maritbet girişmaritbet
Konutta da hızlı gelişiyor! ÇORLU-ÇERKEZKÖY DOSYASI!

Konutta da hızlı gelişiyor! ÇORLU-ÇERKEZKÖY DOSYASI!

İstanbul içinde yer alan sanayi yapılarının şehir dışına taşınması stratejisi kapsamında, bir kısmının Çorlu Çerkezköy bölgesine taşınması Çorlu ve Çerközköy’ü adeta ‘Küçük İstanbul’a dönüştürdü

Kaynak: BÜLENT YOLDAŞ / Sabah Emlak Mortgage

İstanbul'daki sanayi tesislerinin taşınmaya başlamasıyla daha da gelişen ve hızla göç alan Çorlu ve Çerkezköy, konutta da yeni yatırmların gözdesi oldu. Sanayisi hızla gelişen Çorlu ve Çerkezköy'de, sanayi alanlarının etrafında konut alanları da hızla gelişiyor. İstanbul içinde yer alan sanayi yapılarının şehir merkezi dışına taşınmaları stratejisi kapsamında, bir kısmının Çorlu Çerkezköy bölgesine taşınmaları, Çorlu ve Çerközköy'ü adeta ‘Küçük İstanbul'a dönüştürdü. Sanayi yapılarının taşınmasıyla birlikte, çalışanlarının da taşınmaları, bölgeye önemli bir nüfus hareketi katıyor. Bu da sanayi alanlarının etrafında yeni konut alanlarının gelişmesinin önünü açıyor.

Çorlu, en gelişmiş 10 ilçe arasında
Bugün Çorlu ve Çerkezköy'de İstanbul'da görmeye alışık olduğumuz sosyal donatılı ve temalı konut projeleri birbiri ardına yükseliyor. Hayata geçen projeler içinde AVM ve otellerin de yer aldığı kompleks projeler. Çorlu, kısa süre içinde Türkiye'nin en gelişmiş 10 ilçesi arasında yer alıyor. Bir kentin gelişimi için etkili olan sanayi, üniversite, askeriye, ulaşım kolaylığı, lojistik imkanları hepsi Çorlu'da var.
 
Nüfusun 1 milyona ulaşacağı öngörülüyor
Bu gelişimin önümüzdeki yıllarda da devam edeceği öngörülüyor. Bir yandan da hızlı göç alan Çorlu 250 bin, Çerkezköy'ün 90 bin olmak üzere 340 bin civarında olan toplam nüfusunun orta vadede 1 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Bu nüfus artışına neden olarak da gelişen sanayi ile birlikte yaşanacak göç hareketi gösteriliyor.
 
Ulaşılabilir fiyatlı konut projeleri üretilmeli
Çorlu'da birbirini ardına konut projelerine start veren inşaat şirketlerini bundan sonra da yenilerinin izleyeceğini tartışmaya gerek bile yok. Ancak bu noktada Remax Mert Brokerı Alparslan Işıkal'a kulak vermekte fayda var. Işıkal, Çorlu ve Çerkezköy bölgesinde temalı projelerin son yıllarda üretildiğini ancak yetersiz olduğunu belirtiyor. Işıkal'ın uyarısı şu; Konut üreticilerine konut tiplerini geliştirirken potansiyel konut alıcılarını iyi tahlil etmelerini öneriyor. Bölgede yaşayan çoğunluğun sanayi tesislerinde yaşayanlar olduğuna işaret eden Işıkal, konut üreticilerinin birbirini tekrar eden projeler üretmek yerine, kendi tabiriyle “halk tipi konutlar”, erişilebilir fiyatlı konutlar üretmelerini” öneriyor.
 
Arsa metrekare fiyatları 60-100 $ arasında
SANAYİ yapılarının Çorlu ve Çerkezköy'e taşınmaya başlamaları ve sanayicilerin yeni arsa arayışı içinde olmalarının emlak piyasasını hareketlendirdiği gözden kaçmıyor. Alparslan Işıkal, Bölge'de sorunsuz ve altyapılı sanayi arsalarının Çerkezköy OSB'de yer aldığını belirterek, boş arsa metrekare fiyatlarının 60-100 dolar arasında, üzerinde tesis olan arsaların ise metrekaresi 200-250 dolardan alıcı bulduğunu kaydediyor. Buradaki arsa fiyatlarını yüksek bulan sanayiciler ise, Çorlu çevresindeki Veliköy, Velimeşe'de yer alan metrekaresi 30-50 dolar arasında değişen sanayi arsalarını tercih ediyor.
 
‘Narin Park'a İstanbul'dan rağbet var'
Çerkezköy'ün Narin Park'la birlikte ciddi bir değişim yaşadığını belirten Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, Narin Park Projesi'nin toplam 7 bin konuttan oluşruğun belirtiyor. Narin, projenin 15 blok halinde 492 dairelik Erguvan Sitesi'nde 163 dairede yaşamın başladığını ifade ederek, nisan sonuna kadar 71 dairenin daha sahiplerine teslim edileceğini kaydetti.
 
