maritbet girişmaritbet
Kuzu Grup, Spradon Vadi projesinde inşaatı hızla sürdürüyor! Teslimler 2014 Ocak'ta!

Kuzu Grup, Spradon Vadi projesinde inşaatı hızla sürdürüyor! Teslimler 2014 Ocak'ta!

Şantiye turumuzda bu hafta inşaat sektörünün köklü şirketlerinden biri olan Kuzu Grup’un İstanbul Baçeşehir’de hayata geçirdiği Spradon Vadi projesini mercek altına alıyoruz

 

Spradon Vadi, Kuzu Grup'un İstanbul'da inşa ettiği altıncı projesi. İstanbul'daki projelerinde Spradon ismini kullanan Kuzu Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, şimdiye kadar 5 projede 2 bin 300 konut ürettikleri Bahçeşehir bölgesini çok iyi bildiklerini belirterek, arsa sahibi olan Emlak Konut GYO'nun ihalesine girerek projeyi aldıklarını söyledi. Spradon Vadi'nin en önemli özelliklerinden biri ise Bahçeşehir'in içinde yapılan son proje olması.
 
Bahçeşehir'in son yıllarda yıldızının tekrar başlamaya başladığını anlatan Özen Bey'e göre, üçüncü havalimanı, üçüncü köprü bağlantı yolları ve sağlık kent projeleri bölgeyi cazip hale getiriyor.
 
Projedeki yaklaşık 1000 konutun satışlarının yarısı tamamlanmış durumda.  Özen Bey de, satışların gayet iyi seyrettiğini anlatırken, özellikle Arap yatırımcıların projeye büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Arapların Türkiye'ye özel bir ilgi gösterdiğini bunun konut satışlarına da yansıdığını anlatan Özen Bey, “Geçtiğimiz yaz iyi satışlar yaptık. Ama bu ay içinde de birçok Arap müşterimiz oldu. İstanbul'a tatil için geldiklerinde otelde kalmak yerine kendi evlerinde kalmak istiyorlar. Bu nedenle de gayrimenkul alıyorlar ve yatırım da yapmış oluyorlar” dedi.
 
Ocak 2014'te teslim
 
Kuzu Grup, Emlak Konut GYO ile birlikte Bahçeşehir 2. Bölge'de 160.000 metrekarelik inşaat alanı ve 42 bin metrekarelik arsa alanı üzerinde geliştirdiği konut projesi Spradon Vadi, yeşil alanları ve sunacağı sosyal imkânları ile dikkat çekiyor. Adını, Bahçeşehir'in Ispartakule yerleşim bölgesinin antik dönemdeki adı Spradon'dan alan proje 1037'si konut ve 1 adet ticari üniteden oluşacak. 28 ve 30 katlı iki kulenin yanı sıra 5 tane de 9 ve 12 katlı blokların bulunacağı projenin son teslim tarihi Ocak 2014 olarak belirlendi.
 
Birinci sınıf malzemeler
 
Uygun fiyatlı ve kolay ödeme seçenekleriyle birinci sınıf malzemeler kullanılacak olan dairelerde kapalı mutfak sistemi olacak. Şık ve rahat tasarımlı olması planlanan dairelerde Vanucci markalı mutfak ve banyo dolapları, Franke marka ocak, fırın ve davlumbaz ve bulaşık makinesi, Artemis marka duş teknesi, Grohe armatürler, Duravit lavabo ve klozetler kullanılacak. Yangın, gaz alarmı, duman dedektörleri ve her odada bulunacak yangın sprinkleri ve görüntülü intercom tesisatı ile bütün dairelerde güvenlik en üst seviyede olacak.
 
Aidatlar yüksek olmayacak
 
Özen Bey, bu tür projelerin en önemli özelliklerinden birinin aidatlar olduğuna dikkat çekerek, burada aidatları düşürmek için her türlü çalışmayı yaptıklarını kaydetti. İnşaatı kaliteli ama sade yapmayı tercih ettiklerini, bunun da düşük aidat olarak konut alıcılarına yansıyacağını anlatan Özen Bey, aidatları düşürmek için tasarruflu ürünleri de kullandıklarını dile getirdi.
 
Acil durum için ‘Sağlık evi'
 
Spradon Vadi içerisinde Türkiye'de ilk olan bir uygulama gerçekleştirilecek. Buna göre Spradon Vadi'deki konut sahipleri kurulacak ‘Sağlık Evi' sayesinde her an acil yardım ihtiyacı alabilecek. Burada görev alacak, ebe, hemşire ve sağlık görevlisi yılın 365 günü, hafta içi, hafta sonu, resmi ve bayram tatilleri de dâhil olmak üzere 7 gün 24 saat sağlık hizmeti sunacak.
 
Sağlık Evi'nde her türlü pansuman, küçük cerrahi müdahale, acil yardım uygulamaları, her türlü enjeksiyon, serum takılması, sünnet, yara tedavisi, aşılar, yanık tedavisi, gebelik testi, gebe izlem, bebek ve çocuk izlem, hemoglobin ölçümü (gebe izlemde kullanılmak üzere), evde hasta bakım hizmetleri, kulak lavajı(yıkama), kulak delme, sondalar, kataterler, tansiyon ölçümü ve şeker ölçümü gibi sağlık hizmetleri verilecek.
 
Tüm site sakinlerinin ücretsiz olarak faydalanacağı sağlık evinin gideri ise aidatlardan karşılanacak.
 
