maritbet girişmaritbet
Küçükçekmece konut projeleri bölgenin çehresini değiştirdi

Küçükçekmece konut projeleri bölgenin çehresini değiştirdi

İstanbul'un en önemli ilçeleri arasında yer alan Küçükçekmece, inşaat sektörünün gözdesi konumunda

İstanbul'un merkezi lokasyonlarının başında gelen Küçükçekmece, tarihin karanlık odasına da ışık tutuyor. Son yıllarda yapılan araştırmalarla Roma- Bizans dönemine ait kalıntıların ortaya çıktığı bölgede Bathonea Antik Kenti'ne ait eserler bulunuyor. Bizans'ın Via Egnetia ismini verdiği yol üzerinde bulunan bölge 1796 yılında yapılan Azatlı Baruthanesi ile stratejik konumu güçlendirdi. 1878 yılında İstanbul Belediyesi'ne bağlanan, ardından 1956 yılında nahiye merkezi olarak belirlenen Küçükçekmece'de günümüzde 750 bine yakın kişi yaşamakta.

Dikkat çeken yatırımlar

Son yıllarda büyük bir gelişim içerisinde olan Türk gayrimenkul ve inşaat sektörünün odak noktaları arasına giren Küçükçekmece, mevcut tarihi ve günümüzde yapılan yatırımlarla İstanbul'un merkezi olmaya aday. Ayrıca bölgeye devletin ve özel sektörün büyük bir ilgisi bulunmakta. 7 kilometre sahil uzunluğuna sahip olan ilçe 118 kilometrekare yüzölçümüne sahip. Küçükçekmece Belediyesi'nin yeni merkezi, ilk doğa dostu kamu binası olma özelliğine sahip. Ayrıca belediyenin inşa ettiği Küçükçekmece Arena, Türkiye'de amfi tiyatro konseptinde inşa edilen en büyük gösteri merkezi olmasıyla dikkat çekiyor. Yılda 20 milyondan fazla kişinin ziyaret etmesi beklenen Tema Park ise Avrupa'nın en büyük kapalı alanına sahip olan proje içerisinde yükseliyor.

Bölgede hayata geçirilen konut projeleri de Küçükçekmece'nin çehresini değiştiren faktörlerin başında geliyor. Gelişmekte olan lokasyon Atatürk Havalimanı'na olan yakınlığıyla da yatırım yapmak isteyenlerin İstanbul'daki adreslerinin başında geliyor. 

Bölgedeki önemli projeler

Avrupa Konutları Atakent 3

193 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve Artaş İnşaat imzası taşıyan proje 2 bin 300'e yakın konuttan oluşmakta. Kapalı ve açık yüzme havuzları, sauna, fitness center, tenis kortu, kreş, hastane, çocuk oyun alanları gibi birçok seçenek proje yeni bir şehir havasında.

MNG Blue Boutique

Türkiye'nin ve dünyanın önemli şirketleri arasında yer alan MNG'nin dikkat çeken projesi Blue Boutique farklı tarzı ve deniz- göl manzaralı konutlarıyla farkını ortaya koyuyor. 14 bin 300 metrekare alana kurulan projede 8 bin 500 metrekarelik alan peyzaja ayrıldı. Projede ticari birimler, yüzme havuzu, fitness center, güvenlik gibi lüks seçenekler bulunuyor.

Tema İstanbul

Yatırım değeri 2 milyar dolar olan ve sadece konut alanında 844 bin metrekarelik kapalı alanıyla Avrupa'nın en büyüğü olan proje içerisinde dünyaca ünlü oyuncakların yer aldığı Tema World ve Tema plaza bulunuyor. Artaş İnşaat- Öztaş İnşaat, Kantur&Akdaş ve Mesa Mesken ortaklığında hayat bulan proje MIPIM 2014 Fuarı'nda yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Elite City

Estetik mimarisi ve porselen dış cephe kaplamasıyla dikkat çeken proje 3.10 metrelik geniş tavan yüksekliğiyle ilgi görüyor. Her zevke ve ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlanan proje 37 bin metrekare alana kurulurken yüzme havuzu, otopark, geniş yeşil alanlar, ferah yaşam alanlarından meydana geliyor.

