maritbet girişmaritbet
Marinera Çeşme basına tanıtıldı

Marinera Çeşme basına tanıtıldı

İzmir'deki ikinci projesini hayata geçiren ve 2019 yılında tamamlanması öngörülen Marinera Çeşme'de satışlar başladı.

Nuhoğlu, Marinera Çeşme'nin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında, Yenitepe İzmir'den sonra İzmir'deki ikinci projelerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

İzmir'in göz bebeği Çeşme'deki bu araziyi ilk gördüklerinde hem lokasyondan hem yeşilden hem de denizle iç içe olmasından çok etkilendiklerine işaret eden Nuhoğlu, bu aşamada bölgenin doğal yapısını, yeşilini mavisini koruyan ve yatay olarak gelişen bir proje yapmanın kendileri için önemli olduğunu anlattı.

Nuhoğlu, mimarlarıyla düşüncelerini paylaştıklarını ve mimarlarının değerli çizgilerini Nuhoğlu İnşaat kalitesiyle harmanladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Burada daire alacak olanlar, sadece lokasyonu mükemmel, kalitesiyle fark sunan bir eve sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda yeşille mavinin buluştuğu ayrıcalıklı bir yaşam tarzına sahip olacak. Marinera Çeşme ile Çeşme artık sadece yazın değil, dört mevsim yaşanacak bir bölge olacak. Marinera Çeşme, İzmir-İstanbul otobanı ile sadece hava yoluyla değil karayoluyla gelenlerin de 3,5 saat gibi kısa bir sürede ulaşacakları ikinci evleri haline gelecek." 

Nuhoğlu, 2019 yılında tamamlanması öngörülen Marinera Çeşme'de satışların başladığı bilgisini verdi.

"Türkiye'de arsa maliyetleri çok yüksek"

Her projenin olmasa da iyi projelerin hızlıca satıldığına dikkati çeken Nuhoğlu, "Türkiye'de arsa maliyetleri çok yüksek. Konut fiyatlarının yüksek olmasının da nedeni arsa fiyatlarının yüksekliği. Melek konut da bu rayiçleri çok yukarı çıkartıyor." yorumunu yaptı. 

Nuhoğlu, toplumun tüm kesimlerinin alım yapabilecekleri projeler geliştirilmesinin önemine değinerek, "Şu anda en rahat satılan konutların metrekaresi 2 bin-2 bin 500 lira bandında. Arsayı ucuza mal ettiğiniz zaman bin 500-2 bin lira bandında konut üretebiliyorsun. Metrekaresi bu fiyatlarda olan her konut toplumun tüm kesimine hitap eder. Biz de bu alanda olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Gayrimenkul sertifikası için bakanlıkların ilgili birimleriyle görüşüyoruz"

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Nuhoğlu, gayrimenkul sertifikasına yönelik bir soruya ilişkin, "Bakanlığın yaptığı bu çalışma grubu içerisinde biz de sektörün sivil insiyatifleri olarak yer aldık. Şu anda daha çok kamu-özel sektörün birlikte yürüttüğü projelerde bunu hayata geçiriyorlar. Biz özellikle özel sektörün kendi marifetiyle organize ettiği projelerin de bu alana alınması konusunda bir düzenleme yapılmasını talep ettik. Şu an itibarıyla bu yapılmış değil." ifadelerini kullandı. 

Nuhoğlu, gayrimenkul sertifikasında düzenlemenin yapılmamasının ana nedenlerinden birinin; sertifikanın özel sektör-kamu iş birliğinde çıkartılması nedeniyle bir şekilde sigortalanarak tüketicinin mağdur edilmemesi olduğunu söyledi.

Projenin talebine göre sertifika fiyatlarının artabileceğini ya da düşünülen fiyatların yakalanamayacağını belirten Nuhoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunu özel sektörün bir bütün olarak yapabilmesi için bu sistemi sigortalayacak bir yasal düzenlemenin olması lazım. Bunun da ayakları belli... Ya kamu bir şekilde elini taşın altına koyacak ya bankacılık ya da sigortacılık sektörü bu işin içerisine girecek. Ama sektörel bazda bakıldığı zaman sektörün geleceği açısından çok önemli. Çünkü Türkiye'de artık kentsel dönüşüm de devreye girdikten sonra inşaat ile alakalı oluşan üretim potansiyeli çok yukarıda.

