maritbet girişmaritbet
Markalı konutta rekabet Anadolu'ya taşındı

Markalı konutta rekabet Anadolu'ya taşındı

Markalı konut firmaları istanbul'da yaptıkları projelerin ardından gözünü Anadolu illerine dikti

Markalı konut firmaları istanbul'da yaptıkları projelerin ardından gözünü Anadolu illerine dikti. Birçok firma özellikle Ankara, İzmir başta olmak üzere gelişmiş illerde büyük konut ve karma projeler yapmaya başladı.

Markalı konutta rekabet Anadolu'ya kaydı. İstanbul'da son 7-8 yıldır yaşanan konut sektöründeki değişimin başaktörü olan markalı konut üreticileri özellikle Ankara, İzmir basta olmak üzere Anadolu'nun büyük ve sanayileşmiş illerinde büyük projeler yapmaya başladı.

Anadolu illerinde yapılan projeler sadece konutla sınırlı kalmazken, ofis, rezidans, AVM'den oluşan karma projeleri de kapsıyor. Markalı konut üreticilerinin Anadolu illerinde yaptığı projelerden bazıları şöyle: Yeni gözde Bursa Tekstil sektörünün önde gelen firmalarından Eroğlu gayrimenkul sektöründe de iddialı büyürken bu başarısını Anadolu'ya taşımaya hazırlanıyor.

Eroğlu İnşaat, İstanbul dışındaki ilk konut projesini 160 milyon liralık yatırımla Bursa'ya yapıyor. Eroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Bursa'da inşa ettikleri Harmony Towers'ın 42 bin 663 metrekarelik bir arazi üzerinde inşa edileceğini söyledi. İstanbul'da büyük projelere imza atan Torunlar İnşaat da Bursa'da proje yapan firmaların arasında yer alıyor. Bursa'da Zafer Plazı ve Koruhark AVM'yi inşa eden Torunlar, üç etaplık konut projesi olan Korupark'ı hayata geçiriyor. Bursa'ya yönelen bir diğer firma da İlbak Holding bünyesinde yer alan ML Yapı İstanbul'da gerçekleştirdiği ilk projesi olan Newada'yla sektörde iddiasını ortaya koyan ML Yapı Bursa'nın en yüksek binası olması beklenen Nilüfer Projesi'ni gerçekleştirmeyi planlıyor.

Antep'e 1. 2 milyar dolarlık proje

İstanbul'da birbirinden farklı konseptte projeler yapan Sinpaş, Gaziantep'te 1. 2 milyar dolarlık yatırımla Antepia Sinpaş'ın yapımına geçtiğimiz yıl başlamıştı. Sinpaş'ın İstanbul dışındaki ilk projesi olan Antepia 3 bin 467 konuttan oluşurken bölgenin de en büyük konut projesi durumunda. Bölge halkını modern ve farklı bir projeyle tanıştıran Antepia'ya olan ilgi ise büyük. Firmalar İzmir'de rekabete başlıyor Markalı konut üreticilerinin son dönemde yoğun ilgi gösterdiği illerden birisi İzmir.

Akşan Yapı, Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle birlikte İzmir'e iddialı bir proje ile giriş yapıyor. Aksan yapı inşasını sürdürdüğü 35. Sokak Projesi 555 konuttan oluşuyor. İzmir'de bir çok proje yapan Soyak da 3. projesini hayata geçiriyor. Bu projelerin yanı sıra İş GYO, Tekfen-Ozile Sur Yapı Yapı ve Torunlar ortak bir takım projeler gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Ankara'ya karma proje: Next Level Sektörün oyuncularının faaliyet gösterdiği bir diğer il de başkent Ankara. İstanbul'da birçok karma proje yapan Pasifik İnşaat, Ankara'nın ofis, rezidans ve alışveriş merkezi (AVM) özellikli ilk karma kullanımlı projesi Next Level'ı hayata geçiriyor.

Türkiye Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2022’nin ilk 6 ayında markalı konut aramalarında rekor artış!
  • 26.07.2022 13:59

2022’nin ilk 6 ayında markalı konut aramalarında rekor artış!

Güncel Proje Bilgileri verilerine göre 2022'nin ilk 6 aylık bölümünde markalı ko ...

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!
  • 01.09.2021 14:43

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verilerine göre bu dönemde İzmir, Muğla ve İ ...

Güncel Proje Bilgileri 2021 ilk yarı verileri yayında!
  • 23.08.2021 16:08

Güncel Proje Bilgileri 2021 ilk yarı verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ocak-Haziran 2021 dönemine ait verilerini yayınladı. Bu s ...

Next Level Çayyolu basın lansmanı yapıldı
  • 04.05.2016 17:41

Next Level Çayyolu basın lansmanı yapıldı

Pasifik İnşaat projesi olan Next Level Çayyolu, 429 konut ile 6 mağazadan meydan ...

NEXT LEVEL
  • 12.12.2011 13:38

NEXT LEVEL

Pasifik İnşaat Next Level projesini hayata geçiriyor. ...