maritbet girişmaritbet
Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır? Kira Sözleşmesi Örneği

Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır? Kira Sözleşmesi Örneği

Kiracı ve kiraya veren arasında yapılan kira sözleşmesi hakkında merak edilenleri ve kira sözleşmesi örneğini sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira sözleşmesinin nasıl yapıldığı ve örneği noktasında ekli dosyada kira sözleşmesi örneğine ulaşabilirsiniz. Borçlar Kanunu'nun 299'uncu maddesi kapsamında kira sözleşmesinin tüm detayları yer almaktadır. Kira sözleşmesi nedir sorusunun cevabı kanunda net olarak belirtilmektedir. Kira sözleşmesi; kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir. Kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken maddelerin başında süre gelir. Bu sözleşme türü süreli ya da süresiz olmak üzere düzenlenebilir. Bir kira sözleşmesinin süresi bittiğinde herhangi bir bildirim olmazsa, o kira sözleşmesi bitmiş sayılır.

Kira Sözleşmesi Nasıl Doldurulur

Kira sözleşmesi nasıl doldurulur sorusuna en net cevap, örnek kira sözleşmeleri üzerinden yanıt bulunabilmektedir. Yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerin hazırlayacağı kira sözleşmesinde bazı noktaların eksik kalması durumunda taraflar arasında problem çıkabilmektedir. Bu nedenle kira sözleşmesi doldurulurken dikkat edilmesi gereken alanlar mutlaka detaylıca incelenmelidir. Kira sözleşmesi, yasal olarak her iki tarafı da güvence altına alan bir sözleşme örneğidir.

Kira Sözleşmesinde Vergi Kime Aittir

Kira sözleşmesinde vergi yönetim süreci, zorunlu sigorta, vergi ve benzeri yükümlülükler, farklı bir karar alınmadığı sürece kiraya verene aittir. Bu da, ödemeler noktasında ortaya çıkabilecek tüm sorunların önüne geçmektedir.

Kira Sözleşmesi Fesih

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflardan her biri, daha uzun bir fesih bildirim süresi veya başka bir fesih dönemi kararlaştırılmış olmadıkça, yasal fesih dönemlerine ve fesih bildirim sürelerine uyarak sözleşmeyi feshedebilir. Fesih dönemlerinin hesabında, kira sözleşmesinin başlangıç tarihi esas alınır.

Kira Sözleşmesi Örneği

KİRA SÖZLEŞMESİ                                                    

KİRALANAN YERİN ADRESİ………..…:

KİRALANAN ŞEYİN CİNSİ ……………:

KİRAYA VERENİN…………………..…..:

(AD-SOYAD-ADRES)

KİRACI……………………………….…:

(AD-SOYAD-ADRES)

1AY-1 YIL KİRA KARŞILIĞI……………..:

KİRA BEDELİ ÖDEME ŞEKLİ…………......:

KİRA SÜRESİ………………………..…..:

KİRA BAŞLANGICI………………..….....:

KİRALANAN ŞEYİN NE İÇİN KULLANILACAĞI..:

KİRALANAN İLE BERABER KİRACIYA TESLİM OLUNAN DEMİRBAŞ EŞYALAR..:

Kiracı kiraladığı şeyi kendi malı gibi iyi kullanmaya ve bozulmamasına ve içinde oturanlar varsa onlara karşı iyi davranmaya mecburdur.

Kiralanan şey kiracı tarafından üçüncü şahsa kısmen veya tamamen kiralanıp da kiralanan herhangi bir şekilde tahrip ve tadil edilirse kiraya veren kira sözleşmesinin bozabileceği gibi bu yüzden meydana gelecek zarar ve ziyanı protesto çekmeye ve hüküm altına almaya hacet olmaksızın kiracı tarafından tazmine mecburdur.