YAKIN PLAN
 
ADI: Spradon Vadi
Yerİ: Bahçeşehir 2. Kısım
Toplam arsa: 42.000 m2
İnşaat alanı: 160.000 m2
Blok sayısı: 5, 9, 28 ve 30 katlı bloklar
daİRE Sayısı: 1037
İnşaata başlama tarİhİ: Ekim 2011
İnşaatı bİtİrme tarİhİ: Ocak 2012
PROJENİN MİMARI: Şeref Kesgün
 
17 yaşında inşaata girdi
 
Özen Bey, baba mesleği olan inşaata çok genç yaşta başlamış. İlk olarak 1947 yılında Siirt'te kurulan daha sonra Ankara'ya gelen firma İstanbul'a ise Bahçeşehir'den girdi. Özen Bey de çok uzun yıllardır Kuzu Grup'un projelerinde görev alarak inşaatta büyük deneyim sahibi olmuş. Toplam 50 bine yakın konut inşa eden Kuzu Grup'un TOKİ gibi kamu kurumlarında aldığı on binlerce konutluk yüklenici işi bulunuyor. Türkiye'nin birçok bölgesinde projeler hayata geçiren ve konutlar üreten kuzu Grup'un yurtdışında da önemli, projeleri devam ediyor.
 
Yüzde 80'i yeşile ayırdı
 
Arazinin yüzde 80'i yeşil alanlara ayrılan projede yürüyüş alanları ve doğal atmosferi tamamlayan şelaleler, açık, kapalı yüzme havuzları, güneşlenme terasları ve fitness center, sauna ve Türk Hamamı bulunuyor. 
 
Yüzde 100 konut kredisi kampanyası
 
Kuzu Grup, herkesi yüzde 100 konut kredisi fırsatıyla Spradon Vadili olmaya davet ettiği yeni bir kampanyaya da başladı.
 
Buna göre 147 bin liradan başlayan fiyatlarla satılan konut bedelinin yüzde 75'ini anlaşmalı bankalardan kullanılırken, yüzde 25'i ise iki farklı seçenekte ödenebiliyor.
 
Ayrıca Kuzu Grup garantisiyle 24 ay sıfır faiz fırsatı ya da 24 ay sonra balon ödemeyle tek seferde borç kapatılabiliyor.
 
Hangi daire kaç lira?
TİPİ     ALANI    FİYATI
1+1    71    147.000
1+1    73    170.500
2+1    105    240.000
2+1    123    288.000
 
İnşaat hızlı gidiyor
 
Kuzu Grup, Spradon Vadi projesinde inşaatı hızla sürdürüyor. Her şey takvime uygun gidiyor ama inşaatın geldiği seviye erken teslim sinyalleri de vermiyor değil.
 
Özen Bey, inşaatın kabalarının bittiğini ve ince işçiliklere geçildiğini belirterek, inşaat kalitesinden hiçbir şekilde taviz vermediklerinin altını çiziyor.
 
250 milyon liralık yatırım
 
Toplam yatırım değeri 250 milyon lira olan Spradon Vadi'de 544 tane 1+1, 483 tane 2+1, 6 tane 2+1 dubleks, 4 tane 3+1 dubleks daire ve 1 market yer alıyor.
 
Spradon'dan daire alanların otopark sorunu da olmayacak. Her daire için konut erişimli bir kapalı otopark ve Spradon Vadi misafirleri için de 300 araçlık bir açık otopark proje bünyesinde yer alacak.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yavuz Karaman, Ali Ağaoğlu'nu ağırladı!
  • 12.01.2015 15:14

Yavuz Karaman, Ali Ağaoğlu'nu ağırladı!

Ali Ağaoğlu, Yavuz Karaman'ın her pazartesi Cnbc-e'de yayınlanan Emlak Hakkında ...

Şemsettin Aydın ve Ali Nuhoğlu, Emlak Hakkında Herşey'de!
  • 15.12.2014 14:53

Şemsettin Aydın ve Ali Nuhoğlu, Emlak Hakkında Herşey'de!

Gayrimenkul Uzmanı Yavuz Karaman'ın her hafta yer aldığı Emlak Hakkında Herşey p ...

Yavuz Karaman, Ömer Faruk Çelik'i ağırladı
  • 09.12.2014 10:56

Yavuz Karaman, Ömer Faruk Çelik'i ağırladı

Gayrimenkul Uzmanı Yavuz Karaman, Cnbc-e'deki Emlak Hakkında Herşey programında ...

Yavuz Karaman'ın ilk konuğu Süleyman Çetinsaya oldu
  • 20.11.2014 17:25

Yavuz Karaman'ın ilk konuğu Süleyman Çetinsaya oldu

Emlaktasondakika.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Karaman, Cnbc-e'deki Emlak Hakk ...

Emlak Konut Bakırköy arsa ihalesi nasıl geçti?
  • 05.07.2013 17:02

Emlak Konut Bakırköy arsa ihalesi nasıl geçti?

Milliyet Gazetesi Emlak Editörü ve Emlaktasondakika Genel Yayın Yönetmeni Yavuz ...

Yavuz Karaman: Hedefimiz günlük 100 bin ziyaretçi!
  • 30.05.2013 09:50

Yavuz Karaman: Hedefimiz günlük 100 bin ziyaretçi!

Emlaktasondakika.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Karaman, emlaktasondakika.com'u ...