunuyor. 43 dükkandan oluşan çarşıdaki dükkanları satmayı düşünmediklerini belirten Ekşi, "Çarşı 3 katlı. Belki iyi bir yatırıma bulursak, hepsini birden satmayı düşünebiliriz. Ama şu anda tamamen bir çarşı mantığıyla, tek bir yerde kiralama yapmayı düşünüyoruz. En mantıklısı o" şeklinde konuşuyor.

New Residence iletişim bilgileri

Web: www.newresidence.net

E-posta:[email protected]

Tel: 0212 854 0 639

  • Etiketler:

Yorum Yaz