İstanbul Sarayları

119 bin 500 metrekarelik dev arsa üzerine kurulan proje Sinpaş GYO imzası taşıyor. 1200 konutluk proje İstanbul'un dünyaca ünlü Boğaz'ını Halkalı, Atakent bölgesine getiriyor. Saray evleri ve yalılarıyla dikkat çeken proje lüks donatılarıyla ilgi çekiyor.

Bosphorus City

246 bin metrekare alanda inşa edilen, farklı tarzda evleri, yalıları, villaları, cafeleri ve restoranlarıyla yeni bir şehrin andırıyor. 2 bin 796 dairenin bulunduğu projede Yedikule Kuleleri, Yalılar, Yalı Apartmanları, Saraybahçe Evleri, Ortaköy Arena Residences, Erguvan Evleri, Göl Kule Residences şekilde ev tipleri yer alıyor.

Metropark

213 bin 800 metrekare alan üzerinde inşa edilen ve kentsel dönüşüm kapsamında yükselen Metropark projesinde 1272 daire ile birlikte 30 ticari birim bulunmakta. Geniş yeşil alanlarıyla dikkat çeken projenin ciro büyüklüğü 350 milyon lira.

Terrace Tema

Mimari tasarımıyla dikkat çeken proje İnanlar İnşaat imzası taşıyor. 30 bin metrekarelik dev arsa üzerinde yükselen projede 416 konuttan meydana geliyor. 3 metrelik tavan yüksekliğiyle dikkat çeken projede kafe, yürüyüş parkuru, fitness center, güneşlenme terası, yüzme havuzu gibi seçenekler sunuluyor.

Dumankaya Miks

121 bin metrekarelik alana kurulan projede 657 daire yer alıyor. Mimari tasarımı, geniş yaşam alanları, havuzuyla dikkat çeken proje Dumankaya İnşaat imzası taşıyor. Emlak Konut GYO destekli projede akıllı ev teknolojisi kullanılıyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Küçükçekmece'de özel üniversite binasının çökme anı!
  • 24.10.2022 16:51

Küçükçekmece'de özel üniversite binasının çökme anı!

Küçükçekmece'de, bir konut şantiyesinin istinat duvarının çökmesinin ardından bi ...

Küçükçekmece'de tedbir amaçlı boşaltılan 3 katlı özel üniversite binası çöktü
  • 24.10.2022 10:06

Küçükçekmece'de tedbir amaçlı boşaltılan 3 katlı özel üniversite binası çöktü

Küçükçekmece'de, bir konut şantiyesinin istinat duvarının çökmesi sonucu, bitişi ...

Cennet Koru Evleri'nin tanıtım filmi yayında!
  • 03.01.2015 17:05

Cennet Koru Evleri'nin tanıtım filmi yayında!

Keleşoğlu'nun Küçükçekmece Soğuksu'daki Cennet Koru projesine ait tanıtım filmin ...

AZİZ YENİAY RÖPORTAJ
  • 24.12.2011 12:28

AZİZ YENİAY RÖPORTAJ

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları v ...

Emlak Konut Bizim Mahalle şantiyesinden son görüntüler
  • 21.01.2021 09:41

Emlak Konut Bizim Mahalle şantiyesinden son görüntüler

Emlak Konut GYO tarafından Küçükçekmece'de hayata geçirilen Bizim Mahalle projes ...

Bizim Mahalle şantiyesi havadan görüntülendi!
  • 06.11.2020 10:28

Bizim Mahalle şantiyesi havadan görüntülendi!

Emlak Konut GYO tarafından Küçükçekmece'de inşa edilen Bizim Mahalle projesi inş ...