Kiralanan şeyin tamiri lazım gelir ve üçüncü bir şahıs onun üzerinde bir hak iddia ederse kiracı hemen kiraya verene haber vermeye mecburdur. Haber vermezse zarardan sorumludur. Kiracı zaruri tamiratın icrasına müsaade etmeye mecburdur. Kiralana şeyin alelade kullanılması için cam taktırmak, kilit taktırmak ve badana ve boya gibi ufak tefek kusurlar kiraya verene haber vermeden ve münasip müddet beklemeden kiracı tarafından yaptırırsa masrafı kiraya verenden istenemez.

Kiralanan şeyin vergisi ve tamiri kiraya verene, kullanılması için lazım gelen temizleme ve ıslah masrafları kiracıya aittir.

Kiracı kiraladığı şeyi ne halde buldu ise kiraya verene o halde teslim etmeye mecburdur.

Kiralanan gayrimenkul içinde bulunan demirbaş eşya ve edevatı dahi kontrat müddetinin hitamında tamamen iade ile mükelleftir. Gerek bu eşya ve gerek kiralanan şeyin teferruatı ve mütemmim cüzleri zayi edilir veya mutat üzere kullanılmaktan mütevellit noksandan ziyade kıymetlerine noksan arız olursa kiracı bunları kıymetleriyle tazmine ve kiraya veren istediği takdirde eski haline getirmeye mecburdur.

Kiracı kiraladığı şeyi kontrata göre kullanmış olması hesabıyla ondan ve eşyasından husule gelen eksiklik ve değişiklikten mesul olmayacaktır. Kiracının kiraladığı şeyi iyi halde almış olması asıldır.

Kiracı kontrat müddetinin son ayı içinde kiralanan şeyi görmek için gelen taliplerin gezip görmesine ve vasıflarının tetkik edilmesine karşı koyamaz.

Kira müddeti bittiği halde kiralanan şeyi boşaltmadığı suretle kiracı kiraya verenin bundan doğacak zarar ve ziyanı tazmin edecektir.

Kiracının yahut kendisiyle birlikte yaşayan kimselerin yahut işçilerin sağlığı için ciddi bir tehlike teşkil edecek derecede ve önemde bulunmayan şeyler kiracı için kiralanan şeyi teslimden kaçmayı ve kira süresi içinde zorunlu olması halinde kira sözleşmesini bozmayı ve kiradan miktar indirimi talebe neden olmaz.

Kiracının kiralanan şeyin içinde ve dışında yaptıracağı süsleme masrafları tamamen kendisine ait olacak ve sözleşme bittiğinde hiçbir güne bedel ve masraf ve tazminat istemeye hakkı olmama gayrimenkul inşaatın cümlesi kiraya verenin olacaktır.

Kiracı kiraya verenin yazılı olurunu alacak masrafı tamamen kendisine ait olmak üzere şehir suyu, hava gazı ve elektrik alabilecek ve apartmanda umumi anten yoksa hususi anten yaptırabilecektir. Bu teçhizatın bedelleri yine demirbaş varsa bunun abone ücreti kiracıya ait bulunacaktır.

                                                           ÖZEL ŞARTLAR

...................................................................................................................................

 

...................................................................................................................................

 

...................................................................................................................................

KİRACI                                                                                                        KİRAYA VEREN

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kira Kontratı Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • 03.02.2021 11:13

Kira Kontratı Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kira kontratı nasıl yapılır sorusunun yanıtıyla, kiralayanla kiracı arasında yap ...

Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır? Kira Sözleşmesi Örneği
  • 22.12.2020 14:35

Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır? Kira Sözleşmesi Örneği

Kiracı ve kiraya veren arasında yapılan kira sözleşmesi hakkında merak edilenler ...

Kira sözleşmesi her sene yapılmaz!
  • 12.06.2012 10:41

Kira sözleşmesi her sene yapılmaz!

Kira sözleşmesi her sene yeniden yapılmaz, bir defa yapılır. Fesih olunmadığı ha ...