maritbet girişmaritbet
Mahmutbey-Ispartakule-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu'na onay!

Mahmutbey-Ispartakule-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu'na onay!

Mahmutbey-Ispartakule-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan Mahmutbey-Ispartakule-Bahçeşehir-Esenyurt Metro projesi için önemli bir gelişme daha yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na resmi başvuru yapılan proje için dün Bakanlık'tan onay geldi. 

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI 

Bakanlık'tan yapılan açıklama şu şekilde: İstanbul İli Küçükçekmece, Avcılar Bağcılar, Esenyurt, Başakşehir, ilçesi MAHMUTBEY-ISPARTAKULE-BAHÇEŞEHİR-ESENYURT mevkiindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan MAHMUTBEY-ISPARTAKULE-BAHÇEŞEHİR-ESENYURT METRO HATTI projesi ile ilgili olarak Bakanlığımız'a sunulan dosya incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince MAHMUTBEY-ISPARTAKULE-BAHÇEŞEHİR-ESENYURT METRO HATTI projesine Valiliğimizce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir.

'Her Yere Metro, Her Yerde Metro' sloganı ile İstanbul'un ulaşım sorununu çözmek için birçok projeye imzalar atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Mahmutbey-Ispartakule-Bahçeşehir-Esenyurt metrosu için onay geldi.

Mahmutbey-Kabataş metro hattının devamı niteliğinde olan Esenkent-Mahmutbey metrosu ile Ispartakule bölgesi şehrin merkezine entegre olacak.    

Proje Yerinin Gösterildiği Korunan Alanlar Haritası

METRO BİZİM EVLER'DEN GEÇECEK 

Ispartakule bölgesine adeta adını veren Bizim Evler projesi, metro durağıyla da aynı bölgeye damga vuracak. Esenkent-Mahmutbey metrosuyla Bizim Evler sakinleri 45 dakikada Mecidiyeköy'e ulaşmış olacak. Burada, Mahmutbey durağındaki aktarma önemli bir rol oynayacak.

Mahmutbey-Kabataş metro hattıyla Bizim Evler projesi Beşiktaş'a da bağlanmış olacak. Aynı zamanda yine Mahmutbey durağındaki bağlantı sayesinde Bizim Evler, Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosuyla da entegre olacak.

9 İSTASYONDAN OLUŞACAK

2.2 milyar TL'ye mal olması beklenen Mahmutbey-Ispartakule-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı projesi 9 istasyondan oluşacak. Yeni metro hattı Küçükçekmece, Avcılar, Bağcılar, Esenyurt, Başakşehir ilçelerinden geçiyor.

Mahmutbey-Ispartakule-Bahçeşehir-Esenyurt Metro istasyonları:

  • Mahmutbey
  • Bölge Parkı
  • Mehmet Akif
  • Toplu Konut
  • Tema İstanbul
  • Hastane
  • Tahtakale
  • Ispartakule
  • Bahçeşehir
  • Esenkent

ÇED NEDİR?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin, belirlenerek değerlendirilmesinde ve projelerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolünde sürdürülecek çalışmalar bütünüdür.

Raporu indirmek için tıklayınız!

Bizimevler web sitesi için tıklayın

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mahmutbey-Ispartakule-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu'na onay!
  • 10.12.2015 09:44

Mahmutbey-Ispartakule-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu'na onay!

Mahmutbey-Ispartakule-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı projesi için Çevre ve Şehi ...