Bölgeden de talep var
Projenin satışa çıkması sonrasında en büyük ilgiyi İstanbul'dan gördüğünü söyleyen Emre Narin, “Narin Park'tan ağırlıklı olarak İstanbullular konut alıyor. Gerçi yüzde 80'lerde olan bu oran giderek düşüyor ve artık çevreden de talep geliyor. Ana sebep, insanımızda büyük şehirler haricinde projeden veya maketten konut almak alışkanlığı yok. Dolayısıyla Narin Park'ta binalar ortaya çıktıkça, yaşam başladıkça bölgeden talep de artıyor” dedi.
 
3 bin 200 TL peşinatla daire
Narin Park'ın mart ayında başlayan yeni kampanyası ile banka kredisiz, kefilsiz, 59 bin TL'den başlayan fiyatlarla ve 3 bin 200 TL peşinatla konut sahibi olabilmek mümkün. 1+1 dairelerin kirası 450 TL'yi buluyor. Daire bedeli/kira getiri oranının yüzde 8'e yakın olduğunu kaydeden Emre Narin, İstanbul'da bu oranın konutta yüzde 3'ü geçmediğini ifade ediyor.
Çerkezköy'de metrekare satış fiyatlarının hızlı tren, sanayinin taşınması gibi gelişmelerle çok hızlı bir şekilde orta vadede yukarı hareket edeceğini öngördüklerini ifade eden Narin ayrıca, haziran ayında Kipa/Tesco'nun 35 bin metrekare büyüklüğünde alışveriş merkezini Narin Park'ta açacağını ifade etti.
* Narin Park Erguvan sitesinde 61 ila 201 metrekaresi arasında değişen konutların fiyatları 64 bin lira ile 211 bin 500 lira aralığında yer alıyor.
* Emre Narin, Çerkezköy'de yeni yatırmlarla birlikte konut metrekare fiyatlarının da orta vadede yukarı yönlü hareketleneceğini söyledi.
 
Daire Tipi     Metrekare         Fiyat Aralığı (TL)
1+1                61-82                  64.000-83.000
2+1                93-103               102.500-110.800
3+1               126-150              131.000-175.000
5+1               201                       209.500-211.500
 
Projeye otel de eklenecek
1+1, 2+1, 3+daire tiplerinin bulunduğu projede geniş aileler için de 5+1 daire tipinin yer aldığını belirten Narin, projenin ilerleyen safhalarında 300 yatak kapasiteli otel, kültür merkezi, sinemalar, atıcılık kulübü ve özel bireğitim kurumu tarafından işletilecek okul inşaatlarına da başlanacağını açıkladı.
 
Çorlu Park'ta konut, otel AVM üçü bir arada
560 konut, otel ve AVM'den oluşan Çorlu Park'ta 1 ay sonra projedeki 2+1 konutları satışa sunacak. 2+1'de fiyatlar 69-99 lira olarak belirlendi.
Ekon ve Prokon ortaklığıyla kurulan Ekonut A.Ş.'nin Çorlu'da inşa ettiği Çorlu Park Konutları Projesi 560 adet konut, alışveriş merkezi ve şehir oteli olmak üzere 3 ayaktan oluşuyor. Ekonut A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Örsoğlu, Çorlu Park projesinin konut bölümünün 84 adet 4+1, 308 adet 3+1 ve 168 adet 2+1 tipinde olmak üzere 560 konut olarak projelendirildiğini belirterek, “İlk etapta yapımını tamamladığımız 3+1 ve 4+1'lerden oluşan 168 daireyi satışa sunduk ve bu etapta yaşam başladı. Yaklaşık 100 aile yaşıyor” dedi.
Dairelerin inşaatlarının yüzde 85'inin tamamlandığına değinen Örsoğlu, bu yıl sonunda tüm dairelerin tamamlanacağını ve bir ay sonra 2+1 tipindeki dairelerin de satışa sunulacağını kaydetti.

AVM 2012'de açılacak
ÖRSOĞLU, proje içinde yer alan 26 bin 252 metrekare alan üzerinde inşa edilecek alışveriş merkezinin de tahmini olarak bir kaç ay içinde inşaatına başlanacağını ve 2012 yılında tamamlanacağını açıkladı. 40 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak alışveriş merkezinde 198 adet kiralanabilir birim olacak. Mimari tasarım A Mimarlık Tasarım tarafından yapılan alışveriş merkezinin kiralama ve danışmanlık işlerini ise Jones Lang Lasealle / Alkaş Danışmanlık yürütüyor.
Örsoğlu, şehir oteli için ise Hilton Otel projelerinin Türkiye'deki yürütücüsü olan Amplio ile anlaştıklarını belirterek, “Bu otel Hilton Garden Inn adını taşıyacak ve Hilton'un bir ilçede açtığı ilk otel olacak. Proje Hilton'un yatırım programı çerçevesinde yürüyecek” diye konuştu.
 
