maritbet girişmaritbet
Lüks projelerin yeni adresi Göktürk

Lüks projelerin yeni adresi Göktürk

Yeni ve lüks konut projeleriyle dikkat çeken Göktürk, aynı zamanda 2B arazilerinin yoğun olduğu bölgeler arasında yer alıyor

Eyüp sınırlarına dahil olan Göktürk, yatırımcıların yeşil ışık yaktığı yatırım bölgeleri arasında yerini alıyor. Arsa sıkıntısının yaşandığı semtte, yeni yerlerin imara açılması bekleniyor.

İstanbul nüfusu tarafından son yıllarda birincil konut alanı olarak kullanılan Göktürk'de çok uzun yıllar gayrimenkul adına bir gelişim gözlenmese de, son yıllarda şehir merkezi dışına yapılmaya başlanan konut projeleri ile Göktürk bölgesinin yıldızı parlamaya başlıyor.

Bölge özellikle üst gelir grubu tarafından talep ediliyor. Sulama göleti ve her yönden Belgrat ormanları ile çevrili olan Göktürk, genellikle üst düzey gelir grubuna hitap eden konut projelerinin inşa edildiği ve gelişimini hızla tamamlayan bir bölge haline geliyor.

1990'lı yılların başında Kemer Country projesi ile bir değişim sürecine giren semtte, proje gerçekleştiren diğer inşaat firmaları da bu değişim sürecine ayak uydurarak imarlı arsaları satın almaya devam ediyorlar.
Site yapılacak nitelikte büyük ve imarlı arsa kalmayan bölgede, ,inşaatı devam eden çoğu konutun satışı daha temel aşamasında iken gerçekleşiyor. Bölgede peş peşe inşa edilen konut projeleri ile bölgede yaşayan nüfusun her türlü günlük sağlık, alışveriş, eğitim gibi ihtiyaçlarının çeşitlenmeye başlaması bölgenin potansiyelini daha da arttırıyor.

Üst gelir grubuna hitap ediyor

Genelde içe dönük bir hayatın olduğu bölgede sosyal, ticari ve kültürel hayat kendi dinamiklerini oluşturuyor. İstanbul Caddesi ile Sinasos alıveriş merkezi etrafı, bölgede öne çıkan yerlerden olup, buraları genellikle orta sınıf ve üstündeki gelire sahip olanlar tercih ediyor.

Bölgede hayata geçirilen son projelere de bakıldığında prestijli konut projelerinin birim satış fiyat aralığının 3.000 TL-5.000 TL/m² aralığında, projenin lokasyonuna, özelliklerine ve sunduğu seçeneklere göre değişiklik gösterdiği söylenebilir.

Yatırım amaçlı tercih ediliyor
Bölge genellikle şehir gürültüsünden uzakta ve sosyal imkânları da olan sitelerde yaşamak isteyen aileler tarafından tercih ediliyor. Ayrıca, yatırım amaçlı bölgeyi tercih edenler de mevcut. Bölgenin genç bir yerleşim yeri olmasından dolayı mevcuttaki ikinci el konutlar da fiziki özellikleri bakımından alıcıyı tatmin ediyor. Bu nedenle bölgede ikinci el konutlara olan talep de yüksek.  

2013 yılı itibariyle Göktürk bölgesindeki ikinci el konut satış fiyatlarına bakıldığında, 1+1 konutların birim satış fiyatlarının 4.000 – 5.000 TL/m2 , 2+1 konutların birim satış fiyatlarının 2.500 - 3.000 TL/m2, 3+1 konutların ise birim satış fiyatlarının 3.500 – 5.000 TL/ m2 aralığında olduğu söylenebilir.

Ofislerin m2'si 5 bin lira
Birincil olarak konut fonksiyonuyla öne çıkan bir bölgede, nitelikli projelerin bazılarında kısmen ofis kullanım fonksiyonları da bulunuyor. Bu ofisler için istenen satış fiyatları konum ve projenin niteliğine göre değişiyor.
Ticari fonksiyonlar için ise bölgedeki en önemli akslardan biri olan İstanbul Caddesi üzerindeki Garanti Bankası ve Mesa Studio Plaza arasında kalan bölgenin en yüksek talebi gören bölge olduğu ve bu bölgedeki ticari birimlerin birim satış fiyatlarının 4.000- 5.000 dolar mertebelerine kadar çıkabildiği gözlemleniyor.

2B arazisi yoğunlukta
Bölgenin arsa piyasası değerlendirildiğinde ise markalı konut projeleriyle gayrimenkul sektöründe büyük bir ivme yakalayan bölgede şu sıralar arsa sıkıntısından söz etmek mümkün. Bu nedenle bölgede arsa fiyatları oldukça yüksek.

Bölgede 2B arazilerinin yoğunlukta olması, yeni imara açılacak yerlerin bulunması mevcuttaki arsa sıkıntısına şimdilik çözüm niteliği taşıyor. İstanbul'a yapılması planlanan yeni havaalanı projesinin bölgeye yakın konumda olması, bu proje ile bölgeden geçmesi planlanan raylı sistem, ayrıca yapılacak olan 3. Boğaz Köprüsü yollarının da yakın olması gibi ulaşım bağlantıları ile bölgeye gelecekte arsa talebinin daha da artacağı öngörülüyor.


Tipi    M2
Konut    3.000 TL-5.000 TL
İkinci el konut    2.500 - 3.000 TL
Ofis    4.000- 5.000 dolar

Göktürk'teki projeler
Proje adı    Firma adı    Konut sayısı    Teslim tarihi

Modernista    Akro Yapı    32    Mayıs 2014
Larus Palas    Vizyon İstanbul İnşaat    90    Ekim 2013 
Arcadium Life    Metal Yapı - Keleşoğlu İnşaat    81    Hemen Teslim
Yalın Evler    Zilal İnşaat - Keleşoğlu İnşaat    146    Ağustos 2014
Aya Göktürk    YapıKur    86    Ağustos 2013

Hazırlayan: TSKB Gayrimenkul Değerleme 
Değerleme Uzmanı Ece KADIOĞLU

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kemerburgaz-Göktürk'te metrekare fiyatları 70 bin TL'den başlıyor!
  • 26.10.2022 15:51

Kemerburgaz-Göktürk'te metrekare fiyatları 70 bin TL'den başlıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme’ye göre Kemerburgaz-Göktürk Bölgesi’nde konutların ort ...

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...

Göktürk Yalın Evler örnek daire görselleri
  • 21.12.2013 15:21

Göktürk Yalın Evler örnek daire görselleri

Keleşoğlu ve Zilal İnşaat tarafından Göktürk'de inşa edilen Yalın Evler örnek da ...

Göktürk Yalın Evler proje görselleri
  • 21.12.2013 15:19

Göktürk Yalın Evler proje görselleri

Keleşoğlu ve Zilal İnşaat tarafından Göktürk'de inşa edilen Yalın Evler'den kare ...

Larus Palas proje görselleri yayında
  • 30.11.2013 08:40

Larus Palas proje görselleri yayında

Göktürk'de inşa edilen Larus Palas'ın proje görselleri ...

Larus Palas örnek dairesi
  • 29.11.2013 16:02

Larus Palas örnek dairesi

Göktürk'de inşa edilen Larus Palas'ın örnek daire görselleri ...