maritbet girişmaritbet
'KÖY’de 2. etap başlıyor!

'KÖY’de 2. etap başlıyor!

Siyahkalem, Zekeriyaköy’de Emlak Konut GYO ortaklığı ile, 467 bin metrekarelik alanda gerçekleştirdiği KÖY'ün 2.etabına önümüzdeki günlerde başlıyor.

Siyahkalem Mühendislik tarafından Emlak Konut GYO ortaklığında Zekeriyaköy'de geliştirilen, toplam 1.167 konut, 15.000 metrekarelik bir çarşı ve sosyal donatı alanlarından oluşan, yatırım değeri 1,3 milyar TL'yi bulan KÖY projesinde 2. etap konutların temeli yıl sonuna kadar atılacak.  

Farklı yaşam stillerine göre farklı tiplerde tasarlanan ve doğayla uyum içerisinde bir hayat vaat eden KÖY'ün 1.etabında yer alan 462 konutun inşaatı hızla tamamlanırken, home ofis ve apartman tipleri, çift dubleksler, sıraevler, villalar ve müstakil villlardan oluşan 550 ünitelik 2. Faz'ın ruhsat işlemleri tamamlandı. 200 bağımsız bölüm ve 15.000 metrekarelik açık bir çarşıdan oluşan 3.etabın temeli ise 2016 yılı ortasında atılacak.   

Bugüne dek satışa açılan konutların yarısının satışını tamamlayan şirket, 1.etap konutları 2017'nin ilk yarısı 2. etap konutları ise aynı yılın sonunda teslim etmeyi planlıyor. KÖY projesinin 3. ve son etabının öngörülen teslim tarihinin ise 2018 yılı ortası olduğu paylaşılıyor.    

Proje, dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerle uluslararası bilinirliğe sahip, pek çok ödül sahibi İngiliz mimari grup Hopkins Architects tarafından tasarlandı.  76 m2 ile 212 m2 arasında değişen büyüklüklerde 420 adet apartman dairesi ile 195m2 ile 216 m2 arasında değişen büyüklüklerde 584 adet çift dubleks konut ünitesinin yer aldığı KÖY'de, 334 m2 büyüklüğünde 74 sıraev, büyüklükleri 335 m2 ile 623 m2 arasında değişen 68 adet ikiz villa ile 690 m2'lik 21 adet müstakil villa da yer alıyor.   

Siyahkalem CFO'su İbrahim Kahraman, ekonomik dalgalanmalara rağmen satış hedeflerine uygun ilerlediklerini söyleyen Kahraman, kurlarda dalgalanma olan dönemlerde genellikle yatırımların beklemeye  alındığını, ancak son aylarda gerçekleşen durumun projenin satış hızına yansımasının çok sınırlı olduğunu söylüyor.   

Projede yer alan 15.000 metrekarelik  ÇarşıKÖY'ün kiralamasını sektörün deneyimli firmalarından Turkmall gerçekleştiriyor.  

Ağaç taşıma maliyeti 5 milyon lira 

KÖY'de, proje alanının 264.000 m2'si yeşil olan olarak ayrıldı. Proje arazisinde bulunan toplam 10.000 ağaçtan 7.500 tanesi projenin park alanlarında yer alıyor. İnşaatı devam eden 1. Fazda yer alan 1.074 ağaçtan, 531 tanesi proje içinde korunurken, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ve Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu'nun onay verdiği 232 ağaçtan, 167'si dünyanın çeşitli ülkelerinde 3 milyon ağaç taşımış olan Alman OPİTZ firması tarafından taşındı.   

