maritbet girişmaritbet
İzmir'in yeni konut projeleri!

İzmir'in yeni konut projeleri!

Konut sektörünün yıldızının parladığı kentlerden biri olan İzmir'deki yeni konut projelerini mercek altına aldık

İstanbul'dan sonra son dönemde gayrimenkul sektöründe nitelikli konut ihtiyacının çok olduğu İzmir, inşaat şirketlerinin yeni rekabet alanı oldu.

Özellikle Bayraklı bölgesinin İzmir'in Manhattan'ı olarak ilan edilmesinin ardından inşaat şirketleri şehirde daha önce aldıkları araziler üzerinde ardı ardına yeni projeler açıklamaya başladı. EXPO 2020'ye aday olan İzmir'de emlak değerleri yeni projelerle birlikte yükselirken nitelikli konut ihtiyacı karşılanacak.
İzmir'e ilk yatırım yapan inşaat şirkederinin başında gelen Soyak, bölgede Sieasta ve Mavişehir projelerinden sonra Optimus isimli üçüncü projesini de görücüye çıkarırken, Emlak GYO'nun arazisini alan Türkerler Holding, Durmaz İnşaat ve İzka İnşaat ortaklığı Park Yaşam isimli projeye, Saya İnşaat Folkart Tower, Aksan Yapı 35. Sokak, projesine başladı.

İmar izninin çıkmasını bekleyen diğer firmalar ise proje çalışmalarını tamamlayarak sıraya girdi. İŞ GYO, Tekfen-Oz ve Rönesans AVM ortaklığı ile Sur Yapı- Torunlar ve Hayat Kimya ortalığı da İzmir'in en lüks projelerini hayata geçirmek için gün sayıyor.

Büyük inşaat şirketlerinin İzmir'e girmesi sadece İzmirliler değil İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'den bireysel yatırımcıların şehre emlak yatırımı yapmasını sağlayacak.
İzmir'de metronun geçeceği hat üzerinde yer alan Çiğli, Koyundere, Ulukent ve Bayraklı'nın önümüzdeki birkaç yılda yıldızı parlayacak yerler olarak gösteriliyor. Bundan yola çıkarak Mortgage Market olarak İzmir'deki yeni konut projelerini mercek altına aldık. İşte bu projeler ve özellikleri:

FOLKART TOWER

Saya İnşaat, Bayraklı'da Özelleştirme İdaresi'nden aldığı eski Tekel arazisi üzerinde 200 metre yüksekliğinde ikiz kule inşa edecek. İmar izni çıkan projenin yapımına başlandı. Folkart Tower adını alacak proje 200 metre yüksekliği ile Türkiye'nin ikinci, Avrupa'nın ise en yüksek beşinci ikiz kulesi olacak. 150 milyon dolar yatırımla yapılacak Folkart Tovver'da rezidans ve ofis fıyadarı 160 bin ile 3 milyon dolar arasında değişecek. Her biri 40'ar kattan oluşacak Folkart Towers'ta ortalama metrekare fıyadarının 2 bin 500 dolar seviyesinde olacak, içerisinde rezidans, ofis ve alışveriş merkezinin bulunacağı projede rezidans ve ofislerin fiyatları 160 bin dolardan başlayacak.

Rezidanslar 1+1 ile 4+1 arasında değişen daire tiplerinden 80 ile 220 metrekare arasında olacak.
Projenin en üst bölümlerinde yer alacak ofisler ise 60 ile 1170 metrekare aralığında olacak. 2010 yılında İzmir Ortak Girişim Grubu'nun Özelleştirme Idaresi'nden 36.8 milyon TL bedelle aldığı daha sonra ise grubun İdare'ye ödeme yapamaması üzerine Saya İnşaat araziye önce ortak oldu daha sonra ise İdare'ye olan ödemeyi yaparak devralmıştı.

27 bin metrekare arsa üzerinde yer alacak proje İzmirli Yağcıoğlu Mimarlık tarafından çizildi. Projenin 200 metrede yer alacak seyir terasından is İzmir Körfezi manzarasının izlenmesi hedefleniyor.

SOYAK OPTİMUS

İzmir'e ilk yatırım yapan emlak şirkeüerinden Soyak İnşaat şehirdeki üçüncü projesine başlıyor. Mavişehir'de Optimus adında projeye başlayan Soyak'in yeni projesinde 1+1 ile 4+1 arasında değişen daire seçenekleri yer alacak.

1.200 konutun yer alacağı Optimus'ta daire fiyadarı 122 bin TL'den başlayacak. Enerji tasarrufu ve çevreye duyarlı konuüarın yer alacağı projede yüzde 20'ye varan su ve enerji harcamasını azalülacak. Elektrikli araçlar için şarj ünitesi de yer alacak. Projenin 300 milyon TL'ye mal olacağı açıklandı. Bu arada Sotak'ın İzmir'deki bir sonraki projesi ise Zeytinalanı'nda 250 bahçeli evden oluşacak. Şirket bu yıl içinde 3'ü İzmir'de, 5'i İstanbul'da olmak üzere 8 projeye imza atmayı hedefliyor. 8 projeden satılacak konut sayısının 3 bin, satış gelirinin ise 750 milyon TL olması hedefleniyor.