Bunun özkaynak ile realize edilmesinin imkanı yok. Kaldı ki kamu bile bunu bu şekliyle yapamıyor. Kamu kesimi de belli kaynaklar oluşturarak bu dönüşümü sağlama yoluna gidiyor. Sertifika, bu kaynağı oluşturma açısından çok önemli ve çok değerli bir süreç. Bununla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlıkların ilgili birimleriyle biz de görüşme halindeyiz. Derneklerin de içinde olduğu çalışma grubuyla bunu takip ediyoruz. Önümüzdeki dönemde bunun bir formülü ortaya çıkartılacaktır diye düşünüyorum."

"Metrekare ortalama fiyatları 13 bin TL'den başlıyor"

Verilen bilgiye göre, Ayasaranda Koyu'nun doğal yapısıyla örtüşen projede, residence konforunda ancak üst katlarda dahi müstakil ev hissini veren, Sakız adası manzaralı daire konsepti bulunuyor. Projedeki teraslı dairelerde yer alan müstakil kat bahçeleri ise daireler kadar büyük bir bahçeye sahip olmayı sağlıyor.

Denize sıfır bir alan üzerinde birleştiren ve 74 lüks daireden oluşan Marinera Çeşme, bölgede yer alan tüm yeşili koruyarak doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan projede metrekare ortalama fiyatları 13 bin TL'den başlıyor. 

Resort mantığında hazırlanan projede; 6 yapı bloğu içinde farklı planlamalara ve alan kullanımına sahip 74 daire yer alıyor. Ortak kullanım alanlarında ve açık bahçelerde denize kesintisiz bakan projede yer alan açık bölümler; farklı renk ve zenginliğe sahip teraslardan oluşuyor.

Batı terası; deniz ve Sakız adası ile kesintisiz bir ilişki kuran açık havuz ve "cafe-bar" ile "lounge" alanlarından oluşan daha çok yetişkin kullanımına uygun açık havuz alanından oluşuyor. Bu bölüm, barbekü gibi açık alan organizasyonlarına da olanak sağlıyor.

Güney terası; projenin odağında, meydan olarak konumlanıyor. Bu açık alan, etrafında çocukların rahatça oynayabildiği geometrik havuz ile gün boyu hem evlere hem de havuza yemek servisi veren bir "snack bar"dan oluşuyor.

Kuzey terası; bisiklet sürülebilecek, zengin bir yeşil dokuya sahip ve çocuk parkını da kapsayacak bir alandan oluşuyor. Doğu terasında ise vadi manzaralı spa ve kür merkezi ile kapalı havuz bulunuyor.

Bin metrekare kapalı 200 metrekare açık alana sahip spa ve kür merkezi, kapalı havuz ile birlikte, masaj odaları, buhar ve sauna odaları, gym ve plates salonu ile bir kafeden oluşuyor. 

120 araçlık otoparka sahip projede otoparklardan direkt olarak dairelere çıkış bulunuyor. Böylece site içinde araç trafiği önlenmiş oluyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cemal Hünal'ın rol aldığı Yenitepe Kadıköy reklam filmi!
  • 17.11.2016 14:32

Cemal Hünal'ın rol aldığı Yenitepe Kadıköy reklam filmi!

Fikirtepe'de Nuhoğlu İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Yenitepe Kadıköy'ün rekla ...

Ali Nuhoğlu, MIPIM 2015'i masaya yatırdı!
  • 11.03.2015 17:56

Ali Nuhoğlu, MIPIM 2015'i masaya yatırdı!

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Fransa'da MIPIM 2015 Fuarı'nı ...

Marinera Çeşme projesinin foto galerisi yayında!
  • 28.06.2017 16:51

Marinera Çeşme projesinin foto galerisi yayında!

Nuhoğlu Gülsa İnşaat tarafından hayata geçirilen Marinera Çeşme projesi 7 blokta ...

Aqua Florya AVM hizmete girdi! Fotoğrafları için tıklayınız!
  • 27.11.2012 13:50

Aqua Florya AVM hizmete girdi! Fotoğrafları için tıklayınız!

Türkiye'nin 4 büyük inşaat markası tarafından 140 milyon dolara inşa edilen ve 2 ...

Yenitepe İzmir'de 219 bin TL'den başlayan fiyatlarla!
  • 01.01.2019 11:00

Yenitepe İzmir'de 219 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

İzmir Aktepe'de yükselen Yenitepe İzmir'de daire fiyatları 219 bin TL'den başlan ...

Nuhoğlu ve Ceylan İnşaat'tan konkordato talebi!
  • 02.10.2018 14:06

Nuhoğlu ve Ceylan İnşaat'tan konkordato talebi!

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyetlerini sürdüren Nuhoğlu ve Ceylan İnşaa ...