Daire Tipi      Fiyat aralığı
2+1                69.000-99.000
3+1                113.000-129.000
4+1                133.000-141.000
 
Ergene Vadisi'nde son 100 daire için kampanyalı satış
Çorlu Emlak Konutları bölgesinde inşa edilen Ergene Vadisi, bin 296 konut ve 76 adet ticari üniteden oluşuyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 olmak üzere farklı tipte daire alternatifleri yer alıyor. Nisan 2008'de inşaatı başlayan Ergene Vadisi 16 ayda tamamlanarak sahiplerine teslim edildi. Son 100 dairelik etabının ise satışlarına devam ediliyor. Ergene Vadisi kapalı ve güvenlikli site yapısı, sosyal ve sportif aktivite çeşitliliği, evlerden doğrudan erişilebilen kapalı otoparkları, yüzme havuzları, yürüyüş parkuru ve modern mimarisiyle dikkat çekiyor.
 
Ergene Vadisi satış yetkilisi, “Çorlu'da güvenli, donanımlı ve geniş sosyal aktivite alanlarına sahip bir yaşam isteyenleri buluşturan projede hiç peşinatsız, uygun konut kredisi oranlarıyla hemen teslim alınabilecek ve yaşama başlanabilecek evler projeyi oldukça avantajlı bir konuma getiriyor. Projeyle birlikte inşa edilen ve satışına başlanan Ergene Bazaar alışveriş merkezinde ise ünlü markalar şimdiden yerlerini almışlar. Ergene Bazaar mağazalarından yatırım amaçlı olarak satın almak isteyenler için de yine anlaşmalı bankalardan çok avantajlı ticari finansman temin edilebiliyor” diye konuştu.
 
Tipi         Metrekare        Başlangıç Fiyatı (TL)
1+1         60                       74.500
2+1         76.55                  83.500
2+1         89.51                   99.500
3+1          133.3                140.000
4+1          167.61             173.500
5+1          176.27              177.500
 
61 bin TL'ye Çorlu'da ev almak için son 6 gün
Armada City Plus'ta mart ayına özel fiyatlar uygulanıyor. Projede fiyatlar 61 bin TL ile 159 bin TL arasında değişiyor.
Çorlu'da şehrin merkezinde Orion ve KİPA alışveriş merkezlerine yakınlığıyla dikkat çeken Armada City, konut sayısıyla Çorlu'nun en büyük projesi olma özelliği taşıyor. Modern inşaat teknolojileri kullanılarak Mimart Yapı tarafından inşa edilen Armada City 11 katlı 37 blokta toplam bin 831 daireden oluşuyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tiplerini içeren sitede 87 bin 500 metrekarelik alan, yürüyüş yollarına, sosyal aktivite alanlarına ve yeşile ayrılmış durumda. Proje, içerisinde bulundurduğu yüzme havuzları, futbol sahaları, basketbolvoleybol sahaları, tenis kortları ve kapalı sosyal tesisinde fitnesstan Türk hamamına kadar planlanmış aktivite alanlarının çeşitliliği ile de farklılaşıyor.
Armada City Plus satış yetkilileri, 2. etap açılışından bu yana hem kiracı olanlara hem de yatırım amaçlı daire sahibi olmayı düşünenlere yönelik uyguladıkları ulaşılabilir fiyatlar ve avantajlı kampanyalar sayesinde, daire satışlarında yoğun günler yaşadıklarını belirtiyor.
 
84 aya kadar sabit taksit fırsatı
ARMADA City Plus, mart ayında da sınırlı sayıda daire için uygun fiyat alternatifleri sunuluyor.12-84 ay arasında sabit taksit ile ödeme imkanı sunulan projede, dosya masrafı, sigorta masrafı olmaksızın banka kredisi kullanmadan Mimart Yapı'nın kredilendirmesiyle ev sahibi olunabiliyor. Sözleşme anında yüzde peşinat ödenen kampanyada 6'şar ay ara ile 3 ara ödeme bulunuyor. Ayrıca yüzde 40 peşin ödemelerde Mimart Yapı farklı avantajlardan da yararlandırıyor.
 
Daire Tipi        Metrekare       Fiyat (TL)
1+1                   64                    61 bin
1+1                   68                    63 bin
1+1                   75                    69 bin
2+1                 110                   99 bin
3+1                 131.5               119 bin
3+1                 144.5               129 bin
4+1                 177                  159 bin

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"
  • 27.02.2024 16:30

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Malatya'da konuştu. ...

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"
  • 15.02.2024 12:23

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...