Toplam maliyeti 5 milyon TL olan ağaç transplantasyonu için bugüne kadar yaklaşık 3 Milyon TL harcandı. Sadece belirli aylarda yapılabilen ağaç transplantasyonu için proje planlamasında 4 aylık bir süreç ayrıldığını belirten İbrahim Kahraman,  ağaç taşıma işleminin başlangıçta maliyetli gibi görünse de projeye katma değer sağladığını bildiriyor ve proje sahasında 1-2 metrelik yeni dikilmiş genç ağaçların yanı sıra 7-8 metrelik, korunmuş olgun ağaçları da göreceğiz.  Bunun da ötesinde bölgenin yeşil karakterine ve bölge halkının hassasiyetlerine saygılı, şirket misyonumuzda yer alan sorumluluklarımızın bilincinde hareket ettiğimiz için gururluyuz. Türkiye'de uygulanan standartların çok ötesinde, taşınan ağaçların neredeyse tamamının yaşadığı bir uygulama yaptık.” dedi.  

Okul ve sosyal alanlar

KÖY'de bir adet anaokul, bir adet ilköğretim okulu ve lise, bir adet sağlık ocağı, iki adet cami, açık ve kapalı yüzme havuzu, squash salonu ve fitness stüdyosu bulunan bir sosyal tesis, 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, 3 adet açık yüzme havuzu ile yürüyüş ve koşu parkurları yer almaktadır.      

Ulaşım

3. Köprü ve 3. Havalimanına çok yakın bir noktada yer alan KÖY,  Maslak'a 20 dakika, Hacıosman Metro İstasyonu'da 12 dakika,  Sarıyer İDO İskelesi'ne ise 10 dakika mesafede yer alıyor.  

LEED yerleşke sertifikası

KÖY, Türkiye'de bir ilke imza atarak LEED Neighborhood sertifikasını almak için başvurdu. LEED for Neighborhood Development sertifikasyonu alabilmenin koşulları arasında yer alan, ailelerin temel ihtiyaçlarını yerleşim içerisinde yürüme mesafesinde giderilebilmesi, ekolojik düzenin bozulmaması için ışık kirliliğini azaltıcı gece aydınlatması,  ekolojik özelliklerinin ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik peyzaj tasarımı, insan sağlığına zararlı etkisi olan inşaat malzemelerinin kullanılmaması, alerjik veya kanserojen malzemelerin yasaklanması, inşaat sürecinde çevreci kalite kontrol önlemlerinin uygulanarak çevresel bozulmanın ve kullanım sürecinde ortaya çıkacak insan sağlığına zararlı problemlerin minimumda tutulması gibi kriterler yerine getiriliyor.   

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakırköy Yenimahalle arsası Baş Yapı’nın oldu
  • 04.03.2016 11:47

Bakırköy Yenimahalle arsası Baş Yapı’nın oldu

İstanbul Bakırköy Yenimahalle arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesin ...

'KÖY’de 2. etap başlıyor!
  • 01.09.2015 15:51

'KÖY’de 2. etap başlıyor!

Siyahkalem, Zekeriyaköy’de Emlak Konut GYO ortaklığı ile, 467 bin metrekarelik a ...

Köy'de Türkiye'nin en büyük ağaç taşıma operasyonu başladı
  • 21.12.2014 10:44

Köy'de Türkiye'nin en büyük ağaç taşıma operasyonu başladı

SiyahKalem Mühendislik tarafından 467 metrekarelik alanda hayata geçirilecek Köy ...

Köy’de ev sahibi olmanın fiyatı belli oldu!
  • 16.11.2014 12:18

Köy’de ev sahibi olmanın fiyatı belli oldu!

Siyahkalem Mühendislik'in Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Köy'de f ...

Esenler Havaalanı 1. Etap 1. Kısmı Siyahkalem yapacak
  • 17.04.2014 16:50

Esenler Havaalanı 1. Etap 1. Kısmı Siyahkalem yapacak

Emlak Konut Esenler Havaalanı Mahallesi 1. Etap 1. Kısmı Siyahkalem Mühendislik ...

Esenler Havalimanı Mahallesi ihalesine 6 teklif geldi
  • 02.04.2014 09:02

Esenler Havalimanı Mahallesi ihalesine 6 teklif geldi

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Esenler Havalimanı Mahallesi ihalesine Siyahkalem M ...