maritbet girişmaritbet
Kidstown Riva’da doğayla iç içe!

Kidstown Riva’da doğayla iç içe!

Eyfel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halil Suner, ilk projesinde aile ve çocukları hedef alıyor. Riva’da 30 milyon dolar yatırımla Kidstown’ı hayata geçiren Suner, sosyal gayrimenkul projelerinin sektörde daha fazla yer alması gerektiğini söyledi

Eyfel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halil Suner, ilk projesinde aile ve çocukları hedef alıyor. Riva'da 30 milyon dolar yatırımla Kidstown'ı hayata geçiren Suner, sosyal gayrimenkul projelerinin sektörde daha fazla yer alması gerektiğini söyledi.

İNŞAAT sektöründe bir çok projeyi hayata geçiren ve son olarak da Ataman İnşaat'ta yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüten Halil Suner, geçtiğimiz yıl mimar eşi Ayşegül Suner ile Eyfel Yapı'yı kurdu. Sosyal gayrimenkul projeleri geliştirmek ve projelerin inşaatlarını yapmak üzere yola çıkan Eyfel Yapı'nın ilk projesi ise 30 milyon dolarlık ‘aile ve çocuk' kasabası. Riva'da ‘Kidstown' adıyla ilk projesine başlayan Halil Suner, İstanbul'da yoğun metropol hayatını yaşayan ailelerin ve çocuklarının, doğa ortamında bir arada yaşamalarını ve eğlenmelerini sağlayacak bir proje gerçekleştiriyor. Halil Suner, sektörde birbirini tekrarlayan çok sayıda projenin yer aldığına, artık yaş gruplarına yönelik sosyal gayrimenkul projelerinin yapılması gerektiğine dikkati çekiyor.

2004'te inşaata geçti

Eyfel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halil Suner, 1985'te ODTÜ İşletmecilik Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1986-2004 yılları arasında Ataman Şirketler Grubu dahil bir çok büyük firmanın üst düzey yöneticiliği ve yönetim kurulu üyelikleri görevlerinde bulunduğunu, 2004'ten itibaren ise Ataman İnşaat‘ta yönetim kurulu başkan yardımcısı ve hissedar olarak gayrimenkul geliştirdiğini ve inşaat projelerini yönettiğini belirtiyor. Bodrum Gümbet'te 30 bin metrekare tatil köyü, Pendik'te Ataman Karina Evleri, Tepeüstü AVM ve Rezidans projesi gibi işlere imza atan Halil Suner, geçen yıl kendi şirketi Eyfel Yapı'yı eşiyle birlikte kurdu. Eyfel Yapı'nın ilk projesinin mimarlığını da Ayşegül Suner üstleniyor.

İstanbul'a yakınlığı önemli

Halil Suner, çocuklara ve ailelere yönelik bir proje hayata geçirmesinde en önemli etkenin 11 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğu olduğunu belirterek, ilk projeleri Kidstown Riva'yı şöyle anlatıyor: “Çocukları büyütürken, ailelere yönelik bir proje gerçekleştirelim dedik. Önce konsepti oluşturup, ardından arazi aramaya başladık. Kumburgaz'dan başlayıp Tuzla'ya kadar projenin yapılabileceği bir bölge aradık. Riva'nın uygun olabileceğini düşündük. Hem İstanbul'a yakın hem de doğa içerisinde. İstanbul'da yaşamını sürdürüp bu tip bir ortama ihtiyacı olan çok kişi olduğunu düşündük.”

Yaş gruplarına göre

Sektörde birbirinin tekrarı olan çok sayıda proje yapılmaya başlandığını anlatan Halil Suner, “Daha sosyal gayrimenkul projelerine yönelinmesi gerekiyor. Artık ailelerin, konut kullanıcılarının ihtiyaçlarının daha iyi analiz edilmesi lazım. Çeşitli yaş gruplarına yönelik ihtiyaçlar var. Bu ihtiyacı  çocuklarımızı yetiştirirken anladık” diye konuştu.

