maritbet girişmaritbet
Mar Yapı Güneşli'yi merkez üssü yaptı!

Mar Yapı Güneşli'yi merkez üssü yaptı!

Güneşliyi merkez üssü yaptı, yeni aldığı arazilerde iki projeye daha başlayacak

 

Mar Yapı İstanbul'un İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından prestij bölgesi ilan edilen Güneşli'de iki projeye daha başlayacak Güneşli Konudan ile adım attığı bölgede G Plus'la ikinci yatırımını yapan Mar Yapı, bölgede uzun yıllar kalmayı hedefliyor. Mar Yapı Pazarlama ve İşletme Müdürü Özlem Durukan, G Plus projesi dışında hali hazırda Güneşli bölgesinde Basın Ekspres Yolu'nda hazırlığını yaptıkları iki proje olduğunu söyledi. Bunların bir tanesinin yine karma proje olacağını, diğerinin rezidans konut olacağını aktaran Durukan, "Biri Holiday Inn'in hemen yanında. Diğeri ise MNG Kargo'nun olduğu arazide. Bu arazileri satın aldık. Muhtemelen yıl sonunda buradaki projelere başlamayı planlıyoruz" dedi.

Divan Grubu da geldi satışlar 3 ayda yüzde 85'e çıktı

G Plus projesinin 3 kuleden oluşan bir proje olduğunu belirten Durukan, ilk kulenin yapımına 2010 yılında başlandığını 2012'nin Aralık ayında teslim edilmesi gereken 254 daireli ilk kulenin teslim tarihini erkene çekerek eylül ayında teslim edeceklerini belirtti. Güneşli Konutları'nda erken teslim yaptıklarını aktaran Durukan, G Plus'ın ikinci kulesinde de erken teslime devam edeceklerini belirterek "Aralık 2013'de teslim edilecek bu kuleyi de teslimi öne çekerek eylül de teslim etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Stüdyo, 1 + 1, 2+1 ve dublekslerin yer aldığı ilk kulede satışların tamamlandığını, 282 rezidansın yer aldığı ikinci kulenin satışlarına ise nisan ayında başladıklarını aktaran Durukan, "Burada 262 adet 1 +1 ve 20 adet 2+1 daireler yer alıyor. Bu kulede ayrıca 140 odalı bir otelimiz olacak. İkinci kulede hem rezidansı hem de oteli Divan işletecek" dedi.

Durukan, Divan Grubu'nun da G Plusla ilk defa rezidans işletmeciliğine girdiğini söyledi. Turizm sektörünün önemli markalarından olan Divan gurubunu gelişinin G Plus'a prestij kattığım aktaran Durukan, "Otelcilik alanındaki deneyimlerini rezidans alanında kullanacakları için diğer rezidanslardan daha farklı bir konsept sunacaklar. Bu alıcıların beklentisini etkiliyor. Divanı tanıyan ve bilenler özellikle gelip yatırım yapıyorlar. Bu bizim için iyi oldu. Koç Topluluğuna ait bir gurup satışlarımıza yansıdı" dedi.

İlk kuleden alan yatırımcıların projeden yüzde 40 getiri sağladığım aktaran Durukan şunları söyledi: "Dolayısıyla ilk projeden alanların da ikinci kuleden alması ve Divan'ın da girişiyle satışlar 3 ay gibi sürede yüzde 85'e çıktı.

Metrekare fiyatları 4 bin 500 TL'ye çıktı

Metrekare lansman fiyatların 3 bin 900 TL'den başladığı G Plus'ta şu anda fiyatların 4 bin 500 TL'ye yükseldiğini söyleyen Durukan, yazın durgun dönemlerine göre iyi bir satış grafiği yakaladıklarım belirterek, bu yıl içinde ise satışların tamamlanmasını beklediklerini kaydetti. Durukan, dairelerin satış fiyatının 220 bin TL ile 410 bin TL arasında olduğunu söyledi. 3. kulenin yapımına 2013 yılının sonunda başlayacaklarını açıklayan Durukan, "Çünkü şu anda arsasında bir banka mevcut. Bankanın sözleşme tarihi bitince biz de projenin yapımına başlayacağız. Böylece tüm proje 2015 yılında tamamlanmış olacak" bilgisini verdi.

3'üncü kulede yapacakları projenin henüz tam olarak netleşmediğini, burada karma bir proje yapabilecekleri gibi sadece 5 yıldızlı bir otel de yapabileceklerini ifade eden Durukan, bununla ilgili fizibilite araştırmalarının devam ettiğini söyledi. Durukan, projenin toplam maliyetinin ise 175 milyon TL olduğunu belirtti.

Mütekabiliyet Yasası yabancı ziyaretçi sayısını artırdı

Yabancıya mülk satısının önünü açan yasanın çıkmasından sonra satış ofisine gelen yabancı müşterilerin sayısında artış . yaşandığına dikkat çeken Özlem Durukan, "Her hafta yabancı ziyaretçiler geliyor. İranlılara daire sattık" diye konuştu. Son zamanlarda Güneşli bölgesinin çok fazla otel yatırımını kendine çektiğini aktaran Özlem Durukan, bölgenin havaalanı, ana arterlere olan yakınlığı, E-5 ile TEM otoyolu arasında olmasından dolayı ulaşım avantajı sağladığını kaydetti. Güneşli'nin daha önce sanayi bölgesi olması nedeniyle geniş arazilere sahip olduğunu aktaran Durukan, "Şehre yakın alanlarda büyük arazi bulmak kolay değil.

Burada sanayiden dolayı büyük arsa imkanı sunuyor. Bundan dolayı çok cazip ve birçok yatırımcı gözünü Güneşli'ye dikmiş durumda.

Bizde uzun sürç burada kalmayı düşünüyoruz" dedi. Bölgede arazi fiyatlarının 2 bin 100 dolar ile 2 bin 200 dolar arasında olduğunu belirten Durukan, 1 yıl önce 2 bin 700 TL'ye ev satarken simdi 4 bin 500 TL'lere sattıklarını üçüncü kulede ise fiyatların daha da yükseleceğini söyledi.

Konutlarda kademeli KDV'de uygulamasına da değinen Özlem Durukan, satışları azaltacak bu düzenlemenin aynı zamanda sektörde yeniden kayıt dışılığı artıracağını dile getirdi.

melen yıl sonunda buradaki projelere başlamayı planlıyoruz" dedi.

AYAMAMA ISLAH EDİLİYOR

Bölgede daha önce yaşanan sel felaketinin kendilerine endişe vermediğini aktaran Durukan, "Ayamama Deresi'nin ıslah çalışmaları yapılıyor.

Alanın garantisine ve güvenilirliğine İnanmadan ruhsat alımına gitmiyoruz" diye konuştu.

Dünya

Yorum Yaz