35. SOKAK

Aksan Yapı 'nın İzmir Ulukent'te yapımına başladığı 35. Sokak projesi trafiğe kapalı sokak konseptinde şehir hayaünın bir devamı niteliğindeki müstakil konutlardan oluşacak. 130 bin metrekare alan üzerinde 200 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen projede altı farklı tipte 550 konut yer alıyor.

87 metrekare büyüklüğün deki stüdyo dairelerden, en büyüğü 278 metrekare büyüklüğündeki 4+1 dairelere kadar farklı daire tipler inin yer aldığı projede fiyatlar 140 bin TL'den başlayarak 540 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Hafif çelik kullanımından dolayı yüzde 10 daha maliyetli ve 3 kat daha hızlı yapılacak proje 2112 Aralık'ta teslim edilecek.

PARK YAŞAM MAVİŞEHİR

Türkerler Şirketler Grubu, Durmaz İnşaat, İZKA İnşaat ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın güçbirliği ile geçen yıl nisan ayında yapımına başlanan Park Yaşam Mavişehir, 12.12.2012 saat 12.12'de sahiplerine teslim edilecek.

521 konutluk Park Yaşam Mavişehir'de yüzde 25 peşinle 120 aya kadar özel faizli vade oranları sunuluyor.  Metrekare fiyatlarının 2.200 TL ile 2700 TL arasında değiştiği Park Yaşam Mavişehir Konutları'nın toplam yatırım bedelinin 350 milyon lira olacağı bildirildi.

Park Yaşam Mavişehir'in yatırımcılarının, İzmir bölgesinde uygun arsa bulmaları halinde benzer yeni büyük projelere girişebileceği ifade edildi.

Park Yaşam Mavişehir'de  21-24 katlı 4 adet blok, 5 katlı 3 blok sunuyor. 1+1,2+1,3+1,4+15+1 daire seçenekleri yer alıyor. Açık ve kapalı yüzme havuzu, 2 tenis kortu ve basketbol sahası, çocuk oyun park alan, inşa ediliyor. Özel tabanlı yürüme yolu kuruluyor. Güneşlenme terası için 381 metrekare alan ayrıldı. Toplam yeşil alan 8792 metrekare.

Palmiye Park Zirvekent

25 dairenin satışı sürüyor. 1+1'ler 95 bin lira, 2+1'ler 120 bin lira, 3+1'ler 155 bin liradan satılıyor. Her dairenin deniz gördüğü Çiğli'nin ilk güvenlikli sitesi Palmiye Park Zirvekent, avantajlı ödeme seçenekleri sunmaya devam ediyor. Yüzde 85'i 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşan site, bu özelliğiyle de İzmir'de bir ilk. 7'şer katlı 4 bloktan oluşan Zirvekent'te 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 147 daire bulunuyor. Mimari tasarımı ile çevreye dostluğu ve yeşilin güzelliğini ön plana çıkaran Palmiye Park Zirvekent,  şehrin içinde bir sayfiye ferahlığı yaşatmayı hedefliyor. Ekim 2010'da temeli atılan Palmiye Park Zirvekent'teki daireler Ağustos 2012'de teslim edilecek.

Çocuk parkı, kütüphane ve hobi salonlarının bulunduğu Palmiye Park Zirvekent'te  teleskoplu yıldız terası ve manzara bahçesi de dikkat çekiyor. Yatırımcılar ve yaşama amacıyla burada ev sahibi olmayı düşünenler için ödeme koşullarında cazip fırsatlar sunan Zirvekent'te 1+1 daireler ayda 540 TL'den başlayan taksitlerle satışa sunuluyor. Projede 120 ay yüzde 0.79 faizle kredi kulllanılabiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DAP İzmir projesinin tanıtım filmi yayında!
  • 08.02.2018 16:15

DAP İzmir projesinin tanıtım filmi yayında!

DAP Yapı'nın İzmir'de hayata geçireceği konut projesinin tanıtım filmi emlaktaso ...

İzmir'e deprem sonrasında 3 bin yeni konut geliyor!
  • 26.11.2020 09:52

İzmir'e deprem sonrasında 3 bin yeni konut geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de deprem sonrası rezerv alan üzer ...

İMKON ''İzmir kentsel dönüşümünde gecikme olmamalı''
  • 16.11.2020 17:38

İMKON ''İzmir kentsel dönüşümünde gecikme olmamalı''

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, kentsel dönüşümde herhangi bir gecikme olma ...

İzmir’e göç artıyor, konut fiyatları yükseliyor
  • 29.07.2020 11:41

İzmir’e göç artıyor, konut fiyatları yükseliyor

Türkiye’nin Batı’ya açılan penceresi ve 3. büyük şehri olan İzmir, gelişmiş, ayn ...

Avcılar İnşaat, Bayraklı projesi için düğmeye bastı!
  • 19.01.2019 11:31

Avcılar İnşaat, Bayraklı projesi için düğmeye bastı!

Avcılar İnşaat, İzmir'in Bayraklı ilçesinde yeni bir projeye başlıyor. Projede 2 ...

Folkart Vega’da peşin ödemelerde yüzde 20 indirim!
  • 13.10.2018 12:09

Folkart Vega’da peşin ödemelerde yüzde 20 indirim!

Folkart Yapı, İzmir’deki yeni projesi Folkart Vega’yı düzenlenen basın toplantıs ...