Bodrum'da kaba  inşaat bitti

EYFEL Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halil Suner, Kidstown Riva'daki arsa sahibi iki yatırımcıyla birlikte Bodrum'da da bir proje yaptıklarını belirterek, “Gümüşlük'te Bodrum Mandalin adında 54 daireli bir projemiz var. Kaba inşaatını tamamladık. Orada da iyi bir talep aldık” dedi.

İki projesi daha var

EYFEL Yapı olarak çok hızlı büyüme hedefleri koymadıklarını, topluma yönelik sosyal projelerde var olacaklarını anlatan Eyfel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halil Suner, “Öncelikle bu projenin başka yerlerde yapılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Avrupa yakasında birkaç yerde daha yapmayı düşünüyoruz. Farklı yaş grupları için de benzer projeler üzerinde çalışıyoruz. 14-22 yaş grubunu hedefleyen bir projemiz olabilir” diye konuştu. Halil Suner, şu anda üzerinde çalıştıkları iki ayrı gayrimenkul geliştirme projesi daha olduğunu açıkladı.

Çocuklara 12 oyun alanı

EYFEL Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halil Suner, Kidstown Riva projesini şöyle anlattı: “Kidstown Riva'da 0-12 yaş grubunda çocuğu olan aileler hedefleniyor. Şu ana kadar yüzde 40 satışa ulaştık çünkü konsept çok beğenildi. Ailelerin bir kısmı oturmak bir kısmı da ikinci ev olarak kullanmak için alıyor. Toplam 40 bin metrekare arazi üzerine kurulu projede toplam 138 konut bulunacak. Konutların metrekaresi 3 bin 200 lira ile 3 bin 700 arasında değişiyor. Fiyatlarımız da bölgeye göre oldukça makul durumda. Projeyi önümüzdeki yıl teslim edeceğiz. Çocuklara özel 12 adet oyun alanı ve eğitim gibi olanaklar var. Oyun alanlarının bir kısmında esinlenmeler olsa da büyük bir kısmını Ayşegül Suner tasarladı. Projenin zevk ve estetiği eşime ait.”

Meltem Kara-Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Riva Hills'de kişiye özel ödeme planları!
  • 13.04.2015 15:04

Riva Hills'de kişiye özel ödeme planları!

Riva Hills projesi tamamı 5+1 tasarlamış 85 adet villadan meydana geliyor. ...

Eyfel Yapı'nın Riva projeleri 3. köprü ile değerleniyor!
  • 25.12.2014 10:03

Eyfel Yapı'nın Riva projeleri 3. köprü ile değerleniyor!

Eyfel Yapı, Riva'da hayata geçirdiği Kidstown Riva ve Riva Hills projelerinin so ...

Riva Hills fiyatları 1 hafta sonra değişecek!
  • 17.11.2014 10:50

Riva Hills fiyatları 1 hafta sonra değişecek!

52 bin metrekare arsa alanına sahip olan Riva Hills projesinde fiyatlar 790 bin ...

Aile ve çocuk kasabasında serüven başlıyor
  • 23.04.2014 10:41

Aile ve çocuk kasabasında serüven başlıyor

Sona yaklaşan Kidstown Riva projesinin ikinci etabı için kollar sıvandı ...

Kidstown Riva ailesi büyüyor! 2. etap satışta
  • 14.04.2014 14:36

Kidstown Riva ailesi büyüyor! 2. etap satışta

Eyfel Yapı'nın Beykoz Riva'da hayata geçirdiği Kidstown Riva projesinin ikinci e ...

Kidstown Riva Eyfel Yapı'da 249 bin liradan başlayan fiyatlarla
  • 14.04.2014 09:39

Kidstown Riva Eyfel Yapı'da 249 bin liradan başlayan fiyatlarla

2+1 fiyatlarının 249 bin liradan başladığı Kidstown Riva, aile-çocuk konseptli i ...